Letem knižním světem (19. týden 2015)

V pondělí 4. května navštívil Prahu král severské krimi, Jo Nesbø. Na dopolední tiskové konferenci prozradil, že Policie není poslední knihou ze série s Harrym Holem. Dává si pouze na nějaký čas pauzu od svérázného detektiva a soustředí se na další knihy (v červnu vyjde Krev na sněhu). Řekl, že až s Holem jednou skončí, určitě to jeho čtenáři poznají, a pak už nebude žádné zmrtvýchvstání. Všem přítomným popřál, aby si užili hokejový zápas, který český tým v pondělí hrál s Kanadou, a uvedl, že on i jeho rodina vždy fandili Česku, a to už v 70. letech. Zazněly také informace k plánované filmové adaptaci Sněhuláka – práva zakoupil Martin Scorsese, který bude film produkovat, režie se ujme Tomas Alfredson (Čtyři odstíny hnědé, Jeden musí z kola ven), scénář napíše Matthew Michael Carnahan (Království, Světová válka Z). Odpoledne autor zamířil do Paláce knih, kde na něj čekaly stovky fanoušků. Knihy podepsal všem zájemcům. (Foto: Jiří Štika)

V tomto týdnu vás zveme na 4 akce v Paláci knih Luxor:

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Nakladatelství BB/art vydalo nový ediční plán.
  • V září vyjde v Argu další kniha Sarah Watersové, autorky románů Zlodějka, Malý vetřelec a další. Platící hosté se odehrávají v roce 1922 v Londýně a vypráví příběh paní Wrayové a její dcery Frances, před válkou dámy z lepší společnosti, jež nyní zápolí s chudobou, a proto musí do rodinného sídla přijmout nájemníky.
  • Pokračování úspěšného titulu Kocour Bob s názvem Svět podle Boba vyjde 1. června v nakladatelství Ikar. Autor doplňuje další příhody a zážitky a vypráví, jak mu nečekaná popularita proměnila život – a to nejen pozitivně.
  • Nakladatelství Host chystá na letošní podzim vynikající knihy. Minulý týden jsme vám představili jejich nový ediční plán, dnes bychom rádi upozornili na další zajímavé tituly. V listopadu vyjde kniha Jackaby, příběh detektiva, který se specializuje na paranormální jevy, překypující troufalým vtipem a notnou dávkou hrůzy ve stylu Doktora Who a Sherlocka Holmese. Těšit se můžete také na pokračování osudů Vélina Al Sorna v knize Pán věže a další knihu Luka Sculla – Meč severu. 12. října vyjde další detektivka Michaela Hjortha a Hanse Rosenfeldta s názvem Němá dívka.
  • V červnu vydá Fortuna Libri novelu Nádherná svatba, která doplňuje příběh Abby a Maddoxe z Krásné katastrofy
  • Další detektivka Dominika Dána se chystá na září. Rudý kapitán se dočká i filmové adaptace, která bude mít premiéru příští rok.
  • Temné kouty od Gillian Flynnové s filmovou obálkou vyjdou v Knižním klubu na konci května.
  • Nakladatelství CooBoo chystá na červenec knihu Všem klukům, které jsem milovala od Jenny Hanové. Proslýchá se, že se brzy dočkáme i filmu.
  • Druhá kuchařka Dity P. vyjde už začátkem června. Deník Dity P. 2 obsahuje 100 receptů a mapuje nejen autorčino těhotenství. 8. června pořádáme od 17:00 autogramiádu autorky v Paláci knih Luxor.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na nový trailer filmové adaptace knihy Mr. Holmes. Světovou premiéru má film 17. července. 

Chystaná seriálová adaptace trilogie Mágové od Leva Grossmana stále nemá potvrzené datum vysílání. Víme, že první série bude mít 12 epizod a v hlavních rolích se představí Stella Maeve, Hale Appleman, Arjun Gupta a Summer Bishil. Pilot už byl schválen a produkce začne letos v červenci ve Vancouveru.

Syfy se chystá adaptovat knihu Konec civilizace Aldouse Huxleyho. Převodu na televizní obrazovky se ujme Spielbergova Amblin Entertainment, scénář píše Les Bohem.

HBO získalo práva na knihu Velké lži o malých věcech a chystá seriálovou adaptaci s Reese Witherspoon a Nicole Kidman v hlavních rolích. Minisérie by se měla vysílat letos v listopadu.

Clary v nové seriálové adaptaci Nástrojů smrti si zahraje Katherine McNamara.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Adweek.com, Tor.com, Hollywoodreporter.com, Hypable.com

Na kterou knihu se těšíte nejvíce? Co říkáte na nový trailer, adaptace a casting? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *