676d0268

Letem knižním světem (23. týden 2017)

Chystáme pro vás v Neoluxoru:

  • Máte rádi Edici světový bestseller? My také! Během června v akci 1+1 Světový bestseller dostanete k vybraným titulům druhý levnější zdarma. 
  • Přijměte naše pozvání na prezentaci knihy Zlatovlasý Jan od Lenky Ničkové. Akce se uskuteční v pondělí 5. června v Paláci knih za doprovodu Varhana Orchestroviče Bauera a ilustrátorky Aleny Prosečové. 
  • O den později pokřtíme na stejném místě knihu Zalitý kaktus – soubor humorných příhod obyčejného vozíčkáře. 
  • Nového vydání se dočká kniha Konec velkých prázdnin a to se musí oslavit. 7. června se tak můžete těšit na autora Pavla Kohouta, Martina Dejdara a Petera Weisse, velvyslance Slovenska v České republice. 

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Detektiv Colm Healy a soukromý vyšetřovatel David Raker udělají vše, aby přišli na kloub dávné tragédii a odhalili dlouho skrývaná tajemství. Němé oběti vycházejí 8. černa u nakladatelství Mystery Press.  
  • Je květen 1942 a výsadkáři Jozef Gabčík a Jan Kubiš se připravují na cíl operace Antropoid: zabít Reinharda Heydricha. Knihu HHhH naleznete na políčkách knihkupectví již tento týden. Ve čtvrtek apk do kin míří filmová adpatece – Smrtihlav.
  • Na konci června vyjde další z knih Colleeen Hoover – Možná jednou. Poté, co Sydney zjistí, že jí její přítel podvádí, nevěří, že by brzy našla novou lásku. To by ale nesměl hned vedle bydlet tajuplný soused s vášní pro hudbu. 
  • Brzy k nám dopluje nová a oblíbená švédská detektivka Tekutý písek. Masakr na střední škole nekončí pro osmnáctiletou Maju Norbergovou nijak dobře. Je obviněna z účasti na střelbě. Co když se ale jen bránila? Kniha vychází 7. července. 
  • Pojďte si zahrát hru Kepler62. Tahle tajuplná hra boří hranice. Co se stane po překonání poslední levelu? Na cestu do jiného světa se vydejte už 4. září. 

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové novinky

Chystaný film Vražda v Orient expresu podle knižní předlohy Agathy Christie se již dočkal prvního traileru. Film, v hlavních rolích s Kennethem Branaghem, Johnnym Deppem, Penélope Cruz a Michelle Pfeiffer, zamíří do kin za necelý půlrok. V galerii pod článkem se také podívejte na oficiální plakát. 

Druhý díl Fantastických zvířat a kde je najít je nyní o krok blíže k cílové pásce. J. K. Rowlingová minulý týden dokončila scénář. Na co se v tomto pokračování můžeme těšit? Setkáme se například s Mlokovým bratrem a herec Jude Law si zahraje mladého Brumbála. Fantastická zvířata a kde je najít 2 by se měla dostat do kin na podzim příštího roku. 

Pro harrypotterovské fanoušky pak máme ještě jednu dobrou zprávu. Nezávislá produkční společnost Tryangle Films zveřejnila ukázku k jedinečnému projektu Voldemort: Origins of the Heir. Jde o fanouškovský film na motivy světa Harryho Pottera. Tento film, přibližující život Tomma Riddla neboli Voldemorta, si během několika dní získalo spoustu fanoušků a příznivců.

Spisovatelka Maria Semple zažívá doslova skvělý rok. Nejen, že se podle její knihy Kde se touláš, Bernadetto připravuje film s hvězdným obsazením, ale ani její novější humorná young adult kniha Today Will Be Different nezahálí. HBO společně s Julií Roberts pomalu začínají pracovat na její seriálové podobě.

Anthony Horowitz prodal práva ke své špionské sérii Alex Ryder. Televizní seriál již připravuje společnosti ITV Entertainment a Eleventh Hour Films. Fanoušci si možná vzpomenou, že již v roce 2006 byl první díl této série zfilmován s Alexem Pettyferem v hlavní roli. Kdo si Alexe Rydera zahraje v seriálové podobě ještě není známo. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.ew.com, www.radiotimes.com, www.blastr.com, www.avclub.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *