Letem knižním světem (20. týden 2015)

Tento týden s námi můžete soutěžit o vstupy na předpremiéru filmové adaptace knihy Dítě číslo 44 v Praze a ve Zlíně.

Navštivte některou z akcí, které chystáme v Paláci knih Luxor: v pondělí 18. 5. od 17:00 se koná křest knihy Grilování od Zdeňka Pohlreicha spojený s autogramiádou, v úterý 19. 5. v 16:30 křtíme publikaci Císařův prezident a ve středu 20. 5. v 16:00 bude slavnostně uvedena kniha Síla snění a kabala.

Na veletrhu Svět knihy byla vyhlášena Audiokniha roku. Zde jsou výsledky:

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Druhý díl dystopické série Silo od Hugha Howeyho vyjde v Knižním klubu letos v zimě.
  • Chystá se nový kriminální thriller z pera Anderse de la Motteho, autora napínavé trilogie Game, Buzz a Bubble, který vychází ve 21 zemích včetně ČR. Práva na seriálovou adaptaci zakoupila společnost 20th Century Fox TV v produkci Howarda Gordona (24 hodin, Ve jménu vlasti). MemoRandom je první částí duologie a vychází 16. června.
  • Nová krimi Tany Frenchové nese název Místo pro tajnosti a vyjde v nakladatelství Argo  v červnu.
  • Na 8. červen chystá Plus vydání románu Tajná kniha, který proplétá osudy fiktivních hrdinů s reálnými historickými postavami z neslavného období minulého století.
  • Závěrečný díl komiksové adaptace bestselleru Stiega Larssona MiléniumDívka, která kopla do vosího hnízda – vyjde v listopadu. 
  • Nového vydání se dočkají hned dva slavné romány – XYZ chystá na červen Rosemary má děťátko (podle knihy byl natočen slavný film Romana Polanského a také se stal předlohou k filmu Agnieszky Holland z roku 2014) a Plus chystá 451 stupňů Fahrenheita v nově revidovaném překladu s úvodním slovem Raye Bradburyho. Kniha je doplněna původním doslovem Josefa Škvoreckého k prvnímu českému vydání a esejem Františka Novotného k současnému aktualizovanému vydání.
  • Nové vydání legendární dětské knihy Kam běží modrá liška od Andreje Gjuriče, která v jedinečném rytmu vypráví příběhy z Malé Strany, vychází více než po třiceti letech od prvního vydání v nakladatelství Argo.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Spisovatelka Alison Goodmanová zveřejnila na své facebookové stránce informaci, že prodala filmová práva na svou knihu EON. Projektu by se měla ujmout německá režisérka Katja von Garnier.

SyFy zveřejnilo první trailer adaptace Mágů od Lva Grossmana. Vysílání je naplánováno na rok 2016.

Podívejte se na nový trailer filmové adaptace knihy Papírová města od Johna Greena. Premiéru v Česku má film v červenci.

Na festivalu v Cannes měla premiéru filmová adaptace knihy Příběh o lásce a tmě, kterou režírovala Natalie Portmanová. Podívejte se na klip z filmu.

V Cannes se objevili i tvůrci Hunger Games, kteří představili nový plakát. Závěrečný film uvidíme letos na podzim.

Natáčení 4. řady seriálu Sherlock od BBC bylo posunuto na rok 2016. Nových dílů se tedy dočkáme mnohem později, než bylo původně plánováno. Už letos ale bude odvysílána speciální vánoční epizoda.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Collider.com, Adweek.com, Hypable.com

Na kterou knihu se těšíte nejvíce? Co říkáte na nové trailery a klipy? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *