Letem knižním světem (19. týden 2017)

Co se děje v Neoluxoru

Stále běží akce Květen – měsíc z pera žen. Můžete si při ní vybrat některou z knížek Joy Fieldingové, Tess Gerritsenové nebo Barbary Woodové a druhou dostanete zdarma. 

Knihu Procházka životem pokřtí zítra od pěti v Paláci knih Luxor její autorka Zdenka Procházková společně s hosty Danielou Šinkorovou, Radimem Uzlem a Zorkou Hejdovou.

Zajímá vás, Jak shodit kila a oslabit korunu? To prozradí bývalý guvernér České národní banky Miroslav Singer. Zastavte se ve středu v pět v Paláci knih.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Již tento čtvrtek se na scénu vrací Harry Hole! Vydávat se bude po stopách vraha, jehož způsob zabíjení je obzvláště zvrácený. Žízeň uhaste ve čtvrtek.
  • Životopis jednoho z největších spisovatelů J. R. R. Tolkiena, který vznikal v osobním kontaktu se samotným Tolkienem a jeho rodinou, vychází tento týden. J.R.R. Tolkien: Životopis vydává nakladatelství Argo. 
  • Tento týden se také můžete těšit na novou knihu Barbory Šťastné. Jmenuje se Dobrá tak akorát a samotná autorka o ní říká: „Je plná historek o tom, co se mi nepovedlo, co všechno jsem nestihla, pokazila nebo to nedopadlo podle mých představ. Ale taky o tom, že právě takovýhle život je doopravdy můj a že přesně takhle mě to baví.“
  • Chcete se dostat do letní nálady? Pak koncem května sáhněte po knížce Láska a gelato. Hlavní hrdinka se v ní vydává po stopách deníku, který si vedla její matka, když žila v Itálii, a objevuje magický svět tajných lásek, nádherného umění a skrytých pekáren. 
  • Když se čtyři spolužáci z vysoké školy v Massachusetts přestěhují do New Yorku, aby se pokusili prorazit, jsou bez peněz, ztracení a kupředu je pohání jen jejich přátelství a ctižádost… Malý život je příběh o sexuální orientaci, zneužívání a sebepoškozování, o lásce a obětavosti, krutosti a neschopnosti bojovat s osudem. Kniha vychází v červnu v nakladatelství Odeon.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové novinky

Temná věž Stephena Kinga zcela jistě zamíří na přední příčky filmových hitů. Idris Elba a Matthew McConaughey vás totiž vtáhnou do přízračného světa, ztraceného obludně daleko v budoucnosti. 

Vražda v Orient expresu Agathy Christie se již na podzim vrátí na filmová plátna. Tentokrát v ještě větším rozměru. Jako režisér a představitel ikonické postavy Hercula Poirota se představí Kenneth Branagh, dále si ve filmu zahrají Johnny Depp, Penélope Cruz, Michelle Pfeiffer, Judi Dench nebo Willem Dafoe. 

Úspěšný seriál 13 Reasons Why, natočený na motiv knihy Proč? 13x proto, se dočká druhé série. Včera to potvrdil Netflix a prozradil i pár zajímavostí. Druhá řada se bude skládat z 13 dílů a odstartuje již v příštím roce.

Tvůrci Her u trůny plánují hned čtyři volná pokračování. Na světe jsou již všechny čtyři scénáře, se kterými pracují Jane Goldman (X-Men: První třída), Carly Wray (Šílenci z Manhattanu), Max Borenstein (Kong: Ostrov lebek) a Brian Helgeland (Příběh rytíře). Máme se tedy ještě na co těšit. Sedmá série Her o trůny navíc začíná již zanedlouho.

Letopisy Narnie se opět probouzejí k životu. V pořadí čtvrtým díl ponese název Stříbrná židle, režie se ujal zkušený Joe Johnston. Na rozdíl od předešlých tří filmu, bude tento ale trošičku jiný. Už se nesetkáme s dobře známými a oblíbenými herci, ani s Liamem Neesonem – hlasem lva Aslana.

Matthew Murdock alias Daredevil se v připravovaném seriálu The defenders od Marvela spojuje s Jessicou Jones, Lukem Cagem a Dannym Randem. Společně tak vytvoří téměř nepřemožitelnou čtveřici ne jen tak ledajakých superhrdinů. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.hypable.com, www.imdb.com, www.comingsoon.net, www.deseretnews.com, www.ew.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně každé pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *