5207834a

Letem knižním světem (27. týden 2018)

Luxor tipy

Jak spolu souvisí deset let starý seznam zamýšlených obětí a současný nález páru lidských rukou v bazénu bývalého prokurátora v důchodu? Huldar po sesazení z vedoucí pozice na policii se zabývá časovou kapslí s dětským psaním. Postupně začíná mít pocit, že tady jde o něco víc než jen naštvaného puberťáka a že nové případy jsou něčím propojeny… ČÍST DÁL

Malka, hrdinka debutu Táborské, se zaobírá svým původem a hledá svoje biologické rodiče. S nimi se seznamujeme v Běse, ačkoliv věci rozhodně nejsou takové, jak by se v Malince zdálo…ČÍST DÁL


Připravované tituly

  • Přípravy na svatbu Kyrie a Rotha vrcholí. Vyhlídli si okouzlující ostrov, kde chtějí prožít krásné chvíle obklopeni rodinou a přáteli. Když si však znepřátelíte šéfa zločineckého podsvětí, nemůžete se ukrýt před jeho zlostí nikde na světě. 20. července vyjde již třetí díl ze série Alfa s názvem Omega.
  • Patnáctiletý Matt Wainwright má v hlavě zmatek. Nedovede říct své nejlepší kamarádce Tabby, co k ní cítí. Psaní esejí a ujetých básniček mu pomáhá vyjádřit složité emoce. Kdyby byl tohle film, Tabby by se do něj zamilovala a všechno by dobře dopadlo. Jenže takhle to nefunguje. Pokud jste fanoušky Johna Greena nebo Jennifer Nivenové, nachystejte si papírové kapesníčky. Protože tahle love story s názvem Já a holka odvedle vám zlomí srdce.
  • Kniha Kód k výjimečnosti, zaměřená na dosažení úspěchu a štěstí v životě, se právem rychle stala bestsellerem New York Times. Autor – zakladatel a generální ředitel úspěšné firmy Mindvalley, v současnosti jeden z předních představitelů oboru „osobní rozvoj“ – v ní bourá konvenční přístup ke světu. a s pojuje vlastní zkušenosti s poznatky východních tradic a západní vědy. 
  • Slavný bestsellerový romanopisec Paul Young bývá často za své názory na boha označován za kacíře. V knize Lži o bohu, kterým věříme představuje dvacet osm běžně užívaných společenský názorů na boha, které považuje za nesprávné a které nás podle něj od jeho podstaty oddalují. 
  • Od chvíle, kdy Alex potkala svého nastávajícího ve školce nad modelínou, je jejich život nalinkovaný jako podle pravítka. Žijí si báječně, bydlí v nádherném domě s výhledem na zátoku a mají skvělou práci, kterou zbožňují. Má to jediný háček: Alexin manžel Michael je gay. Na knihu Ve třiceti (poprvé) single se těšte již 16. července.

Knižní novinky týdne

  • Pět mrtvých psů je další z případů komisařky Výrové. Vrchní komisařka Marie Výrová, přezdívaná „Velká Sova“, spolu se svými kolegy vyšetřuje noční loupežné přepadení, během něhož skupina maskovaných mužů ukradla z olomoucké zoologické zahrady tři severoamerické medvědy a současně zavraždila vrátného. 
  • Světově proslulý německý spisovatel Otfried Preußler pro svou knihu Odbila dvanáctá hodina vybral a nově převyprávěl třikrát třináct nejkrásnější a nejzajímavější lidových pověstí o pokladech a jejich strážcích, o kouzelnících a čarodějnicích, o strašidlech a duších, které se tradují v německém prostředí.
  • Právě vyšla kniha Neptunův trojzubec. Adamsbergův tým odjíždí na stáž do Kanady, kde se má od kolegů z Kanadské jízdní policie učit zpracovávat genetická data, věc na začátku tisíciletí ještě zcela novou. Spolu s policisty se však k řece Otawě zřejmě dostal i přízrak, který Adamsberga pronásleduje od mládí…
  • Jednoho všedního říjnového dne se v odlehlé chatě Geralda a Jessie Burligamových začne odvíjet hra – Geraldova hra. Výstřední, ale v podstatě nevinná hra, kterou manželé občas provozují, aby dodali nové impulzy sexuálnímu soužití. 
  • Je lidský život na první pohled plochá, průhledná a uzavřená vodní hladina? Takový je první obraz, který ve svých krátkých textech povídkového souboru Měděné pole představuje současný islandský autor Gyroir Elíasson.

Filmové a televizní novinky

Young adult thriller Panika od Lauren Oliver zavítá na televizní obrazovky. Amazon minulý týden oznámil přípravu rovnou tří pilotů včetně YA Paniky. Zatím však nejsou známy žádné informace ohledně hereckého obsazení či premiéry.

Již na podzim k nám dorazí očekávaný seriál Čas čarodějnic natočený dle stejnojmenné trilogie a už teď se můžete podívat na nový kompletní trailer.

Strážci a pomalu odhaluje herecké obsazení. Kromě Jeremyho Ironse a dalších se k projektu připojil také Tom Mison, kterého můžete znát z nedávno ukončeného seriálu Sleepy Hollow. 

Adaptací knihy Malé ženy není nikdy dost. 28. září si premiéru odbyde moderní a současné zpracování této klasické knihy. V hlavních rolích se setkáte s Leou Thompsou, Ianem Bohenem a Sarah Devenport.


Aby toho nebylo málo, tak se chystá ještě jedna adaptace knihy Malé ženy. Za tou bude stát režisérka a scénáristka Greta Gerwig. Svou účast na filmu již potvrdilo několik slavných hereček – Meryl Streep, Emma Stone a Saoirse Ronan. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.ew.com, www.thewrap.com, www.newshub.co.nz, www.variety.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *