Letem knižním světem (21. týden 2015)

Právě vyšlo nové číslo magazínu Neoluxor živě! K dostání ve všech našich knihkupectvích a na Issuu.

Tento týden zveme na dvě akce v Paláci knih Luxor: dnes od pěti křtíme knihu Zmizelá Šumava a v úterý v ten samý čas knihu Vila na Sadové. Zveme vás.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Na začátku června vyjde v Panteonu kniha Mysterium tremendum, která se odehrává v 70. letech v Beskydech. Zaujme fanoušky filmů Davida Lynche a románů Stephena Kinga. Z české tradice navazuje na Ladislava Klímu či Gustava Meyrinka. Zjevná inspirace vychází i z textů kapely The Plastic People of the Universe.
  • Závěrečný díl světově úspěšné trilogie Čas čarodějnic vyjde už v srpnu. V Knize života se na scénu opět vrací hlavní hrdinové a milenci – čarodějnice Diana Bishopová a upír Matthew Clairmont.
  • Další knihu Jodi Picoultové, autorky oceňovaného románu Vypravěčka, vydá Ikar 1. srpna pod názvem Čas odejít.
  • Chybíš mi – nový špičkový psychothriller Harlana Cobena, autora celosvětového bestselleru Šest let, vyjde v červenci.
  • Letos na podzim vyjde v nakladatelství CooBoo český překlad knihy Red Queen (pravděpodobně pod názvem Rudá královna). Práva na knihu byla prodána už do 18 zemí.
  • V srpnu vyjde kompletní průvodce tvorbou Woodyho Allena, který přináší profily všech dosavadních Allenových snímků – od debutu What´s Up, Tiger Lily?, přes klasické grotesky Seber prachy a zmiz a Spáč, Oscarem oceněné snímky typu Annie Hall a Hanna a její sestry až po současné skvosty jako Půlnoc v Paříži a Jasmíniny slzy.
  • Mozkomorové a domácí skřítci, jezerní lidé a draci čínští ohniváči – to je jen pár příkladů kouzelných tvorů a strašidelných monster, jimiž spisovatelka J. K. Rowlingová zabydlela kouzelný svět Harryho Pottera. Kniha Bestiář Harryho Pottera nabízí zasvěcený a komplexní vhled do fascinujícího procesu, během něhož se podařilo přivést tento zvěřinec v rámci veleúspěšné série filmů o Harrym Potterovi k životu. Vyjde v srpnu.
  • Nová detektivka od Sophie Hannah, kterou čtenáři znají jako pokračovatelku Agathy Christie, vyjde pod názvem Bludná sdělení 4. června v Ikaru.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Zveřejněn byl první plakát a trailer filmové adaptace druhého dílu série LabyrintSpáleniště: Zkouška. Film má u nás premiéru 17. září.

Podívejte se na první teaser z nové filmové adaptace knihy Steve Jobs od Waltera Issacsona. Světovou premiéru má snímek 8. října.


Režisér seriálové adaptace Nástrojů smrti zveřejnil na svém Twitteru první fotku Clary a Jace. Seriál poběží ještě letos na stanici ABC.

Filmového zpracování se dočká krimi Sněhulák Joa Nesbøho. Zatím se ale neví, kde se bude natáčet. Zájem má Oslo a Stockholm. Obě města se proto předhánějí v nabídkách. Film švédského režiséra Tomase Alfredsona, který bude produkovat Martin Scorsese, by se v kinech mohl objevit na přelomu letošního a příštího roku.

Podívejte se na první foto z filmové adaptace Marťana od Andyho Weira – Matt Damon jako Mark ve svém skafandru. Premiéru bude mít film v listopadu.

Hlavní roli ve filmové adaptaci knihy V šedých tónech si zahraje Bel Powley. Režie se ujme Marius Markevicius.

Zveřejněny byly klipy z adaptace Macbetha, která si odbyla premiéru na letošním festivalu v Cannes. Oficiálního uvedení v kinech se film dočká v říjnu.



Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Kniznivesmir.cz, Adweek.com, Hypable.com, Rozhlas.cz, Hollywoodreporter.com, Collider.com

Na kterou knihu se těšíte nejvíce? Co říkáte na nové trailery, klipy a fotky? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *