Letem knižním světem (23. týden 2015)

V sobotu 6. června zemřel český spisovatel Ludvík Vaculík.

Až do 21. června můžete na našem blogu vyhrát cestovatelskou Scratch mapu a knihu dle vlastního výběru.

Tento týden vás zveme na 4 akce:

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • E L James oznámila vydání další knihy k sérii Fifty Shades. 18. června vyjde v originále román Grey, který je převyprávěním prvního dílu z pohledu Christiana.

  • V nakladatelství YOLI vyjde další kniha Johna Greena, kterou napsal společně s Davidem Levithanem, s názvem Will Grayson, Will Grayson. Na pultech knihkupectví se objeví příští rok v dubnu.
  • Novou severskou krimi Arnaldura Indridasona můžete očekávat už letos v červenci. Duel se odehrává v létě 1972 v Reykjavíku a točí se kolem mistrovství světa v šachu.
  • V březnu příštího roku vyjde v češtině román Farma od spisovatele Toma Roba Smitha, autora knihy Dítě číslo 44. Jde o psychologický thriller odehrávající se v Londýně a ve Švédsku. Hlavní hrdina Daniel neví, kterému z rodičů má věřit – otec tvrdí, že matka má mentální chorobu, matka tvrdí, že je otec součástí skupiny, která sexuálně obtěžuje dívky v okolí.
  • Další kniha oblíbené young adult autorky Colleen Hooverové vyjde příští rok v únoru pod názvem Nešťastná láska.
  • České vydání třetího dílu série o podivných dětech od Ransoma Riggse se chystá v nakladatelství Jota na začátek roku 2016 pod názvem Knihovna duší.
  • Druhý díl série Magisterium s podnázvem Měděná rukavice vyjde v nakladatelství YOLI už letos v prosinci.
  • Nový samostatný román Richelle Mead, autorky sérií Vampýrská akademie, Pokrevní pouta, Věk X a Sukuba, vyjde v Dominu letos na podzim. Neslyšno vypráví o odlehlé vesnice kdesi v čínských horách, jejíž obyvatelé jsou odnepaměti hluší a němí. Nevědí, co je zvuk, žijí ve světě absolutního ticha. Jedné noci však probudí dívku jménem Fei neznámý vjem: hluk. A schopnost slyšet už neztratí.
  • 2. listopadu vyjde další thriller Mo Hyder s názvem Vlk, který byl letos nominován i na Edgar Awards. Milovníci napětí si jistě nenechají ujít ani Zapadákov od Jefferyho Deavera.
  • Michel Roux je držitelem tří michelinských hvězd a autorem knihy Vůně francouzské kuchyně, jenž obsahuje 100 receptů, které tvoří samou podstatu francouzské kuchyně a ovlivňovaly různé styly vaření po celém světě.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na nově zveřejněný plakát k poslednímu dílu filmové série Hunger Games. Jennifer Lawrence navíc publikovala na své facebookové stránce i první fotku s popiskem „6.9.15 #MockingjayPart2 #Unite“. Premiéra filmu už letos na podzim.

Zveřejněn byl nový trailer filmové adaptace knihy Papírová města. Na film do kina můžete od 23. července.


13. června má na filmovém festivalu v Los Angeles premiéru film, který rozvíjí příběh Huckleberryho Finna a Toma Sawyera. Slavné postavy z románu Marka Twaina jsou dospělé, podívejte se na trailer a zjistěte, co je čeká.


Zveřejněn byl teaser trailer filmové adaptace Macbetha s Michaelem Fassbenderem a Marion Cotillard  v hlavních rolích. Film má kinopremiéru 2. října ve Velké Británii.


Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Adweek.com, Theguardian.com

Na kterou knihu se těšíte nejvíce? Co říkáte na nové fotky a videa? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *