Letem knižním světem (14. týden 2016)

The Adventure of the Greek Interpreter je jednou z povídek se slavným detektivem Sherlockem Holmesem, která je navíc zvláštní tím, že jako první představuje jeho bratra Mycrofta. Její rukopis z roku 1893 se bude dražit v New Yorku a odhaduje se, že se prodá za více než 300 000 liber. V aukci se objeví i další rukopisy, třeba stránka z The Hound of the Baskervilles, která by se mohla prodat až za 110 000 liber.

Tento týden si můžete na našem blogu zasoutěžit o knihu Jak (ne)být divný na netu od Felicie Day.

Dnes vyšlo dubnové číslo magazínu Neoluxor živě! Zdarma si ho můžete vyzvednout v jakémkoliv našem knihkupectví nebo číst online na Issuu.

Zveme vás na tři akce v Paláci knih Luxor: 5. dubna v 17:00 pokřtíme knihu Osvícení zoufalého muže spisovatelky Jitky Ludvíkové, 6. dubna v 17:00 představíme knihu Královská kuchařka Freddieho Mercuryho autora Petera Freestona, osobního přítele a komorníka slavného zpěváka, 7. dubna v 17:00 pokřtíme knihu Život bez jídla podnikatele a sportovce bořícího fyzické a mentální limity Martina Bruncka.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Nový případ Lea Junkera se jmenuje Padající detektiv a vydá ho nakladatelství Panteon. Těšte se na další výbušný thriller od jednoho z nejlepších švédských autorů thrillerů.
  • Příběh Stana Leeho, který toužil po slávě a získal ji díky Spider-Manovi, Avengers, Fantastické čtyřce nebo X-Menům. Příběh Jacka Kirbyho, o němž jste nikdy neslyšeli, přestože v kině fandíte i jeho hrdinům. Příběh o autorských právech, kdo na nich vydělal a kdo ostrouhal. Příběh o proměně kreslených superhrdinů ve figurky, reklamní předměty, videohry, televizní seriály a velkorozpočtové filmy. Příběh o budování značky i kultu osobnosti. Příběh o tom, že komerční úspěch je pěkná věc, ale někdy vás přinutí dělat dost ošklivé věci nejlepším kamarádům. Srdcervoucí příběh vydavatelství Marvel vydá letos v květnu Paseka.
  • Povídky, které publikoval tehdy ještě neznámý režisér  Pedro Almodóvar v časopise La Luna, představí nakladatelství Jota v knize Patty Diphusa, Venuše záchodků.
  • Druhý díl nové krimi série s Martinem Bennerem od Kristiny Ohlssonové se bude jmenovat Miovo blues a vyjde letos v září.
  • Další kniha Anttiho Tuomainena, který letos navštíví ČR v rámci veletrhu Svět knihy, vypráví příběh otce a syna, dvou cílevědomých lidí a jedné neobyčejné rodiny. Příběh, který se zažírá jak pod povrch země, tak pod kůži, klade aktuální otázky a požaduje věčné odpovědi. A jakousi vše zastřešující otázkou je, jak daleko člověk dokáže zajít, aby ochránil ty, jež miluje. Důl vydá KNIHA ZLIN letos v listopadu.
  • 10. Deník malého poseroutky už v květnu! Za starých časů se žilo líp. Nebo ne? Tohle je otázka, kterou si Greg Heffley klade, když se jeho město rozhodne dobrovolně odpojit od elektřiny.
  • Čtvrtý díl Eastlandovy „rudé“ série nás zavede do Kateřinského paláce, na místo, kam nechala dcera Petra Velikého umístit Jantarovou komnatu. Knihu Rudá můra vydá XYZ v půlce května.
  • Argo vydá na podzim fantasy bestseller Temnější tvář magie, který se odehrává v paralelních Londýnech – šedém, červeném a bílém, zatímco ten černý zdánlivě zanikl.
  • Nakladatelství HarperCollins získalo práva na vydání doprovodných knih k filmu Fantastická zvířata a kde je najít. Práva do zahraničí se neprodávají, vydání ve všech jazycích zajistí právě HarperCollins. Dočkáme se pohledů do zákulisí, knih o tom, jak film vznikal, rozhovorů s herci apod.
  • Byla zveřejněna obálka ilustrovaného vydání knihy Harry Potter a Tajemná komnata s obrázky Jima Kaye. Vydání je naplánováno na podzim a kniha vyjde i česky.

  • Také Neil Gaiman představil obálky amerického a anglického vydání své nové knihy s názvem The View from the Cheap Seats: A Collection of Introductions, Essays, and Assorted Writings, která obsahuje Gaimanovy články a proslovy. V originále vyjde 31. května.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Zveřejněn byl rozšířený trailer filmové adaptace románu Než jsem tě poznala od Jojo Moyesové, kterou uvidíme v českých kinech od 30. června.

Pomalu se blíží i premiéra filmu Alenka v zemi za zrcadlem (29. května), podívejte se na druhý trailer.


HBO získalo vysílací práva na seriálovou adaptaci románu Ostré předměty od Gillian Flynnové. V hlavní roli se objeví Amy Adams.

Podívejte se na dva nové klipy z filmové adaptace Knihy džunglí. V Česku uvidíme film v kinech od 21. dubna. Není to však jediná adaptace Kiplingovy knihy, už na příští rok se chystá film Andyho Serkise Jungle Book: Origins, ve kterém se představí Christian Bale (Bagheera), Cate Blanchett (Kaa) a Benedict Cumberbatch (Shere Khan). 



Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Mashable.com, Theguardian.com, Adweek.com, Collider.com, Hollywoodreaporter.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *