3c68d05e

Letem knižním světem (28. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • 20. července se opět vrací oblíbená Mercy Thompson. V Dlouhých stínech se Mercy ocitá ve spárech nejmocnějšího upíra na světě. A co víc? Vše se odehrává v Praze. 
  • Na konci měsíce se můžeme těšit na další skvělou knihu od nakladatelství CooBoo. Půjde o knihu Krverůž – moderní a tajuplný příběh inspirovaný fantomem opery. 
  • Trápí vás neklidný spánek? Shawn Stevenson vám rád pomůže. Ve své knize Spánek je umění, která se dostane na pulty knihkupectví 1. srpna, prozradí svá tajemství a rady pro ten nejkvalitnější odpočinek. 
  • Zpustlé londýnské ulice, Dětský domov Longrace, nevypočitatelný ředitel Gordon Tallis. Nový příběh Marka Hilla Půlnoční kluk vás zavede do těch nejtemnějších koutů Londýna a představí sérii krutých vražd. Kniha vychází 14. srpna v Knižním klubu. 
  • Albatros pro všechny zvířecí nadšence na konci srpna připravuje krásnou publikaci Animalium, plnou jedinečných ilustrací téměř dvou set živočichů, kteří okouzlí každého bez rozdílu věku.

Knižní novinky týdne:

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Malé ženy jsou již neodmyslitelnou knižní i filmovou klasikou. BBC se proto bude letos snažit přivést tento příběh znovu k životu. Prozatím byla odhalena jména několika herců, kteří se ve filmu objeví. Těšit se tak můžete na Angelu Lansbury, Michaela Gambona a dceru Umy Thurman Mayu Hawke. 

V poslední době se filmová práva knih prodávají doslova jako o závod. Na vždy je to ale takový úspěch jako v případě knihy Ready Player One – Hra začíná. Režie se totiž chopil samotný Steven Spielberg. Premiéra filmu je naplánované na březen 2018. 

Již delší dobu se spekuluje o „pokračování“ slavného Karlíka a továrny na čokoládu. Nový projekt by se měl ale točit především kolem samotného Willyho Wonky. Hlavním kandidátem je v současné chvíli hollywoodský herec Ryan Gosling, který se proslavit například v Zápisníku jedné lásky a nedávno v oscarovém La La Landu. 

Knihy Fredericka Forsytha již posloužili jako předloha několika filmům a seriálů. A díky BBC se tento počet zanedlouho ještě rozroste. Pracuje se na televizním zpracování Seznamu smrti

Nejen, že z knih Percy Jackson nebo 1984 budou muzikály, to samé se stane i se slavným příběhem Chyť mě, jestli to dokážeš. Leonarda DiCapria se sice nedočkáme, ale i tak to bude jistě pořádná podívaná. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.dailymail.co.uk, www.flickeringmyth.com, www.denofgeek.com, www.variety.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *