Letem knižním světem (27. týden 2015)

Nakladatelství Kristián hledá název pro svou novou knihu. Právě probíhá hlasování mezi Sisterland a Sestry. 20 vybraných hlasujících získá po ukončení ankety knihu.

The Guardian dal dohromady sérii skvělých infografik o Sherlocku Holmesovi. Zjistíte, kolik případů začalo a skončilo na 221B Baker Street, jaké byly nejčastěji spáchané zločiny, jaké národnosti byli kriminálníci v Doylových knihách apod.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Další vypečená dávka destrukce (tvoření) od Keri Smithové, autorky Destrukčního deníku! Na říjen chystá nakladatelství CooBoo Čurbes: Rukověť nehod a omylů, ve kterém můžete všechno, co je ve „skutečném světě“ zakázané.
  • Generace prarodičů dnešních dospělých byla zvláštní tím, že její příslušníci postupně žili v několika státech a společenských zřízeních, aniž by vytáhli paty ze svého města. Bouřlivé zvraty dvacátého století se jim vryly do životů a daly vzniknout komickým i dramatickým příběhům, které jejich vnuci nadšeně hltali. A nové s nimi prožívali. Jak vypadalo dětství vedle jednoho takového dědy na rázovitém východočeském venkově? Dozvíte se v knize Husákův děda, která vyjde v červenci v Argu.
  • Líbily se vám Antistresové omalovánky pro dospělé? Tak to se těšte na další podobnou publikaci – Relaxační omalovánky pro dospělé. Vyjdou v druhé půlce července.
  • Argo chystá nové vydání 3 knih Johna Lennona – Španěl na vesnici, Písání a Nanebepění. Texty a ilustrace Johna Lennona vděčí za svou popularitu jménu svého autora. Písání (1964) i Španěla na vesnici (1965) napsal a vydal ještě v době první fáze „beatlemánie“. Nanebepění (1968-1979) patří mezi jeho pozdní texty.
  • Třetí kniha z volné série od autorky Polibku pro Annu, kde vystupují všechny oblíbené postavy z předešlých knih, vyjde pod názvem Isla a šťastné konce koncem července. Báječný a sexy příběh o skutečné lásce na pozadí nejkrásnějších měst světa – New Yorku, Paříže a Barcelony.
  • Pokud jste si oblíbili knihy Cecilie Ahernové (např. S láskou Rosie nebo P.S. Miluju tě), těšte se na její nový román – Cesta ze ztracena.
  • Tajuplný dětský svět může být plný štěstí a radosti, ale také utrpení a smutku. V románu Město vypráví americký mistr napětí Dean Koontz příběh talentovaného devítiletého klavíristy Jonaha, jeho nejlepšího kamaráda a jeho rodiny. Vyjde v srpnu.
  • Uvařit, upéct, ozdobit a vymyslet originální obal, to vše svědčí o pozornosti, kterou věnujeme ručně vyráběným dárkům. V knize Originální jedlé dárky najdete na padesát receptů. Vyjde v srpnu.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Zveřejněn byl nový trailer filmu Steve Jobs (natočený podle stejnojmenné knihy Waltera Isaacsona). V kinech od letošního října.

Zveřejněna byla nová fotka z druhé části filmové adaptace Síly vzdoru, na které vidíme Katniss a Effie před dalším vystoupením v Panemu. Je to malá ochutnávka před prezentací herců na Comic-Conu v San Diegu, který (jak všichni doufáme) přinese nový trailer. Premiéra filmu je u nás 19. listopadu.

Podívejte se na nové fotky z filmové adaptace knihy Pýcha, předsudek a zombie, která má světovou premiéru v únoru 2016.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Theguardian.com, Hypable.com, Collider.com

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *