f5c8a0f8

Letem knižním světem (13. týden 2018)

Křty a autogramiády v Luxoru

Luxor tipy

Cassin život se zdá jako pohádka. Ta se ale během několik chvil změní v noční můru, ze které se nemůže probudit. Cassandra žije poklidným životem, o kterém by si kde kdo mohl nechat zdát. Jako učitelka se těší na prázdniny a na to, jak s manželem stráví víc času v domku. Po rozloučení v práci se vydává domů, a i když slíbila Matthewovi, že nepojede v té šílené bouřce přes les, slib poruší. Od toho okamžiku se začne její život odvíjet úplně jinak… ČÍST DÁL

Poté co v loňském roce zavalila knižní trh lavina s názvem Hygge, začal se skandinávský způsob života probírat víc než kdy předtím. Jak je to možné, že je Dánsko stále na předních příčkách co se týče štěstí? Co dělají jinak? Nejen na tuto otázku naleznete odpověď v novince s názvem Lykke, což v překladu neznamená nic jiného, než štěstí. Zatímco pocit štěstí může být pro každého odlišný, existují kategorie ve kterých lze podchytit nejrůznější metody, jak štěstí ve svém životě podpořit… ČÍST DÁL

Akce v Luxoru

Připravované tituly

1. Jo Nesbø si vzal na paškál shakesparova Macbetha a přetvořil ho ve svou novou detektivku. 2. Vrcholoví čínští sportovci jsou jeden po druhém vražděni a tak se případu ujímá čínský detektiv Li Jen a americká soudní lékařka Margaret Campbellová. Jejich jedinou nadějí je olympijská Běžkyně. 3. Věrní kamarádi Harry, Ron a Hermiona do posledního ročníku bradavické školy nenastoupí. Musí splnit nelehký úkol, který moudrý ředitel školy Albus Brumbál již nemůže dokončit – zničit Relikvie smrti. 4. Sanfranciský detektiv Frost Easton nevěří v náhody. Sebevražda dvou žen v šíleném záchvatu, jedné skokem z mostu, druhé kulkou na svatbě přítelkyně, musí mít něco společného. Noční pták vychází již 3. dubna. 5. Rose Franklinová učinila v dětství ohromující objev – nalezla obří kovovou ruku, pohřbenou hluboko v zemi. Nyní však již Probuzení bohové chystájí invazi. 

Knižní novinky týdne

1. Dvůr křídel a zmazů, třetí díl série od Sarah J. Maas, právě vyšel a tak se pojďte začíst do dalšího příběhu Feyre a Rhysanda. 2. Před rokem bylo nalezeno tělo Alexe Townea. Před měsícem ho jeho matka viděla na ulici. Před týdnem David Raker souhlasil, že ho vypátrá. Jak dopadne jeho Hon na mrtvého? 3. Tento týden jde Ready player one do kin a k té příležitosti vydal Knižní Klub paperbackové vydání s filmovou obálkou. 4. Heather právě skončila školu, takže hodila vše za hlavu a udělá v jejím případě zcela logickou věc: Vyrazí si s kamarádkama na cestu po Evropě, kde narazí na Jacka. Bude ale potřebovat mapu. Mapu k tobě. 5. Život s bipolární poruchou, tak by klidně mohl znít podtitul autobiografické prózy Svět v zádech Thomase Melleho. Popisuje v něm svůj boj s touto složitou chorobou, pro kterou se dříve používalo označení maniodepresivní psychóza.

Filmové a televizní novinky

Kniha Kam se poděla Elizabeth od Emmy Healeyové se díky televizní stanici BBC1 promění v devadesátiminutové drama. Na scénáří pracuje známá scénáristka Andrea Gibb a na ostatní informace včetně hereckého obsazení si ještě chvíli počkáme. 

Již tento čtvrtek 29. března má v kinech premiéru film Ready player one. Svět v roce 2045 je v hluboké krizi. Jedinou záchranu před bezútěšnou skutečností představuje pro miliony lidí OASIS, bezplatná online videohra přístupná prakticky každému – každý zde může vést virtuální život, na hony vzdálený tomu opravdovému: studovat, cestovat, mít přátele, zamilovat se…

John Green dal zelenou bollywoodské adaptaci jeho knih Hvězdy nám nepřály. Hlavní role Hazel a Augusta získali indičtí herci Sanjana Sanghi a Sushant Singh Rajput. Natáčet se začně letos v létě.

Film na motivy knihy Všem klukům, které jsem milovala od Jenny Han je sice již natočený, ale až teď se objevila informace, že vysílací práva získala streamovací služba Netflix. Jestli film půjde i do kin zatím není známo. 

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.radiotimes.com, www.hindustantimes.com, www.variety.com, www.youtube.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *