Letem knižním světem (14. týden 2017)

Vyšlo nové číslo magazínu Neoluxor živě! Prolistujte si aprílové novinky, časopis je zdrama k dostání ve všech našich knihkupectvích a číst můžete i online.

Kupte si v jakémkoliv našem knihkupectví vázanou knihu Čtyřlístku a získejte Čtyřlístek ve službách krále na DVD.

4. dubna od 17:00 bude naším hostem Markéta Harasimová. Pokřtíme její knihu Poháry touhy a následovat bude autogramiáda. Zveme vás.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Už tento týden vyjde poprvé knižně Tiché šlapací království od Zdeňka Svěráka, původně rozhlasová pohádka, kterou nechali po roce 1968 zničit tzv. normalizátoři. Až příšliš připomínala tehdejší Československo. Znovu byla natočena až po dvaceti letech a druhá verze už dostala jiný název: Kolo se zlatými ráfky. Svým poselstvím spíše pro dospělé, je už dnes součástí zlatého rozhlasového fondu a dramaturgové ji rádi zařazují o svátcích.
  • Humoristka Zuzana Hubeňáková je známá svou specializací na odpovědi na otázky, na které se nikdo neptal. Kvůli nové knize – Postřehy teplákové bohyně – se však nebála odpovědět na otázky, na které se ptá leckdo. Vyjde koncem dubna.
  • James May si jednoho dne řekl, že opravdoví muži ze světa v posledních pětadvaceti letech skoro vymizeli a nahradili je feministé. Rozhodl se s tím něco udělat, a sice připomenout staré dobré mužské dovednosti v domácnosti i přírodě a zkusit vymyslet i pár nových, ať už jako praktické zlepšováky všedního života, staré řemeslné dovednosti nebo ulítlé nápady, z nichž kdovíjaký užitek neplyne, ale každý nezženštělý chlap z nich má radost jako malý kluk. Kupte si v druhé půlce dubna Chlaporatoř.
  • 13. dubna vyjde kniha Jackie, která mapuje 4 dny v životě Jackie Kennedyové, během kterých může určit, jak bude její muž zapamatován celým světem. „Budou další velcí prezidenti, ale nikdy už nebude další Kamelot.“
  • 10. dubna vydá nakladatelství XYZ Pohřbený život – oceňovaný detektivní román o dospívání, vykoupení a hledání pravdy, který se stal nejlepším knižním debutem roku 2014.
  • Poppy je tichá dívka. Až do chvíle, kdy ukradne auto a projede s ním výlohou sázkové kanceláře. Max je hodný kluk, ale jednoho dne vyvraždí celou svou rodinu. Jen tak, pro zábavu. Amar byl vždycky plný radosti ze života, tak proč se chce zabít skokem ze školní střechy? Někteří studenti z Coal Hill nejsou tak úplně sami sebou. Těšte se na román Jízda od Guye Adamse.
  • V dnešním neklidném světě není snadné prožívat aspoň krátké chvíle klidu, natož dosáhnout trvalého vnitřního míru. Zápasíme s nedostatkem času, neochotou druhých, překážkami, které nám život klade do cesty, vlastními strachy a úzkostmi. Vnitřní klid a kde ho najít nabízí novou zkušenost zakoušení života z pozice klidu a míru. Vyjde v červenci.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

7. září má v českých kinech premiéru nová filmová adaptace hororu To od Stephena Kinga. V hlavních rolích se představí Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Jeremy Ray Taylor a další. Režíroval Andres Muschietti. Podívejte se na první trailer.

Zveřejněny byly dva teasery sedmé řady seriálu Hra o trůny, který už v minulé sérii předběhl knihy George R. R. Martina (opět se spekuluje, že Vichry zimy vyjdou letos na podzim). První díl bude mít na HBO premiéru 17. července.



30. dubna odvysílá stanice Starz první díl seriálu podle knihy Američtí bohové od Neila Gaimana. Podívejte se na nové plakáty postav (v plném rozlišení v galerii pod článkem) a úvodní titulky.


Hlavní postavy divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě budou hrát noví herci, a to už od letošního května. Nového Harryho, Rona a Hermionu budou hrát Jamie Glover, Rakie Ayola a Thomas Aldridge, Helen Aluko se představí v roli Rose Rose, Theo Ancient bude Albus a Samuel Blenkin si zahraje Scorpiuse.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Kniznivesmir.cz, Hypable.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *