Letem knižním světem (25. týden 2015)

Na našem blogu můžete právě teď vyhrát jeden z pěti výtisků knihy Říjnový seznam od Jefferyho Deavera.

Tento týden vás zveme na 4 akce v našich knihkupectvích:

Nakladatelství Motto připravuje zajímavý videoprojekt – ukázky z knihy Krotitel královny severské detektivky Camilly Läckberg v podání známých herců. Podívejte se na první úryvek, který čte Vanda Hybnerová. Další videa najdete na YouTube Albatrosmedia.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Rhianna Pratchett, dcera nedávno zesnulého Terryho Pratchetta, potvrdila, že The Shepherd’s Crown bude posledním dílem série Zeměplocha. V originále vyjde 1. září. Zároveň vydala prohlášení, že sama žádné další díly nenapíše a nedovolí, aby tak učinil někdo jiný.
  • Zlatá jablka, která koncem roku vydá nakladatelství Argo, představují svérázný román ve formě povídek, ovlivněných modernismem a řeckou mytologií, a z díla Eudory Weltyové vyčnívají jako nejkomplexnější text. Autorka zde umně evokuje chuť a vůni amerického jihu, ale často také jeho pachuť: jablka na jejím literárním stromě jsou lákavě prohnilá.
  • Dojemně upřímný a zároveň zábavný autobiografický román o rodině, lásce a životě na francouzském venkově, to jsou Myšky v kuchyni. Kniha vyjde v nakladatelství Motto v červenci.
  • Celosvětově nejprodávanější ročenka je zpět, napěchována tisíci novými úžasnými rekordy, nikdy dříve nepublikovanými obrázky a ohromujícími údaji. Guinnessova kniha rekordů 2016 vyjde v říjnu.
  • Pokud v Silicon Valley hledali nový idol po Stevu Jobsovi, našli jej ve svérázném Elonu Muskovi. Je nazýván vizionářem, těžkým workoholikem, i novodobým Iron Manem. Ashley Vance, píšící pro Bloomberg Business Week, přináší ve své nové biografii Elon Musk vyvážený pohled na život tohoto podnikatelského titána. Vyjde v říjnu.
  • Černooká blondýnka, nový román s Philipem Marlowem. Ano, TÍM Philipem Marlowem! Pokračovatel Raymonda Chandlera, Benjamin Black, přivedl Marlowa zpět k životu a k novému dobrodružství ve špinavých chudinských ulicích Bay City v Kalifornii. Kniha vyjde v listopadu.
  • Na konci června vyjde kniha Hotel Ritz, která popisuje život, smrt a zradu v nejslavnějším pařížském hotelu na Place Vendôme Hotel, jímž procházely dějiny Evropy.
  • Nakladatelství CooBoo rozšiřuje ediční obzory. Skleněný trůn je sice stále young adult knihou, ale ve srovnání s dalšími jednoznačně vyniká. Vyjde v srpnu.
  • Autor provokativního Světa bez nás se ve své nejnovější knize Odpočítávání pokouší nalézt v odpovědích na nejrůznější otázky „poslední naději na zachování budoucnosti lidské civilizace na Zemi“. Vyjde v září.
  • Další kniha Michela Fabera vyjde v září v nakladatelství Kniha Zlín. V důležitém románu Kniha zvláštních nových věcí, prvním velkém od Kvítku karmínového a bílého, se Faber jako již tolikrát předtím vymkne veškerým žánrovým očekáváním.
  • Po knize Mona vyjde další (navazující) thriller Dana T. Sehlberga s názvem Sinón.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Universal chystá filmovou adaptaci knihy Sněží, sněží… od Johna Greena, Maureen Johnson a Lauren Myracle. Scénář napíše Kay Cannon (Pitch Perfect), film má naplánovanou premiéru na prosinec 2016.

Michael Petroni, autor scénáře k adaptaci Zlodějky knih, se chystá na filmové plátno převést knihu Jen láska je skutečná od Briana Weisse.

Projekt adaptace románu Američtí bohové od Neila Gaimana postoupil dopředu. Poté, co se z produkce HBO přesunul do rukou stanice Starz, začaly konečně castingy na hlavní roli v chystaném seriálu.

Mlokovu ženu, Porpentinu (zkráceně Tina), v chystaném filmu Fantastická zvířata a kde je najít bude hrát Katherine Waterston (Inherent Vice). Mloka ve filmu potká při jeho cestě do New Yorku, během které hledá a dokumentuje magická zvířata.

Producent filmu Scorch Trials (podle knihy Spáleniště: Zkouška), Wyck Godfrey, zveřejnil na svém Twitteru další plakát k této filmové adaptaci. Premiéra je naplánována na letošní září.

Minulý týden se začaly objevovat obří billboardy k finálovému filmu série Hunger Games (podle knihy Síla vzdoru), které vyzývají ke sjednocení a zahájení rebelie. Podle fanoušků patří ruce na plakátech jednotlivým hrdinům příběhu a všichni začali hádat, čí ruce to jsou. Tipnete si?

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Hollywoodreporter.com, Theguardian.com, Tor.com, Hypable.com

Na kterou knihu se těšíte nejvíce? Co říkáte na nové plakáty? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *