b200daca

Letem knižním světem (26. týden 2017)

Akce v Neoluxoru:

  • 20% slevu ve všech našich knihkupectvích nabízí Moneta.
  • Nejčtenější česká autorka současnosti Radka Třeštíková pokřtí v úterý 27. června svou zbrusu novou knihu Osm.
  • 30. června jsou u nás vítáni všichni žáci a studenti. Za vysvědčení jsme si připravili slevu 20 % na knížky pro děti a mládež a dárek v podobě komiksu nebo DVD.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Historický román Poslední anglická královna vás tento týden zavede do Londýna roku 1708. Genealog Jefferson Tayte a profesorka historie Jean Summerová se společně pokusí odhalit vraha, který je odhodlaný obnovit to, co považuje za jedinou skutečnou královskou linii.
  • Blogerka Penny Porterová se na začátku července vrací zpět, jenže její kluk Noah se doslova rozplynul a není po něm ani vidu ani slechu. Penny se proto rozhodne na něj přestat myslet a najít si nové přátelé. Girl Online jde svou cestou a zcela nečekaně naráží na okouzlujícího a talentovaného studenta fotografie Calluma. Co z toho bude?
  • Zázračném úklidu v hlavě se naučíte, jak se zbavit nechtěných povinností i pocitů viny z toho, že se na věci, do nichž se vám nechce, prostě vykašlete. Vše potřebné se dozvíte již na konci července.
  • Oblíbená Kate Mortonová přichází s novým historickým románem Ztracený slib. Začtěte se do příběhu mladičké spisovatelky Alice Edevanové, která má trable s láskou a seržantky Sadie Sparrowové, která se o sedmdesát let později s Alice setkává. Kniha vyjde 1. srpna v Ikaru.
  • Ava se vrací na neprosperující rodinnou vinici a znovu musí čelit všemu, před čím už jednou utekla. Tentokrát to bude ale jiné. Od své mrtvé sestry stále dostává e-maily a čím více si uvědomuje, že nezná pravidla hry, kterou se sestrou celý život hrála. Z Dopisů ze záhrobí vás 13. listopadu pořádně zamrazí.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Již zanedlouho se dočkáme vymodlené sedmé série Her o trůny. Tvůrci se samozřejmě snaží své fanoušky pořádně nalákat a zveřejňují samé skvělé novinky, fotografie a trailery. Jen před pár dny byly odhaleny oficiální plakáty k chystané sérii. Prohlédněte si je v původní kvalitě v galerii na konci článku. 

Září bude divoké. Do kin se chystá trhák podle knihy Vince Flynna Americký zabiják. Hlavní postavu Mitche Rappa si zahraje známá tvář Dylan O’Brien, kterého můžete znát jako Thomase z dystopické trilogie Labyrint

Četli jste knihu Kevina Kwana Šíleně bohatí Asiati? Pokud ano, tak vás jistě potěšíme tím, že se momentálně přetváří v komediální film. Příběh se natáčí v jedinečném Singapuru a v Malajsii a herecké obsazení bude taktéž skvělé. Nejnovější tváří tohoto filmu bude Herry Schum Jr., která dříve hrál v seriálu Glee. Momentálně si získává přízeň fanoušků jako Magnus Bane v seriálu Shadowhunters. 

David Walliams není pouze porotce pořadu Britain’s Got Talent, ale také úspěšný autor dětských knih, který momentálně zažívá velký úspěch. Hned dva jeho příběhy se totiž chystají na divadelní prkna. 28. června bude mít v britském Leicestere premiéru hra Babička drsňačka a poté v srpnu v Edinburghu odstartuje The first Hippo on the Moon.

Další DC komiks je momentálně cílem spekulací. Slavný scénárista a režisér Damon Lindelof má v plánu pro televizní stanici HBO natočit seriál na motiv komiksového příběhu Watchmen. Nic však ještě není jisté. My ale doufáme, že se tohoto příběhu, odehrávajícího se v alternativní minulosti, přeci jen dočkáme.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.deadline.com, www.sundaypost.com, www.harboroughmail.co.uk, www.hypable.com, www.ew.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *