Letem knižním světem (18. týden 2017)

Co se děje v Neoluxoru

Spisovatelky Joy Fieldingová, Tess Gerritsenová a Barbara Woodová budou v květnu v kurzu. Při koupi dvou knih z jejich repertoáru, budete mít tu levnější zcela zdarma.  Akce platí celý měsíc. 

Chcete být i vy ve staří zdraví a výkonní? Tak si rozhodně přijďte ve středu poslechnout do Paláce knih Luxor o knize Extrémní sport ve starobním důchodu. Besedou vás provedou známí čeští závodící veteráni, o jejichž osudech kniha pojednává. 

Svou návštěvou nás tento čtvrtek poctí Milena Štráfeldová, která společně se socioložkou Jiřinou Šiklovou a hercem Petrem Kostkou pokřtí svou novou knihu Svatý rváč. Od pěti v Paláci knih.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Nakladatelství Ikar připravuje další knihu Pauly Hawkinsové. Po fenoménu Dívka ve vlaku přichází kniha plná tajemství – Do vody. Těšit se můžeme už začátkem června.
  • V červnu přijde se svou novinkou také Radka Třeštíková. Kniha Osm bude příběhem mladé dívky Michaely, která je nalezena postřelena a nepamatuje si poslední rok svého života. 
  • Trilogie Shatter Me (Jsem roztříštěná) od Tahereh Mafi, kterou u nás vydalo nakladatelství CooBoo, se dočká pokračování. V plánu jsou tři nové knihy. Ta první s názvem Restore Me vtrhne do knihkupectvích už v březnu příštího roku. 
  • Příběh Jacqueline Kennedyové svět asi nikdy neomrzí. Maud Guillauminová si pro svou dějovou linii knihy Jackie zvolila první čtyři dny po zastřelení JFK, kterými Jackie může určit to, jak bude její muž zapamatován celým světem. Kniha vyjde už zítra.
  • Také vás zajímalo, kde se vzaly podivné děti ze Sirotčince slečny Peregrinové? V deseti Povídkách podivných zjistíme, jak se těmto dětem žilo mezi obyčejnými lidmi. Jak byli přijímány okolím, co vedlo k vytvoření smyčky a samotného sirotčince vedeného slečnou Peregrinovou. Titul vychází tento týden.
  • Novinka Blakea Crouche Temná hmota představuje jedinečnou teorii o mnohovesmíru a paralelních světech, mezi kterými lze volně cestovat, ale ne s jistotou vrátit. „Jedna z nejlepších knih jakéhokoli roku…a jakékoli reality.“ Vyjde každým dnem.
  • Rychlé šípy v 21. století? To jsou Jo, April, Mal, Molly a Ripley alias Záleskautky
  • Česká bloggerka Lucie Dejmková alias Lou vydá svou první knihu Get the Louk: #je to na tobě.
  • Alenka v říši divů a zombie? Ano, i to je možné. Takovou směsici si zvolila spisovatelka Gena Showalterová. Alenka v říši zombií nadchne všechny příznivce převyprávění klasických příběhů, young adult a fantasy prvků a také romantiky. 

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové novinky

Moderní zpracování legendy o králi Artušovi míří na stříbrná plátna. V hlavních rolích se představí Charlie Hunnam a Jude Law. Na film Král Artuš: Legenda o meči můžete vyrazit 11. května. Zajímá vás tato nesmrtelná legenda a chcete si o ní i něco přečíst? Doporučujeme Artušův pád od J. R. R. Tolkiena.

Z knihy Dreamfall spisovatelky Amy Plum, která má již za sebou sérii Okouzlená nocí, se stane seriál. Projektu se ujmou stejní tvůrci, kteří stojí za veleúspěšnými seriály Teen Wolf a Scream. 

Již minulý týden se Renée Elise Goldsberry a Oprah Winfrey představily ve filmovém zpracování knihy Nesmrtelný život Henrietty Lacksové. Příběh Henrietty pojednává o střetu mezi etikou, rasovými předsudky a vědou. Z jejího rakovinotvorného nádoru byly vytvořeny buňky HeLa, které dodnes pomáhají v medicíně a v boji proti rakovině.

Včera si odbyl premiéru seriál American gods natočený podle knihy Neila Gaimena Američtí bohové. Hlavní hrdina Stín se dostává po třech letech na svobodu. Jeho manželka ale zemřela a jemu tak nezbylo vůbec nic. Při cestě na pohřeb se setkává s tajemným panem Středou, který mu nabídce ne jen tak ledajakou práci. 

Michael B. Jordan a Michael Shannon si zahrají v nejnovějším zpracování klasické knihy 451 stupňů Fahrenheita. Do kin by se měl film dostat již příští rok. 

V listopadu příštího roku bychom se měli dočkat dalšího dílu z komiksové série X-Men od Marvela. Ten ponese název Dark Phoenix. Telepatické schopnosti Jean Greyové (Sophie Turner) se díky solárnímu záření vyšplhají na maximum a ta se proto promění do podoby fénixe s neuvěřitelnou mocí a silou k destrukci. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroje: www.gizmodo.com, www.buzzfeed.com, www.blastr.com, www.deadline.com, www.epicreads.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně každé pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *