Letem knižním světem (27. týden 2014)

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a zjistěte, jaké knihy vyjdou co nevidět u nás.

  • Nakladatelství Domino zveřejnilo ediční plán na druhé pololetí roku 2014. Prohlédnout si ho můžete na Issuu. Těšte se např. na novou knihu Karin Slaughter, Jefferyho Deavera a skvělé novinky v edici Inteligentní romány pro inteligentní ženy.
  • Byl zveřejněn book trailer 5. dílu série Pokrevní pouta od Richelle Mead (navazuje na Vampýrskou akademii). Kniha vyjde v originále 29. července, česky vyjde pod názvem Stříbrné stíny 3. prosince.

  • Letos na podzim vydá nakladatelství CooBoo sbírku novel o Čtyřkovi k sérii Divergence.
  • Bloomsbury zveřejnilo novou obálku knihy Harry Potter a Vězeň z Azkabanu. Nové vydání série obsahuje také doplňkové informace ze světa Harryho Pottera, které jsou dostupné na Pottermore. Všech sedm dílů s novými obálkami vyjde 1. září.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Oblíbený seriál BBC s názvem Sherlock bude mít speciální vánoční epizodu. Kvůli pracovnímu vytížení představitelů hlavních rolí však začne natáčení až příští rok, kdy je plánována i příprava 4. série. Vypadá to tedy, že Sherlocka se opět dočkáme až po dvouleté pauze.

Režisér Peter Jackson na své facebookové stránce oznámil, že se brzy můžeme těšit na teaser trailer posledního dílu filmového Hobita (Bitva pěti armád). Finálního kinotraileru se pak dočkáme až kolem října.

Televizní stanice Starz a Fremantle Media plánují natočit seriálovou adaptaci knihy Američtí bohové od Neila Gaimana. Scénář k pilotnímu dílu napíše Bryan Fuller.

Podívejte se na nové plakáty k filmové adaptaci knihy Zmizelá. Nového traileru se dočkáme ještě dnes.

James Franco se představuje jako režisér filmové adaptace knihy Dítě Boží Cormaca McCarthyho. Premiéra bude 1. srpna 2014. Podívejte se na trailer.


Chystá se filmové zpracování detektivní série Kruh od Elfgrenové a Strandberga. Premiéra je plánována na 18. února 2015, film režíruje Levan Akin. Na oficiální facebookové stránce filmu byla zveřejněna první fotografie.

Zveřejněn byl oficiální plakát filmu The Best of Me, který je natočený podle knihy To nejlepší z nás Nicholase Sparkse. Film má premiéru 17. října 2014.

Podívejte se na nový trailer filmu Before I Go, který je natočený podle knihy Dřív než půjdu spát. Premiéra je plánována na 12. září 2014.


Pár nových fotek z chystané filmové adaptace knihy Labyrint: Útěk. Česká premiéra je plánována na září.

Zdroje: Edna.cz, Grandagency.se, Mediabistro.com, Shelftoscreen.com, Pagetopremiere.com, Hypable.com, Collider.com

Autorka: Olga Biernátová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *