Letem knižním světem (16. týden 2017)

Ani tento týden se v Paláci knih Luxor nenudíme.

V úterý 18. dubna se bude křtít mysteriózní thriller Michala Šefary Podsvětí.

U tuzemských spisovatelů ještě zůstaneme. O den později, ve středu 19. dubna, dorazí pokřtít svou novou knihu Závěrka aneb ztížená možnost happy-endu spisovatel Miloš Urban.

A pokud si spíš než na beletrii potrpíte na dobré jídlo, stavte se ve čtvrtek 20. dubna, kdy bude mladý kuchař Martin Škoda prezentovat svou Kuchařku plnou akce.

V naší nově zrekonstruované prodejně v OC Novodvorská Plaza pak získáte při nákupu nad 399 Kč 20% slevu. Akce platí od 18. – 23. dubna. 

Těšíme se na vás!

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Nakladatelství Kniha Zlín vydalo nový ediční plán na jaro. Prolistovat si ho můžete tady.
  • Také vás uchvátil neapolský příběh Geniální přítelkyně autorky Eleny Ferrante? Pak pro vás máme hned dvě dobré zprávy. Druhý díl, Příběh nového příjmení, u nás vyjde už v květnu. A těšit se můžete ještě víc – časem se totiž dočkáme i seriálu. Bude mít osm dílů a vznikne ve spolupráci HBO a italské televize RAI.
  • Tento týden u nás vyjde světový bestseller Hygge Meika Wikinga a s ním i recept na štěstí. Na pocit domova, bezpečí, vnitřního klidu a blaženosti.
  • Janie a Micah jsou nerozlučná dvojice. Micah je všechno, co Janie není. Micah je stydlivý, ona společenská. Micah miluje hudbu, ona výtvarné umění. A jejich přátelství je perfektní – až na jediný háček, nikdo se o něm nesmí dozvědět. Jednoho dne se ale Janie ztratí a Micah začne pochybovat o všem, co si o své nejlepší kamarádce myslel. Young Adult Tady končí svět vyjde v CooBoo ještě tento měsíc.
  • Líbily se vám Mapy nebo Cesta časem? Pak si nenechte ujít knížku Všechno na světě v obrázcích – vezme vás za srdce, jen co ji otevřete. Ponořte se báječného světa tisíce malých drobností každodenního života. Vychází na konci dubna.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy.

Filmové novinky

Chystá se seriálová adaptace knihy Stephena Kinga – Mlha. Na první ukázky z chystané televizní série se můžete podívat zde. 

Od tohoto týdne můžete do kina zajít na filmovou adaptaci románu Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých polské spisovatelky Olgy Tokarczukové. „Morální thriller“ Přes kosti mrtvých natočila Agnieszka Holland a do kin jde 20. 4. Na trailer se podívejte tady.

Herec Jude Law si zahraje kouzelnického profesora Albuse Brumbála v pokračování Fantastických zvířat. Film se začne natáčet v létě podle scénáře J. K. Rowlingové. Děj se bude odehrávat převážně v Paříži a Velké Británii a Mlok Scamander se v něm potká s mladým profesorem Brumbálem. My si na setkání budeme muset počkat do listopadu 2018, kdy by měl jít film do kin.

Těšit se můžou i fanoušci knih Maggie Stiefvaterové a knižní série Havraní bratrstvo. Začíná se totiž uvažovat o jejím seriálovém zpracování. Ujmout by se ho měla režisérka Stmívání – Catherine Hardwicke. Adaptaci připravuje společnost Universal Cable Productions.

Autorka: Tereza Morávková

Zdroje: ihned.cz, pottermore.com, kniznivesmir.cz

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *