Letem knižním světem (27. týden 2016)

Až do konce prázdnin soutěžíme s Edicí světový bestseller o 27 LED televizí a 1350 knih. Kupte si do 31. 8. 2016 v našich knihkupectvích (nebo v e-shopu – platí jen pro osobní odběr zdarma) jakoukoliv knihu z Edice světový bestseller a zapojte se do letní tipovací soutěže.

Vyšlo letní dvojčíslo magazínu Neoluxor živě! Čtení na dovolenou si můžete vybrat z více než stovky knih, nechat se nalákat našimi tipy a recenzemi. Nechybí ani přehled novinek ze světa knih, soutěže a v poradně vybíráme knížky podobné Bábovkám Radky Třeštíkové.

Nakladatelství Host zlevnilo na léto vybrané paperbacky. Backman, May, Larsson, Adler-Olssen a další – vyberte si knížku svého oblíbeného autora.

J. K. Rowlingová zveřejnila na Pottermore další bonus, který připravuje fanoušky na film Fantastická zvířata a kde je najít. Konečně odhaluje tajemství vzniku americké školy čar a kouzel – Koločary. Nový příběh vypraví o irské dívce Isolt, jejíž původ sahá až k slavné čarodějnici Morrigan a Salazarovi Zmijozelovi. Po smrti rodičů ji vychovává vyšinutá teta Gormlaith, velká zastánkyně čistoty krve. Z jejího područí se Isolt podaří uniknout a odcestuje do Ameriky, kde se začínají psát dějiny slavné americké školy. Jejím předobrazem byly samotné Bradavice, které však Isolt zná jen z vyprávění – teta jí nikdy nedovolila školu navštěvovat. I Koločary mají 4 koleje a na Pottermore můžete zjistit, do které z nich byste patřili.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • S ilustracemi Jima Kaye vyjde i druhý díl série o Harrym Potterovi, Tajemnou komnatu chystá nakladatelství Albatros na letošní říjen.
  • 7. února 2017 vyjde v originále třetí díl úspěšné young adult série Rudá královna od Victorie Aveyardové (2. díl vyjde česky letos na podzim). Česky knihu vydá nakladatelství CooBoo.

  • Na srpen chystá nakladatelství Plus román Pozůstalí, který znáte také ze stejnojmenného seriálu stanice HBO. Tom Perrotta přináší myšlenkově pronikavý pohled na společnost zasaženou nevysvětlitelnou událostí. Poté co 2 % celosvětové populace náhle beze stopy zmizí, se zbytek lidstva zoufale snaží pochopit, co se stalo, a hlavně, co bude následovat.
  • Další příběhy s Vikingem Tappim vyjdou v říjnu a v listopadu. V knížce Tappi a podivuhodné místo slaví medvěd Břicháč narozeniny, bobr Rachotek pozve sobíka na Ostrov elfů a veverka Čiperka pomůže s kouzelným obláčkem. Tappiho toulky po bručících horách vypráví o výpravě za drakem, který sebral obru Hlabřichovi misku.
  • V srpnu vyjde román Hlavní role talentovaného spisovatele a scenáristy Vítězslava Jareše, který přibližuje filmové zákulisí a odvrácenou stranu slávy.
  • Myslíte si, že zvířata nemluví? Omyl! Když takový papoušek den co den poslouchá hovory návštěvníků, nestačíte se divit, co pak vypustí ze zobáku. A mluvit vám do života, pokud pracujete jako ošetřovatelka v zoo, to dovedou všechna. Pokud máte rádi zvířata, těšte se na knihu Jak mi zvířata mluvila do života. Vyjde v nakladatelství Motto koncem července.
  • 20. července vydá Fragment román Zahrada spáčů o uzavřené komunitě Seed, kterou řídí Papa S. Hlavní hrdinka Pearl se po příchodu chlapce Eliase a odhalení velkého tajemství touží dostat ven. Bude mít dívka možnost poznat okolní svět na vlastní oči, nebo ji Papa S. nikdy nedovolí odejít?
  • 7. února 2017 vyjde v originále nová kniha Neila Gaimana. Autor bude tentokrát pracovat s norskými mýty a legendami, takže se v knize Norse Mythology můžeme těšit na několik povedených převyprávění.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

8. září se v českých kinech objeví filmová adaptace knihy Zloději zelených koní od Jiřího Hájíčka, který patří k nejúspěšnějším současným českým spisovatelům. Ve filmu Dana Wlodarczyka se představí Pavel Liška, Marek Adamczyk, Jenovéfa Boková, Gabriela Míčová, Bolek Polívka a další. Podívejte se na trailer.


Zveřejněn byl nový trailer dalšího filmu s Bridget Jonesovou. Premiéru v českých kinech má 15. září.


Podívejte se na první fotky z natáčení filmové adaptace Temné věže Stephena Kinga, která dorazí do kin 17. února 2017. Muže v černém hraje Matthew McConaughey, Idris Elba se představí jako Roland.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Collider.com, Tor.com 

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *