Letem knižním světem (22. týden 2015)

Tento týden vás zveme na 4 akce: 2. června bude své knihy podepisovat Martina Formanová v našem knihkupectví v Hradci Králové, 4. června ji můžete potkat v Central Kladno, 3. června se od 17:00 v Paláci knih Luxor představí spisovatelka Brooke Davisová a 4. června křtíme Dalajlámovu kočku

Na našem blogu můžete právě teď soutěžit o 5 výtisků knihy Krev na sněhu od Joa Nesbøho.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Nakladatelství MOBA vydalo nový ediční plán na druhé pololetí 2015. Prohlédnout si ho můžete na Issuu.
  • Brilantní románová prvotina Galveston od Nica Pizzolatta, autora veleúspěšného seriálu Temný případ (True detective) s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích, vyjde v Knižním klubu 23. června.
  • 1. července se očekává vydání další knihy Robina Cooka s názvem Invaze z galaxie. Vypráví o zvláštní chřipkové epidemii, která se začne šířit v jednom americkém městě. Nemoc má velice rychlý průběh a lidé se po ní cítí lépe než předtím. Začínají se však chovat velmi podivně.
  • Milovníci historických románů se mohou těšit na září, vyjde totiž kniha Zlatý břeh, odehrávající se po napoleonských válkách, kdy se zbytky německé armády vracejí z Ruska domů.
  • Už počtvrté může český čtenář vstoupit do světa podle Clarksona, říše rychlých aut, cizokrajných destinací a politicky nekorektního humoru, kde se neberou ohledy na nikoho a na nic. Kniha Co by se tak mohlo stát? vychází v listopadu.
  • Psychologický thriller Co po ní zůstalo je prvotinou T. R. Richmonda, oceňovaného britského novináře. Práva na překlad byla prodána do dvanácti zemí, u nás vyjde v červenci.
  • V útlém svazku Tajnosti francouzského pekaře spojil Peter Mayle síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny „Chez Auzet“ v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Vyjde v červnu.
  • V knize Od A. k B. a zase zpátky aneb Filosofie Andyho Warhola představuje Warhol svět, jak ho vidí on sám. Argo vydá knihu v červnu.
  • Román Daleko od hlučícího davu patří k nejzářivějším pokladům anglické literatury. Už jeho první vydání v roce 1874 se stalo literární senzací, kniha se vyprodala během pouhých dvou měsíců a Thomasi Hardymu vynesla reputaci předního spisovatele viktoriánské doby. Vyjde letos v červenci s filmovou obálkou.
  • Kniha Jirkův tajný klíč k vesmíru spojuje veselé dobrodružství s vědeckými údaji o vesmíru. Najdete v ní nejnovější poznatky o černých dírách od Stephena Hawkinga a také mnoho barevných fotografií přímo z kosmu. Vychází koncem června.
  • 22. září vyjde v originále 3. díl série o podivných dětech od Ransoma Riggse s názvem Library of Souls.

  • Byla zveřejněna obálka nové knihy Stephena Kinga – The Bazaar of of Bad Dreams. Jedná se o kolekci příběhů (např. Batman and Robin Have an Altercation, Blockade Billy, Drunken Fireworks) s komentářem autora. V originále vyjde 3. listopadu.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

26. listopadu bude mít u nás premiéru filmová adaptace Marťana od Andyho Weira. Režie filmu se ujal Ridley Scott a do role Marka obsadil Matta Damona. Podívejte se na další zveřejněné fotografie.

Anne Hathaway si zahraje ve filmové adaptaci knihy Záchranný člun od Charlotte Roganové. Režírovat by měl Joe Wright.

Tvůrci filmu na motivy knihy Fantastická zvířata a kde je najít odtajnili další postavy a potenciální herce. Hlavním hrdinou filmu je Mlok Scamander, kterého by si podle posledních informací měl zahrát Eddie Redmayne. Dále se objeví Tina, kterou by mohly ztvárnit Saoirse Ronan, Dakota Fanning, Allison Sudol, nebo Lili Simmons. Tininu sestru Queenie bude hrát Kate Upton, Katherine Waterston, nebo Elizabeth Debicki. V roli Jacoba, Mlokova rivala, by se mohli představit Steve Zisis, Zack Pearlman, nebo Dan Fogler. K postavám nebyly zveřejněny bližší informace, budeme si muset počkat na popis děje filmu, který je knihou jen velmi vzdáleně inspirován. Film bude mít premiéru v listopadu 2016.

Byly zveřejněny první fotky z 3. řady seriálové adaptace Kingovy knihy Pod kupolí.

Pokračuje natáčení filmové adaptace Rudého kapitána od Dominika Dána. Štáb bude v nejbližších dnech točit v Praze, Bratislavě, Teplicích a Berouně. Podívejte se na pár nových fotek. Premiéra je naplánována na 10. března 2016. Tip: Na facebookové stránce Dominika Dána můžete právě teď vyhrát roli ve filmu.

V Německu už se natáčí závěrečný díl trilogie DrahokamyZelená jako smaragd. Datum premiéry zatím nebylo zveřejněno. Podívejte se na fotky z natáčení.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Collider.com, Adweek.com, Ew.com, Hypable.com

Na kterou knihu se těšíte nejvíce? Co říkáte na nové fotky? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *