a34cc810

Letem knižním světem (20. týden 2017)

Nepropásněte v Neoluxoru

Svou životopisnou knihu Život na rozhraní věků pokřtí Ludmila Vaňková již tuto středu. Tešit se můžete i na kmotra knihy Josefa Klímu. Od pěti v Paláci knih Luxor.

Světově proslulá mystička a spisovatelka Lorny Byrne dorazí v sobotu do Prahy a nezapomene ani na své věrné čtenáře. Představí zcela nové vydání svých knih Andělské zamyšlení a Andělské poselství, které na místě také podepíše. Tak se stavte pro autogram. Od 14:00 v Paláci knih.

Nezapomeňte, že stále probíhá akce Květen – měsíc z pera žen. Ke knize od Joy Fieldingové, Tess Gerritsenové nebo Barbary Woodové tak dostanete druhou zdarma.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Volné pokračování knihy Gangsterova přítelkyně nesoucí název Bílé město vychází dnes v Knize Zlín. Jde o netypický portrét mladé ženy z kriminálního prostředí, ve kterém panuje násilí, rozhodují v něm muži a ženám připadá úděl samoty a luxusního konzumu. 
  • Mladé slečny, parádnice a milovnice módy, pozor! Je tady Lookbook. Již tento týden se dozvíte něco o historii módy, aktuálních trendech, módních pojmech anebo o tom, jak si udělat v šatníku pořádek. 
  • Uniknout by vám neměl ani jedinečný a čtivý životopis Františka Josefa I. Jaký vedl tento panovník život a co skrýval za tajemství? Na odpovědi se můžete těšit na konci května. 
  • Po celém světě začínají lidé nacházet prapodivné a fascinující kusy čehosi kovového. Ty dohromady tvoří sochu obrovských rozměrů posetou neznámými zářícími symboly. Kde tyto kusy vzaly a co pro naší lidstvo znamenají? Podaří se Spícím obrům přepsat historii? Kniha vychází v červnu v Knižním klubu. 
  • Na konec června se chystá i nové vydání knihy Všechno, úplně všechno s krásnou filmovou obálkou. Jde o příběh dívky, která nikdy nevychází z domu.. Je totiž alergická snad na všechno. 
  • Na konci léta vydá Argo knihu Judy Blumové V případě neočekávané události. Tři měsíce a tři letecká neštěstí. S tím se potýká malé americké městečko Elizabeth, ve kterém autorka knihy sama vyrůstala. 
  • Září bude patřit již pátému dílu ze série Milénium Muž, který hledal svůj stín. Lisbeth čelí hrozbám a násilí spoluvězeňkyň. To ale bude muset na chvíli hodit ta hlavu a zaměřit se na nové zneklidňující informace o jejím dětství a minulosti. 

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové novinky

Druhá kniha Andyho Weira sice ještě ani nevyšla, to ale vůbec nebrání tomu, připravovat její filmovou podobu. Po úspěchu autorovy první knihy Marťan se není čemu divit. Příběh Artemis se bude odehrávat v blízké budoucnosti, v prvním městě postaveném na Měsíci. Filmová práva zakoupila společnost Fox. 

Fanoušci Panství Downton ještě i dva roky po ukončení seriálů truchlí. Tomu bude ale brzy konec. V budoucnu nás totiž čeká film – není ještě známo, kdo všechno se v něm objeví, to se ale jistě v brzké době dozvíme.

Již brzy se můžeme těsit také na film Blade runner 2049. V hlavních rolích se představí legendy jako Harrison Ford, Ryan Gosling nebo Jared Leto.

Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů se krůček po krůčku mění ve film s hvězdným obsazením. Snímek, který ponese název Guernsey (podle ostrova, na kterém se děj odehrává), se momentálně natáčí v severním Devonu. Mezi potvrzenými herci najdeme například Lily James, Matthewa Gooda nebo Glena Powella. Momentálně se spekuluje o Tomovi Hardym, který byl již na místě spatřen. 

Televize Audience Network si vzala do parády knihu Stephena Kinga Pan Mercedes a již 9. srpna na její motivy představí desetidílnou sérii, ve které vyšinutý vrah připravuje masakr tisíců lidí. 

Nejen, že se v nových Pirátech z Karibiku setkáme s téměř všemi původními postavami, ale také narazíme na mnohdy nečekané tváře. Jednou z ní je i zpěvák Paul McCartney. Piráti z Karibiku: Salazarova pomstva vplují do kin jin ka konci května a pro všechny příznivce vyjde o pár dní později i stejnojmenná kniha. Celou promo fotku si prohlédněte v galerii na konci článku.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.deadline.com, wmagazine.com, www.ibtimes.co.in, www.lrmonline.com, www.comingsoon.net

Sledujte Letem knižním světem pravidelně každé pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *