Letem knižním světem (12. týden 2017)

Tento týden můžete na našem blogu vyhrát knížku Fantastická zvířata a kde je najít – původní scénář.

Zveme vás na dvě akce do Paláce knih Luxor – 22. března v 16:00 pokřtíme knihu Deník raka, knižní vydání populárního blogu, 23. března přijďte v 17:00, křtíme knihu Václava Junka Triumf vůle pojednávající o životních příbězích německých a českých herců v meziválečném a válečném období.

    Připravované knihy

    Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

    • Městem Nottawa se jako lavina šíří nový fenomén. Sociální síť s názvem NEED nabízí svým uživatelům vše, co chtějí mít. Chceš nový iPhone nebo lístky na koncert se vstupem do zákulisí? Výměnou za drobný úkol ti NEED tvé přání splní. Zní to zajímavě? Pak si nenechte ujít knihu Stačí jen chtít, kterou tento týden vydá Fragment.
    • Doktor Živago si našel miliony čtenářů, ale o příběhu, který stál v pozadí, se toho doposud mnoho nevědělo. Pasternak často opakoval, že Lara skutečně existuje, čímž upozorňoval na svou životní lásku a literární múzu Olgu Ivinskou, s níž se setkal v roce 1946 v literárním časopise, kde pracovala. Jejich vztah vydržel až do konce Pasternakova života. Olga za oddanou lásku ke svému „Borjovi“ tvrdě zaplatila. Stala se figurkou ve vysoké politické hře a kvůli spojení s kontroverzním spisovatelem a jeho dílem byla dvakrát odsouzena k pobytu v sibiřském pracovním táboře. Její život je příběhem plným nepředstavitelného hrdinství, věrnosti, utrpení a osobních ztrát a popisuje ho kniha Lara.
    • Pivařka je ryze český, v našich poměrech zcela unikátní projekt. Tři nadšenci do domácího vaření piva se jednoho dne rozhodli, že osloví ostatní domavarníky, vyberou od nich ty nejlepší a nejověřenější receptury a vydají je. Jako inspiraci pro další. Vyjde v dubnu.
    • Máte rádi severskou literaturu a k tomu ještě knížky, které vás rozesmějí? Bingo! Čtěte Dopplera, první díl volné trilogie, která právě vychází v KNIZE ZLIN.
    • Ještě dříve, než slečna Peregrinová vytvořila smyčku – domov a útočiště – pro dnes již dobře známé podivné děti, existovaly příběhy o podivných dětech a zvířatech, které se nejprve tradovaly ústní cestou, dokud se jejich písemného zpracování neujal v roli editora jeden z nejpovolanějších, podivný Millard Nullings. Těšte se na Povídky podivných, vydá je Jota.
    • Proč jsou Dánové nejšťastnějšími lidmi na světě? Odpovědí je hygge, říká Meik Wiking, ředitel Institutu pro výzkum štěstí v Kodani. Chcete vědět víc? Těšte se na další knihu o tomto dánském fenoménu. Jmenuje se Hygge (jak jinak) a vyjde 19. dubna.
    • Každý člověk balancuje na tenké hranici dobra a zla. Každý je schopen ji překročit… Dá se však tento krok předpokládat? Odvrátit? Nebo obrátit? A může v tom klíčovou roli sehrát kvantová fyzika? Odpovědi nabízí mistrovský filozofický psychothriller Kvantová noc.

    Knižní novinky týdne

    Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy. 15 nových knih přinesl Velký knižní čtvrtek.

    Filmové novinky

    27. července má v českých kinech premiéru filmová adaptace Kingovy Temné věže. V hlavních rolích se představí Matthew McConaughey, Idris Elba, Katheryn Winnick a další. Podívejte se na první oficiální plakát.

    Filmová trilogie Zahradnictví se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky. Nyní byl zveřejněn další oficiální trailer první části – Rodinný přítel, která má v kinech premiéru 27. dubna.


    30. dubna má na stanici Starz premiéru první díl seriálové adaptace Amerických bohů od Neila Gaimana. Konečně jsme se dočkali dalšího traileru.


    19. května má premiéru další film s malým poseroutkou, tentokrát adaptace 9. dílu – Výlet za všechny peníze. Premiéra u nás zatím nebyla potvrzena.


    Netflix plánuje druhou řadu seriálové adaptace Řady nešťastných příhod od Lemonyho Snicketa, kterou nedávno znovu vydalo nakladatelství Egmont. Dějově druhá řada pokryje další tři díly série a uvedení se dočkáme pravděpodobně příští rok.


    Autorka: Olga Zbranek Biernátová

    Zdroje: Tor.com, Kniznivesmir.cz

    Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

    Sdílet

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *