Letem knižním světem (16. týden 2016)

Tento týden si u nás na blogu můžete zasoutěžit o knihu Tady byla Britt-Marie.

Využijte mimořádnou akci v rámci oslav Světového dne knihy a autorských práv. Nakupte tento týden knihy se slevou.

Zveme vás na tři akce v Paláci knih Luxor: dnes v 16:30 bude naším hostem Ladislav Špaček, který představí novinku Etiketa do kapsy, americký zpravodajský expert a odborník na národní bezpečnost George Friedman osobně představí a bude podepisovat svoji bestsellerovou knihu Ohrožená Evropa – Rodící se krize – nenechte si to ujít 21. dubna od 17:00. A uvidíme se i o den později, 22. dubna. V 16:00 začíná křest knihy Okovy války a autogramiáda jejího autora – legendy akční fantastiky Larry Correia.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Myslíte, že kouzla existují jen v pohádkách? Tato kniha vás přesvědčí o opaku – kouzlit může opravdu každý, ale jedná se o kouzla, která se schovávají v lidské mysli. O neurochirurgově výpravě za tajemstvím mozku i srdce se dočtete v knize Krámek s kouzly. Vyjde v květnu.
  • Universum chystá knihu Sen noci darwinovské, v hlavních rolích dobrácký Charles Darwin, uštěpačný Isaac Newton, prostopášný lord Kelvin, volnomyšlenkářský archanděl, mladý biolog a čistá skotská whisky. A samozřejmě evoluce.
  • Déle než měsíc vévodil Němý křik žebříčku bestsellerů britského Amazonu, na něm (i na americkém Amazonu) byl pátou nejprodávanější knihou roku 2015. Tento úspěch rázem katapultoval Angelu Marsonsovou mezi nejčtenější současné autory krimi. Česky vyjde v červnu a další případ Kim Stoneové se připravuje k vydání ještě letos.
  • Pokračování britského bestselleru Girl OnlineGirl Online na turné – vydá nakladatelství Jota 8. června.
  • „Hunger Games byly skvělé, tahle série je však výjimečná!“ píše se v anotaci knihy Univerzita výjimečných – Zkouška, kterou chystá nakladatelství Fragment na letošní červen. Dosáhne kvalit slavné série Suzanne Collinsové?
  • Co může být lepšího, než zakousnout se do šťavnatého a chuťově vyladěného burgeru nebo steaku? V půlce května vyjdou hned dvě nové kuchařky sesbírané pod záštitou předního výrobce grilů Weber – Weber grilování: BurgeryWeber grilování: Steaky.
  • Po vítězné bitvě Osmisvěťanů proti včelím lidem prchá Lea z poválečného chaosu na Zemi a vydává se na zdlouhavou cestu s cílem odhalit původ svých sil a najít dávné stvořitele potens. Třetí díl série Osm světů vyjde už začátkem května.
  • V červenci vyjde kniha Smrt a jiné vrcholy mého života, hořká i laskavá komedie oplývající nadsázkou a černým humorem. Hlavní hrdina Martin není právě nadšený, když u postele své umírající babičky potká ztělesněnou Smrt. Ta si přišla pro duši staré dámy a raduje se, že ji konečně někdo vidí a slyší.
  • Byla zveřejněna obálka další knihy Ransoma Riggse, autora série Sirotčinec slečny Peregrinové. Tales of the Peculiar je sbírka povídek ze světa podivných dětí. V originále kniha vyjde 3. září.

  • Podívejte se na pár obrázků z nového ilustrovaného druhého dílu Harryho Pottera, který maluje Jim Kay. V originále vyjde 4. října, na letošní podzim se chystá i v češtině. Ukázku si můžete prolistovat na Issuu.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Už tento týden se dočkáme premiérového dílu 6. řady seriálu Hra o trůny. Podívejte se na poslední trailer před uvedením na HBO.

Podívejte se na další teaser trailer filmové adaptace knihy Volání netvora od Patricka Nesse. Režie se ujal Juan Antonio Bayona, premiéra u nás je naplánována na 20. října 2016.


6. května má premiéru filmová adaptace románu Zrádce mezi námi od Johna Le Carré. Knižní předlohu se chystá v květnu vydat Mladá fronta. Podívejte se na trailer.


Dobrá znamení se dočkají adaptace. Napíše ji Neil Gaiman a jako minisérii ji uvede stanice BBC. Podle Tor.com byl Gaimanovi po smrti Terryho Pratchetta doručen dopis, ve kterém Pratchett Gaimana vyzýval, ať napíše adaptaci sám, že má jeho svolení. A tak se i stane, série bude mít celkem 6 dílů.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Tor.com, Adweek.com, Collider.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *