Letem knižním světem (28. týden 2015)

Zveřejněna byla první kapitola z knihy Go Set a Watchman od Harper Lee. V originále vyjde 14. července.

Skupina učitelů na Biloxi Junior High School v Biloxi Mississippi se rozhodla ozdobit skříňky studentů v knižním stylu.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Nakladatelství Odeon vydalo nový ediční plán na červenec až prosinec 2015. Prolistovat si ho můžete na Issuu.
  • Dynamite Entertainment a Ian Fleming Publications Ltd. oznámili, že chystají sérii komiksů o Jamesi Bondovi. Příběhy bude psát Warren Ellis, Jason Masters figuruje v projektu jako ilustrátor. Prvních šest dílů ponese název VARGR a bude sledovat Bondův návrat do Londýna po misi v Helsinkách, dostane za úkol dokončit misi po zemřelém kolegovi. V originále vyjdou komiksy v listopadu letošního roku.
  • Dark Horse Comics zveřejnilo informaci, že se Chuck Palahniuk, autor Klubu rváčů, objeví jako postava v chystaném komiksovém zpracování druhého dílu. Objeví se ve třetím čísle.
  • Atmosférický fantasy román o živých špionech, mrtvých bozích, pohřbené historii a tajemném, stále se měnícím městě představí letos na podzim nakladatelství Host. Město schodů se odehrává v Bulikově, další koloniální výspě nové světové geopolitické mocnosti, ve kterém špionka Shara Thivaniová vyšetřuje brutální vraždu zdánlivě neškodného historika.
  • Další román Jojo Moyesové – Dívka, jíž jsi tu zanechal – vyjde v nakladatelství Ikar letos na podzim.
  • Novým přírůstkem do Edice světový bestseller bude kniha Křídla ve větru. Autorka Sue Monk Kiddová se při psaní tohoto románu inspirovala historickou postavou Sarah Grimkéové a prostřednictvím skutečných i fiktivních postav mistrovsky vykreslila jedno z nejbolestnějších období amerických dějin.
  • Sem tam humorné, často hluboké a vždy odvážné a odhalující – takové jsou Poirotovy výroky, které nám umožní nahlédnout do duše této postavy a zároveň se přesvědčit, kolik důvtipu, bystrosti a moudra do ní vložila její autorka Agatha Christie, od jejíhož narození uplynulo v roce 2015 už 125 let. Kniha Malé šedé buňky: Jak to vidí Poirot vyjde letos v říjnu.
  • 1. díl nové trilogie od autorky Nástrojů smrti vyjde pod názvem Pekelné stroje 1: Mechanický anděl v nakladatelství YOLI.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

K filmové adaptaci Síly vzdoru byly zveřejněny nové plakáty – Faces of the Revolution – a teasery. Premiéra filmu je naplánována na 19. listopadu.



BBC One zveřejnila novou fotku a klip z vánočního speciálu seriálu Sherlock. Děj se bude odehrávat ve viktoriánské Anglii a nebude souviset s ostatními díly série.


MTV představilo na Comic-Conu svou seriálovou adaptaci Shannary od Terryho Brookse. Vysílat se bude od ledna příštího roku.


Comic-Con panel Star Wars bohužel nepřišel s novým trailerem 7. epizody. Tvůrci však nabídli video plné „behind the scenes“ záběrů, které nám konečně přináší první pohled na Leiu. Premiéra filmu bude letos v prosinci.

Další informace k obsazení filmu Fantastická zvířata a kde je najít: Alison Sudol by si měla zahrát Queenie, mladší sestru Tiny a Dan Folger se ve filmu objeví jako Jacob – Mlokův rival a mudla.

Zveřejněn byl trailer filmové adaptace knihy Brooklyn, která si svou premiéru odbyla na festivalu v Sundance a do kin bude uvedena později tento rok.


Jennifer Lawrence si zahraje v adaptaci knihy Projekt manželka od Graema Simisona.

Příští rok se na stanici Starz dočkáme druhé řady seriálu Outlander, který dějově pokrývá události knihy Vážka v jantaru. Podívejte se na nově zveřejněné fotky.

V prosinci odvysílá stanice SyFy seriál The Expanse (na motivy knihy Leviatan se probouzí). Na Comic-Conu tvůrci představili nový trailer.


Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Adweek.com, Io9.com, Collider.com, Hypable.com, Tor.com, Zap2it.com

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Líbí se vám nové fotky a trailery? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *