Letem knižním světem (24. týden 2015)

20. června bude v prostorách Impact Hub Praha od 10:00 probíhat WARP 05 s hercem Davidem Ramseyem, který ztvárnil roli Johna Digglea v jednom z nejúspěšnějších a nejoceňovanějších “komiksových” seriálů současnosti – Arrow. Spolu s Davidem Ramseyem dorazí do České republiky i Julie Caitilin Brown, herečka, hudebnice a agentka mnoha populárních herců. Seriál Arrow vychází z komiksu Green Arrow, který začal vycházet v USA už v roce 1941. Další informace, včetně cen vstupného, najdete na stránkách akce.

Tento týden pořádáme v našich knihkupectvích řadu zajímavých akcí. Zveme vás.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Nakladatelství YOLI chystá knihu Papírová města s filmovou obálkou. Vyjde v červenci.
  • Další román Jennifer Probstové, bestsellerové autorky série Manželská smlouva, vyjde pod názvem Hledání vytouženého dne v nakladatelství Ikar.
  • Třetí část Husitské epopeje Vlastimila Vondrušky vyjde s podnázvem Za časů císaře Zikmunda letos v listopadu. Sága bude mít celkem 7 dílů a časově pokryje celé 15. století v Českém království.
  • Chystá se nová série Virginie Cleo Andrewsové, autorky pentalogie Květy z půdy. První díl, Rubínová záře, můžete očekávat v červenci, v září bude následovat Perla v mlze a v listopadu vyjde Falešný třpyt.
  • Pokud jste si oblíbili detektivky Hakana Nessera, těšte se na román Dívka, která nikomu nechyběla. Vyjde v nakladatelství MOBA letos v listopadu.
  • Po knize Ďáblova hora přichází další krimi Deona Meyera s názvem 13 hodin. Vyjde v srpnu.
  • Buď v klidu a dej si panáka je sbírkou vtipných citátů a bonmotů, která je určená všem, kteří nestíhají, všem, kteří mají hlavu jako meloun a pocit, že se asi zblázní. Vyjde 22. června.
  • Druhý díl série čínských thrilleru Petera Maye vyjde v srpnu pod názvem Čtvrtá oběť.
  • Kim Čong-il uvádí je beletrizovanou rekonstrukcí skutečného případu z roku 1978, kdy severokorejský prominent nechal unést dvě hvězdy jihokorejské kinematografie, aby pro něj vybudovaly základy filmového průmyslu. Vyjde v září.
  • Po kuchařce Láska prochází kuchyní představuje autorka svou další knihu s názvem Laskominy Denisy Bartošové. Je plná inspirativních nápadů na dárky pro vaše blízké, a to z lásky i z přátelství, pro radost i pro vzpruhu, do domu i na zahradu. Vychází v září.
  • Nové, aktualizované a doplněné vydání slavného průvodce Prahou seznamuje čtenáře s památkami hlavního města i s jeho moderním výtvarným obsahem. Přináší svědectví o autorském i časovém původu uměleckého bohatství metropole a podává přehled její historie. Nové Prahou krok za krokem vyjde v říjnu.
  • Byla zveřejněna obálka 3. dílu série s Cormoranem Strikem od Roberta Galbraitha (J. K. Rowlingové). V originále vyjde Career of Evil 22. října, český překlad bude brzy následovat.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Zveřejněn byl první trailer filmové adaptace knihy Marťan od Andyho Weira. Podívat se můžete také na speciální video z ARES: live, kde hlavní hrdina, Mark Whatney (Matt Damon), představuje posádku lodi Hermes. Premiéra filmu bude 2. října.


Podívejte se na první teaser trailer závěrečného filmu série Hunger Games (podle knihy Síla vzdoru). Premiéra u nás je naplánována na 19. listopadu.


Byla odhalena loga dvou očekávaných filmů – Fantastická zvířata a kde je najít a Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Obě filmové adaptace uvidíme v kinech příští rok.

Režisérka Elizabeth Banks by se mohla ujmout projektu filmové adaptace Red Queen (česky vyjde v nakladatelství CooBoo). Scénář napsala Gennifer Hutchison.

Podívejte se na další zveřejněné fotky herců a obrázky z natáčení seriálu Shadowhunters (na motivy série Nástroje smrti). Vysílat se bude příští rok.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Collider.com, Hollywoodreporter.com, Hypable.com

Na kterou knihu se těšíte nejvíce? Co říkáte na nové fotky a videa? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *