0b848570

Letem knižním světem (23. týden 2018)

Křty a autogramiády v Luxoru

Luxor tipy

Kolem knihy Poslední dny Rabbit Hayesové budete možná chodit po špičkách. Přiznejme si, komu by se chtělo číst o tom, jak se někdo chystá na onen svět, a ještě k tomu nedobrovolně? Ale pokud se do ní pustíte, zklamaní nebudete, je tady několik důvodů, proč tento příběh stojí za to… ČÍST DÁL

Žijí tu s námi odedávna, ale není je vidět. Nejsou to lidské bytosti ani zvířata. Jsou to malinkatí tvorečkové velcí třeba jako veverky nebo morčátka. A přestože jako zvířátka vypadají, nosí oblečení, i když, pravda, trošku jiné než my lidé, a mluví spolu lidskou řečí. Říkají si ZUličníci… ČÍST DÁL

Akce v Luxoru

Připravované tituly

  • Viktorie je zdánlivě normální, i když trochu asociální, sedmnáctiletá studentka, která právě prožívá první lásku, řeší rozpory s kamarádkou a věnuje se čtení klasické literatury. Ta největší dramata se ale odehrávají za těmito povrchními starostmi. Navíc se v jejím životě začíná objevovat záhadná dívka, která jí nedá spát. Kdo je tahle nevypočitatelná Černooká? Kde se tady vzala? 
  • Poklidné přímořské městečko Merham se ještě vzpamatovává z následků druhé světové války, když poklidné místní vody rozčeří příchod bohémské skupinky s nejasnými vzájemnými vztahy, která se nastěhuje do moderního, na tu dobu architektonicky výstředního domu na pobřeží. Přivítejte léto s novou knihou Jojo Moyesové – Zakázané ovoce.
  • Příběh Žena, po které se slehla zem se zaobírá tématy jak jsou brutální deportace nelegálních imigrantů, mezinárodní korporace, pokusy na lidech, zázračný lék na nadváhu a dokonce iránský jaderný program… Tyto události spojuje více, než se může na první pohled zdát. 
  • Žena zabitá jediným přesným bodnutím do srdce – na první pohled to vypadá jako loupežné přepadení, které se zvrtlo. Kdo by plánovaně vraždil starostlivou a bezúhonnou sociální pracovnici? Ale inspektorce Kim Stoneové na téhle smrti něco nesedí. Začtěte se již brzy do Pokrevních pout.
  • Na odvrácené straně Měsíce se nachází Město hříchu založené výstředním miliardářem Fletcherem Mosasem – původně jako trestanecká kolonie pro nejtěžší zločince, nájemné vrahy a sexuální maniaky. V celém vesmíru tak není místo, kde byste sehnali účinnější fet, levnější plastickou operaci, intimnější zákoutí pro dohodnutí kšeftu… anebo zkorumpovanější policii. 

Knižní novinky týdne

  • Právě vyšel Zvláštní oheň. Říkají, že první generace lidí byly poháněny nízkými touhami: po poznání, po bohatství, po moci. Říkají, že lidstvo bylo tak zkažené, že Pán svět zničil ohněm. Přeživších bylo jen málo, ale během staletí se spojili a vytvořili novou civilizaci – založenou na víře, že chyby minulosti se nesmí opakovat.
  • Metr a půl vysoká Dominika s ještě menší motorkou se vydává sama napříč Jižní Amerikou a představuje svou novou knihu Dominika na cestě Jižní Amerikou. Setkává se s padouchy i vzteklými psy, s poruchou i nemocnicí. Být to fikce, čtenář by si řekl, že to autor se zážitky přehnal a Dominika je neohrožená cestovatelka, kterou nic nezastaví. Ona se však bojí úplně všeho a jede dál jen proto, že si myslí, že se to zlepší. 
  • Mladá antropoložka Sofia se již celé roky snaží vyřešit záhadu matčiny nevysvětlitelné choroby. Společně s matkou odcestují na vyprahlé pobřeží Španělska, kde hodlají navštívit věhlasného lékaře, do něhož vkládají naději, že by mohl vyléčit Rosino matoucí ochrnutí. Takový příběh vám nabídne kniha Horké mléko.
  • Šeptači udeřili a brutálním útokem vyhlásili Rickově komunitě válku. Je třeba vyrazit do boje… jenže ten největší nepřítel se skrývá uvnitř. Rickovo postavení se proto začíná v knize Živí mrtví 25 – Není cesty zpět hroutit.
  • Dotyk vás zavede hluboko do šílené mysli sériového vraha. Detektiv inspektorka Savageová a její tým z britského Plymouthu se snaží vyšetřit sérii hrůzných útoků na mladé ženy. Oběti jsou zdrogovány, násilím odvlečeny, zneužity a poté pohozeny u cesty. Zůstává jim jen mlhavá vzpomínka na to, co se jim stalo. 

Filmové a televizní novinky

Seriál Přechod, založený na stejnojmenné knize Justina Cronina, dostal od televizní stanice Fox zelenou a dočká se celé plnohodnotné první série. 

Přípravování filmové adaptace young adult knihy Slunce je také hvězda od Nicoly Yoon je v plném proudu. Odhalen byl další člen hereckého obsazení. Charles Melton, jenž je známý ze seriálu Riverdale, si zahraje postavu jménem Daniel Bae. 

Netflix se pouští do nového projektu. Půjde o adaptaci komiksových knih Zámek a klíč. Vítejte na Klíčově, tajemné usedlosti v Nové Anglii, s mnoha dveřmi, které změní každého, kdo se do nich odváží vstoupit. A kde přebývá bytost plná nenávisti a zloby. Seznamte se s rodinou Zámkových, jimž je osudem předurčeno stát se strážci tajuplných zázračných klíčů.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.cbr.com, www.gamespot.com, www.hollywoodreporter.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *