Letem knižním světem (29. týden 2015)

Nového románu Harper Lee – Go Set a Watchman – se první den po vydání prodalo přes 105 000 výtisků (pouze v Anglii).

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Nakladatelství Domino zveřejnilo nový ediční plán.
  • Průvodce stylem pro muže objasňuje základní, všeobecně platné a dlouhodobě uznávané zásady dobrého stylu oblékání pro každého muže a nabízí praktické tipy pro všechny situace od pracovních schůzek přes slavnostní příležitosti až po volnočasové aktivity. Vyjde na konci července ve Slovartu.
  • V srpnu vydá nakladatelství Motto knihu Údolí úžasu, strhující příběh Violet, zhýčkané dcery majitelky nejproslulejšího domu kurtizán v Šanghaji na přelomu 19. a 20. století, které se po zradě jednoho z matčiných milenců navždy změní život.
  • Tři tipy pro milovníky kuchařek: Italská pasta – nejen těstoviny je kniha, která čtenáře seznámí s různými druhy těstovin a vysvětlí, jak k nim vybrat správnou omáčku. Kuchařka Domácí nápoje s alkoholem i bez něj nabídne více než 100 receptů na domácí nealkoholické a alkoholické nápoje. Krok za krokem vás povede od čerstvě sklizených přísad k výslednému produktu. Objevte, kde můžete co ochutnat v pouličních stáncích celého světa, a naučte se s pomocí knihy Nejlepší světová Street Food připravovat kulinářské zázraky, které překonaly staletí.
  • Druhý díl série Šepotání s názvem Divotání vyjde v nakladatelství CooBoo na konci srpna.
  • Román Princezna bojovnice amerického spisovatele, televizního a filmového scenáristy M. A. Larsona začíná jako pohádka O perníkové chaloupce: bezejmenná dívka ztracená v tajemném, temném lese spatří v dálce světlo. Filmová práva ke knize zakoupila společnost Pacific Standard patřící známé herečce Reese Witherspoonové.
  • Pokračování nyní už kultovního Deníčku moderního fotra, v němž otec na mateřské dovolené odhaluje strasti rodičovství, o kterých se obvykle nahlas nemluví, vyjde v nakladatelství Ikar v říjnu.
  • Svět je plný skalních fanoušků kultovního seriálu Simpsonovi a sesterské Futuramy. Drtivá většina z nich si přitom pravděpodobně vůbec nevšimla, že do mnoha příběhů žluté rodinky její tvůrci chytře vestavěli nenápadné odkazy na matematiku, a to od nejjednodušších pouček až po nejnovější hluboké vědecké poznatky. To, že tam skutečně jsou, a hlavně kde je najít, odhaluje čtenáři či divákovi autor knihy Simpsonovi a jejich matematická tajemství, renomovaný popularizátor vědy a skvělý vypravěč Simon Singh.
  • Kniha Zlín představila obálku thrilleru Krev na sněhu II: Více krve od Joa Nesbøho. 
  • OneHotBook chystá na srpen audioknihu Babička pozdravuje a omlouvá se, kterou namluvila Valérie Zawadská. Předchozí vydané dílo autora – Muž jménem Ove – získal cenu Audiokniha roku 2014 a stal se absolutním vítězem ročníku.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na nové fotky z filmové adaptace detektivky Rudý kapitán od Dominika Dána. Premiéra filmu je naplánována na 10. března.

Byl zveřejněn nový klip z chystané seriálové adaptace knihy Mágové od Lva Grossmana, kterou odvysílá stanice SyFy.


Už dříve jsme vás informovali o tom, že Amazon dal zelenou seriálové adaptaci knihy Muž z vysokého zámku od Philipa K. Dicka. Po úspěšném pilotním díle se natáčí další epizody a s nimi přichází i nový trailer. Seriál bude uveden letos na podzim.


7 krátkých filmů ze světa Stmívání je konečně online. Jednotlivá videa vznikla v rámci projektu The Storytellers: New Voices of Twilight Saga.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Tor.com, Hypable.com, Theguardian.com

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *