Letem knižním světem (22. týden 2016)

Začíná třetí týden slev. Zjistěte, kdy a kde ulovíte 20% slevu v rámci Happy Hours.

Tento týden si můžete na našem webu zasoutěžit o knihu Faktor Churchill, kterou napsal bývalý starosta Londýna Boris Johnson.

Zveme vás na dnešní autogramiádu ke komiksu Zátopek do knihkupectví Quadrio, která začíná v 17:00. Zítra bude v Paláci knih Luxor naším hostem Zbyněk Hrkal a představí svou knihu Kurýr a ve středu pokřtíme v 16:00 knihu Špinavá hra – Odhalení skandálu FIFA.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Prolistujte nový katalog nakladatelství Jan Melvil Publishing. Představuje knihy na jaro a léto 2016.
  • Vyjde druhý díl young adult série Smrtná zima. Temná tání vydá nakladatelství Host letos v listopadu.
  • V říjnu vyjde kniha Poslední vlak do Istanbulu – mezinárodní bestseller jedné z nejoblíbenějších tureckých autorek. Vypráví příběh Selvy, dcery jednoho z posledních osmanských pašů, která může získat srdce kteréhokoli muže v Ankaře. Temperamentní mladá kráska má však oči jen pro Rafaela Alfandariho, pohledného syna váženého židovského dvorního lékaře. Navzdory svým rodinám se vezmou a odletí do Paříže vybudovat si nový život. Po nacistickém vpádu do Francie však oba zjistí, že na jejich manželství čekají mnohem horší nástrahy než zatracení vlastními rodinami.
  • Na podzim se fanoušci krimi dočkají další detektivky od Michaela Hjortha a Hanse Rosenfeldta. V Poslední zkoušce čelí Sebastian Bergman nevyzpytatelnému sériovému vrahovi, který ohrožuje samu existenci kriminálního týmu.
  • Leda vydá další román Patricie Highsmithové, autorky nedávno zfilmované CarolSmrt v Labyrintu začíná v laciném athénském hotelu, kde na sebe narazí dva muži – Rydal Keener, mladý hochštapler hledající dobrodružství při toulkách po světě, a Chester MacFarland, podvodník s několika totožnostmi, na útěku před americkou policií.
  • Emil Zátopek neměl snadný život, vždyť jako většina občanů prožil celých padesát let v nesvobodě druhé světové války, komunistické totality a normalizace. A o tom vše je knížka Zatracenej Zátopek, kterou 16. června vydá XYZ.
  • USA, Čína a Rusko vedou studenou válku v průběhu 21. století, tato studená válka se však náhle změní v horký konflikt, který se odehrává na souši, ve vzduchu, na moři, ve vesmíru i v kyberprostoru. Třetí světová válka je opravdu realistickým románem. Autoři ostatně znají reálie více než dobře, August Cole je analytik specializující se na otázku národní bezpečnosti USA a bývalý reportér Wall Street Journal, P. W. Singer je odborník na způsoby vedení války budoucnosti. Vyjde 13. června.
  • 7. července vydá nakladatelství Jota Vzestup Islámského státu – knihu, která získala Pulitzerovu cenu.
  • Cassandra Clareová stále rozšiřuje svět Nástrojů smrti. Nedávno oznámila, že chystá trilogii pro dospělé, která se bude točit kolem Magnuse Banea, nejvyššího brooklynského čaroděje. První díl by měl v originále vyjít v listopadu příštího roku.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na první teaser trailer hrané Krásky a zvířete od studia Disney. V kinech se film objeví v březnu 2017, v hlavních rolích se objeví Emma Watson a Dan Stevens. 


Yellow Bird studio, které adaptovalo např. Larssonovo Milénium nebo Lovce hlav od Joa Nesbøho, má zálusk na další knihu. Vypadá to, že se dočkáme adaptace románu Prvorozený od Filipa Alexandersona. Film se bude jmenovat Hidden.

Jake Gyllenhaal a produkční společnost, která se postarala např. o film Nightcrawler se spojili dohromady pro filmovou adaptaci Nesbøho thrilleru Syn. Režie by se měl ujmout Denis Villeneuve (Sicario).

Filmové adaptace posledního dílu Dashnerovy trilogie Labyrint se dočkáme v lednu 2018. Natáčení Vražedné léčby se zpozdilo kvůli zranění Dylana O’Briena, který hraje hlavní roli.

Podívejte se na sérii klipů z chystané filmové adaptace románu Než jsem tě poznala od Jojo Moyesové. Premiéra v českých kinech bude 30. června.


Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Variety.com, Deadline.com, Comingsoon.net, Hypable.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *