a5ec5e7a

Letem knižním světem (25. týden 2017)

Nepromeškejte v Luxoru:

  • 20 % slevu ve všech našich knihkupectvích nabízí Moneta.
  • Letos do Řecka nejedete? Nevadí. Řecko přijede za vámi. Úterní odpoledne bude patřit křtu jedinečné Domácí řecké kuchyně.
  • Kuchařek není nikdy dost. 22. června dorazí Vendula Špetlíková, aby společně s námi a hosty Míšou Dolinovou, Vlastou Horváthem a Vlastou Korcem pokřtila Recepty na spokojený život.

Blogteam čte a doporučuje

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Annabel Pitcherová se již tento týden vrací se svou další knížkou Moje sestra žije na krbové římse. Desetiletý Jamie nezažívá zrovna to nejlepší období. Rodinné problémy pokračují, ve škole to není nic moc a stěhování také nic nevyřešilo. Podaří se mu začít znovu a zapomenout na to, co se událo před pěti lety?
  • Milovníci historických románů si na konci června přijdou na své. Kniha Mramor a plátno je totiž přenese do renesanční Itálie, kde se setkají se s dvěma velkými osobnostmi – Leonardem da Vinci a Michelangelem Buonarroti. 
  • 3. července do edice Světový bestseller přibude další skvělý titul. Román Slon pro Karla Velikého vypráví příběh o pravděpodobně největším hrdinovi středověku. 
  • Sedmnáctiletá Ruby žije ve světě, v němž vše ovládá led. Ovšem ona sama má moc ohně a žáru – a to se v tomto krutém světě trestá smrtí. Začtěte se do úžasného fantasy příběhu Ledová krev, který vyjde 7. srpna.
  • Jota nezahálí s již v srpnu vydá další z knih o slavném Doctorovi Who. Doctor se tentokrát v knize s podnázvem Dávný čas vydá s Clarou po stopách pradávných Phaeronů. 

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Filmová práva k filmu Ještě jeden den byla prodána, a kromě režiséra Michaela Sucsyho, známe i jméno první obsazené herečky. Jde o šestnáctiletou vycházející hvězdičku Angourie Rice, která si zahraje jednu z hlavních postav Rhiannon. Natáčení započne již za měsíc v Torontu. 

Již za pár dní, 22. června, bude mít premiéru seriál The Mist na motivy stejnojmenné knihy Stephena Kinga Mlha, kde se supermarket stává posledním útočištěm lidstva v boji s mimozemskými vetřelci.

Příprava nového zpracování klasické knihy 451 stupňů Fahrenheita je v plném proudu a do hereckého obsazení přibývají známá jména. Kromě Michaela B. Jordana a Michaela Shannona, HBO obsadilo i známou youtube senzaci Lilly Singh známou jako Superwoman. Ta si zahraje zcela novou postavu Raven – vloggerku, která bude pomáhat šířit propagandu. Lilly Singh nedávno vydala i svojí vlastní knihu How to Be a Bawse.

Chris Colfer společně s produkční společnosti Twentieth Century Fox vdechnou život Colferově úspěšné knižní sérii Země příběhů. Zatím ještě není jasné, kdo si ve filmu zahraje, ani kdy se na něj můžeme těšit. 

Autorka: Lucie Želenská
Zdroj: www.gizmodo.com, www.deadline.com, www.indiewire.com, www.moviepilot.com


Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *