Letem knižním světem (12. týden 2016)

Tento týden si můžete na našem blogu zasoutěžit o knihu Kráva nebeská od herce Davida Duchovnyho.

Zveme vás na tři akce v Paláci knih Luxor: 22. března křtíme od 16:00 knihu Martina Švehly Tenis volným stylem, 23. března představíme v 16:00 nejnovější román Zuzany Beranové a 24. března od 16:00 proběhne křest a autogramiáda knihy Nejsou to bohové! od Lenky Procházkové.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Svérázný detektiv Simon Brenner v nejvtipnější detektivce posledních let. Na duben chystá nakladatelství Host knihu Brennerová.
  • Bradavice, Příčná ulice a ještě dál. Kniha Harry Potter: Magická místa z filmů je další publikací, která nesmí chybět ve sbírce žádného pravého fanouška Harryho Pottera. Vyjde v květnu v nakladatelství Slovart.
  • Brány Anubisovy jsou jedním z nejvěhlasnějších románů na pomezí science fiction a fantasy, který mísí literární historii, lykantropii, templářské rytíře, egyptskou magii a prazvláštní přehlídku skutečných i fiktivních postav v patrně nejoriginálnějším příběhu o cestování v čase, jaký byl kdy napsán. Román v roce 1983 získal Pamětní cenu Philipa K. Dicka. Nové upravené a ilustrované vydání vyjde letos v září.
  • Legendární povídky Vlastislava Tomana s ještě kultovnějšími ilustracemi Františka Kobíka z časopisu ABC znovu ožívají v pokračování z roku 2016 s názvem Příchod bohů! V květnu vydá XYZ.
  • Další kniha Božské série, kterou má pod nakladatelskou taktovkou Jota, vyjde pod názvem Božský milenec 11. května.
  • Případ sváteční sukně je detektivní příběh zasazený do středověké Prahy, který začíná na Štědrý den koncem patnáctého století ve staroměstských lázních, kam si odpoledne zašel Peregrin Kameník, mistr obojího práva. Vyjde v květnu.
  • Dvě těla. Británie těsně před rozhodnutím o vystoupení z Evropské unie. A spiknutí tak troufalé, že by otřáslo i Machiavellim. Letos v létě si nenechte ujít román Hlava státu od Andrewa Marra, bývalého politického korespondenta BBC a deníku The Independent, který dokonale využil znalosti zákulisí britské politické scény. 
  • V červnu vyjde kniha Hausfrau – debutový román americké básnířky Jill Alexander Essbaum, který od začátku zaujme především všudypřítomným, neustále se stupňujícím tísnivým napětím, a stal se jednou ze senzací loňského roku, když o jeho vydání např. jen ve Velké Británii usilovalo 19 nakladatelství.
  • Dva roky, osm měsíců a jednadvacet nocí je nespoutaný příběh inspirovaný poetikou orientálních pohádek i dobrodružných ság moderní popkultury, vyžaduje ochotu poddat se autorově bezbřehé imaginaci. Svérázným způsobem však odráží i rostoucí výbušnost a nepředvídatelnost světa, který nás reálně obklopuje. Vyjde v květnu.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Zveřejněn byl první trailer filmové adaptace knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, kterou natáčí Tim Burton. Premiéra je naplánována na 29. září letošního roku.

7. července má premiéru nové zpracování Tarzana, kterého na stránkách časopisů a později románů představil světu spisovatel Edgar Rice Burroughs. Podívejte se na druhý trailer.


Chystá se filmová adaptace Kronik Prydainu. Zájem o ni má studio Disney.

Lauru ve filmové adaptaci Amerických bohů od Neila Gaimana si zahraje Emily Browning. Objeví se po boku již dříve obsazených herců Rickyho Whittlea a Iana McShanea.

Herec Simon Pegg se objeví ve filmové adaptaci románu Ready Player One, kterou chystá Steven Spielberg. Vypadá to, že bude obsazen do role Orgena Morrowa. Premiéru filmu posunulo studio Warner Bros. až na 30. března 2018, aby se nepotkal s 8. epizodou Star Wars.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Hypable.com, Collider.com, Tor.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *