Letem knižním světem (13. týden 2016)

Pro zákazníky O2 máme připravenou mimořádnou slevu 20 % na celý nákup v hodnotě vyšší než 399 Kč v knihkupectvích Neoluxor a Neoluxor Books. Platí do 10. dubna.

Tento týden vás zveme na dvě akce v Paláci knih Luxor: v úterý 29. března od 16:00 proběhne autogramiáda a beseda s významnou českou sochařkou a keramičkou Martou Taberyovou u příležitosti vydání její knihy Keramika, 30. března v 17:00 představíme knihu špičky v oboru psychosomatiky MUDr. Jarmily Klímové s názvem Proč (a jak) psychosomatika funguje? – nemoc začíná v hlavě?

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Nakladatelství Jota vydalo nový ediční plán na jaro 2016. Prohlédnout si ho můžete na Issuu.
  • České sladkosti jsou světově unikátní. Kynuté, lité, plněné či tvarohové koláče, kremrole, rakvičky, nadýchané řezy i úctyhodné bábovky. Bezlepkové dezerty, sladké i slané pečivo k čaji, dorty z kaštanové mouky i krupičky…. To vše se peklo a samozřejmě i s chutí jedlo za první republiky. Sladké tuzemské dědictví se rozhodly oživit gastronomické novinářky Kristina Šemberová a Eva Všetíčková v kuchařce Sladká první republika. Vyjde tento týden.
  • Kniha Hra o trůny: vznešené rody Západozemí (1.-5. sezona) bude vaším průvodcem neustávajícími zápasy o moc, které svádějí nejvýznamnější rody v dobách, kdy se zcela mění hierarchické uspořádání království. Obsahuje informace o jejich znacích, dějinách, sídlech a rodokmenech, jakož i profily jednotlivých postav. 
  • Po bestselleru popisujícím misi vedoucí k zabití bin Ládina přichází bývalý člen jednotky amerického námořnictva Navy SEAL Mark Owen se svou druhou knihou Nejsem hrdina, v níž předkládá čtenáři nejniternější zážitky ze svých misí, které ho nejvíce zasáhly a měly vliv na to, jaký člověk se z něj stal. Vyjde v dubnu.
  • Závěrečný díl trilogie Baztán, nejúspěšnější detektivní série ve Španělsku, s názvem Oběť bouři vydá Panteon letos v říjnu.
  • Outdoorová kuchařka je nepostradatelnou knihou pro všechny, kteří vyrážejí na trek či výlet a nespokojí se s instantními polévkami, konzervami nebo smažákem z restaurace. Přináší chutné a výživné recepty na všechny druhy výšlapů. Vyjde v květnu.
  • Jak začíná láska? Jak mohou dva cizí lidé dospět k závěru, že by nebylo pouze příjemné podělit se o své životy, ale že je musí sdílet? Jak může muž říct, že miluje svou ženu, a přesto ji podvádět? Proč někteří lidé zůstávají ve vztazích i po vypršení lásky (romantiky)? Jak je možné zamilovat se do „špatné“ osoby? Jak lidé přijdou na to, že je někdo jejich „typ“? Na základě skutečných příběhů a výzkumů z laboratoří po celém světě je kniha Chemie mezi námi odvážným pokusem o vytvoření „velké sjednocené teorie“ lásky. Na červen ji chystá nakladatelství ANAG.
  • Pokračování young adult série autorky Jenny Han vydá pod názvem P.S. Stále Tě miluju v květnu nakladatelství CooBoo. Hlavní hrdinka Lara Jean nečekala, že se doopravdy zamiluje do Petera. Vždyť jen předstírali, že spolu chodí. Ale v jednu chvíli oba předstírat přestali a najednou je Lara Jean zmatenější než kdy dřív a neví co dělat.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na první trailer nového filmu s Bridget Jonesovou, který pod názvem Dítě Bridget Jonesové uvidíme v kinech od 15. září.


Zveřejněn byl první trailer filmové adaptace románu Lady Susan od Jane Austenové, která bude pod názvem Love & Friendship uvedena do kin letos v květnu (distribuce v ČR není zatím potvrzena). V hlavní roli se představí Kate Beckinsale.


Nové číslo časopisu Entertainment Weekly ovládly ženské postavy ze seriálu Hra o trůny, jehož 6. série má premiéru už v dubnu. Programový ředitel HBO Michael Lombardo k tomu dodává: „Ženy vládnout další sérii. Jsou mocné. Sledujeme je jako figurky na šachovnici a vkládáme do nich své naděje.“ Podívat se můžete i na nový teaser.


Filmová adaptace knihy Sněží, sněží…, kterou napsali tři young adult autoři včetně Johna Greena, má režiséra. Projektu se ujme Luke Snellin. Scénář píše Kay Cannon (Pitch Perfect), podílet se na něm však bude i scénáristické duo z Papírový měst a Hvězdy nám nepřály. V kinech by se film měl objevit v prosinci.

Prohlédněte si nové promo fotky k filmové adaptaci Knihy džunglí, která má v Čechách premiéru 21. dubna. Představují se na nich známé hollywoodské hvězdy, které propůjčily hlasy jednotlivým zvířatům – Idris Elba jako Shere Khan, Lupita Nyong’o jako Raksha, Giancarlo Esposito jako Akela, Scarlett Johansson jako Kaa, Christopher Walken jako King Louie a Ben Kingsley jako Bagheera. Zveřejněn byl i první klip s Shere Khanem.


Přejeme vám hezké Velikonoce.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Fashiongonerogue.com, Hollywoodreporter.com, Hypable.com, Collider.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *