Letem knižním světem (17. týden 2017)

Co nás tento týden čeká v Paláci knih Luxor?

Dnes odpoledne dorazí Zdeněk Svěrák a společně pokřtíme jeho novou knihu Tiché šlapací království

Na stejném místě se sejdeme i o den později s bývalým prezidentem evropského Microsoftu Janem Mühlfeitem a jeho knihou „Pozitivní leader“

Patří-li švédské romány mezi vaše oblíbené, tak si nenechte ujít besedu se Simonou Ahrnstedtovou

Ve čtvrtek 27. dubna nás pak čeká i něco pro mladší čtenáře. Pokřtíme knihu Josefína a bytosti spisovatelky Lucie Kaletové. 

Jste vítáni! 

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Příznivci psychothrillerů se mohou těšit na Kvantovou noc, která se pokusí odhalit skutečnou hranici mezi dobrem a zlem.
  • Zavítejte s Liz Goldwynovou – dědičkou slavného filmového impéria Metro-Goldwyn Mayer do Hollywoodu a objevte spolu v knize Zábavný život v L.A., jak se tehdy žilo.
  • Kriminální komisař Sam Berger je odhodlaný vyřešit případ zmizení mladé ženy. Nikdo mu ale nevěří. Co víc. Jeho minulost je s tímto zapeklitým případem nějak spojená. Sedm mínus jedna je začátkem nové série švédského spisovatele Arne Dahla. 
  • Ti nejmenší si jistě přijdou na své v knize Jak Marta zkrotila draka, ve které se autorka inspirovala starou provensálskou legendou o svaté Martě. Nechybí draci, krásná Francie a spousta ilustrací Jitky Němečkové. 
  • Bryn Avenová je zpět a nová tajemství se chystají vyjít na povrch v druhé knize Kronik Kaninu – Políbená ledem
  • I veganská jídla mohou chutná a veselá. S Fuck(t) drsnou veganskou kuchařkou objevíte doslova novou dimenzi chutí a barev. 
  • Na konci týdne vyjde velmi očekávaný román Ví o tobě britské spisovatelky Sarah Pinboroughové.
  • Šestý díl série Skleněný trůn ponese název Tower of dawn bude se jednat o příběh Chaola Westfalla. Vychází 5. září.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy.

Filmové novinky

Kniha Yrsy Sigurdardottir Pamatuji si vás všechny se stala předlohou stejnojmenného filmu, který se divákům představí již v květnu.

Ikonický seriál Twin Peaks se po 26 letech vrací zpět na obrazovky. Premiéra je naplánovaná na 21. květen. O několik dní dříve vydá nakladatelství Jota knihu Tajná historie Twin Peaks, která se fanouškům bude jistě hodit. 

Pátá série seriálu House of cards (Dům z karet) se již neodmyslitně blíží a zveřejněno tak bylo několik prvních promo fotek. Hvězdy jako Kevin Spacey, Robin Wright a Michael Kelly se vrací 30. května.

Claire a Jamie se znovu shledají v chystající se třetí sérii fenomenální Cizinky (Outlander) sledující děj knihy Mořeplavec. A máme se opravdu na co těšit. Nenatáčí se pouze ve Skotsku, ale také v Jihoafrické Republice, která se promění v prosluněnou Jamajku. 

Byly zveřejněny úplně první fotografie z nadcházející sedmé série Game of thrones (Hra o trůny), která na rozdíl od předešlých sérií, bude mít tato pouze sedm epizod. Kromě již známých a oblíbených herců se zde představí dva nováčci – Jim Broadbent a Tom Hopper.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroje: collider.com, variety.com, worldofsarahjmaas.com, www.baltimoresun.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *