Letem knižním světem (15. týden 2015)

Ve středu 15. dubna křtíme od 17:00 v Paláci knih Luxor knihu Fitjazz. Publikaci Heleny Peerové pokřtí Felix Antonín Slováček a Felix Slováček jr. pod záštitou Dády Patrasové. Moderuje Sabina Laurinová. Součástí akce bude taneční ukázka.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Další kniha Davida Sedarise, jednoho z nejpopulárnějších amerických humoristů současnosti, se bude jmenovat Jsi ďábel a vyjde v květnu v nakladatelství Argo. U nás si zatím můžete koupit knihu v originále.
  • Do června se můžete těšit na Pana Blahoše, dětskou knihu od J. R. R. Tolkiena. Pan Blahoš zažívá mnohá dobrodružství se svým autem, příběh je inspirován autorovými trablemi s jeho vlastním vozidlem, které zakoupil v roce 1932.
  • Na přelomu června a července vyjde kniha Sexuální životy siamských dvojčat od Irvina Welshe.
  • Milovníky nevšedních kuchařek jistě zaujme chystaná Kuchařka první republiky – Od dělnického Žižkova až do kuchyně filmových hvězd, která přinese na 240 stranách to nejlepší z gastronomické tradice naší země. Vychází v květnu.
  • V červnu vychází román Nanejvýš 4 hodiny spánku, francouzská romantická komedie o úskalích mateřství, stereotypu manželství i problematice úspěšného skloubení práce s rodinou.
  • Claire North je pseudonym, identita autora/autorky není zřejmá. Přesto je to jméno slavné, zejména díky knize Prvních patnáct životů Harryho Augusta, která se chystá na červen. Harry August, hrdina knihy, má podivuhodnou schopnost: jakmile zemře, vrací se do chvíle svého zrození a prožívá svůj život znovu od začátku, ale se všemi vzpomínkami na to, co už prožil.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na nový klip z filmové adaptace knihy Temné kouty od Gillian Flynnové. Film už měl premiéru ve Francii, u nás bude uveden v červnu.

Sony uvažuje o dalších filmových adaptacích knih Stiega Larssona. Po Fincherově zpracování Mužů, kteří nenávidí ženy, se možná dočkáme i dalších dílů. 2. a 3. díl by mohl být sloučen do jednoho filmu a ságu by uzavřela adaptace poračování Milénia od Davida Lagercrantze.

Další dohady ohledně obsazení hlavní role ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít mluví o čerstvém držiteli Oscara, Eddiem Redmaynovi. Zatím se jedná pouze o spekulace, ohledně filmu nebylo potvrzeno nic víc kromě režiséra (David Yates) a dat premiér.

Sony a MRC dávají novou šanci filmové adaptaci Temné věže Stephena Kinga. Film produkuje Akiva Goldsman, Ron Howard, Brian Grazer a Erica Huggins, kteří se snažili projekt oživit už několik let. Práva dříve držel Univesal, který chtěl připravit seriál s Javierem Bardemem v hlavní roli.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Collider.com, Hollywoodreporter.com

Na kterou knihu se těšíte nejvíce? Co říkáte na možné obsazení hlavní role ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *