6767feb3

Letem knižním světem (11. týden 2018)

Křty a autogramiády v Luxoru

Luxor tipy

Hlavní hrdinka Karen žije se svým manželem Tomem v krásném domě na předměstí New Yorku. Jsou spolu dva roky a mají spokojené manželství, oba pracují, prostě středostavovská idylka. Jednoho dne však zazvoní telefon, Karen všechno nechá, sedne do auta a zběsile odjíždí. O několik hodin později nabourá její auto do sloupu, Karen se probudí v nemocnici s otřesem mozku a vůbec nic si nepamatuje. Nebo si nechce vzpomenout… ČÍST DÁL


I tentokrát se děj knihy točí kolem rodinných a partnerských vztahů. Na sousedském grilování se odehrálo něco, co otřáslo dosavadními životy všech zúčastněných. A přitom to začalo tak nevinně: bezdětný pár Erika a Oliver pozval na odpolední svačinu kamarádku Clementine s manželem Samem a s jejich dvěma malými roztomilými holčičkami… ČÍST DÁL

Akce v Luxoru

Připravované tituly

1. Druhý díl fantasy série Divotvůrce s názvem Černé znamení vychází u Egmontu  již 21. března. Kellen opustil lid Jan’Tepu a v šestnácti letech se stal psancem. Teď se musí víc než kdy jindy spoléhat na svůj důvtip, aby přežil v zemi Sedmi písků. 2. Molly ví všechno o bolestech neopětované lásky. A je jedno, jak moc jí její dvojče vyzývá, aby se vzchopila. Brzy ale Molly narazí na jistého superfanouška Tolkiena, u kterého je naprosto vyloučené, aby se do něj zamilovala… nebo snad ne? To vše nabízí blížící se kniha Podělaným navrch. 3. Nový český thriller Hřbitov nevěst nabízí přízračnou sibiřskou tajga, nekonečné bažiny a zapomenuté trestanecké osady. Český etnograf tu hledá poslední příslušníky místních domorodých skupin. Celý kraj ale zahaluje závoj strachu. Mizí v něm mladé dívky. A není nikdo, kdo by je hledal. 4. V temných uličkách města Sangui se pohybuje stín. Tím stínem je dívka, která trpělivě čeká, až nastane ten správný čas. Čas na pomstu a odhalení vraha její matky. Vítejte ve Městě světců a zlodějů. 5. Pes, to je poetický příběh o malém štěněti, které se ocitne zcela samo, bez matky i jejího pána, v tichu zimního lesa kdesi v severním Švédsku. 

Knižní novinky týdne

1. Aly milovala jen jediného muže, ale ten byl donucen opustit město, k čemuž přispěl i její otec, když rodinu jejího milého připravil o dům – o Alyin dům. 2. Ivo Gram, úředník v pneuservisu, který píše verše a touží stát se básníkem, miluje literaturu. S jedinou výjimkou – a tou jsou detektivky. Řízením osudu se stane svědkem trestného činu a vzápětí je sám jeho obětí. Více se dočtete v české novince Slunce nad půllitrem. 3. Jo Blackmoreovou požádala neznámá žena o svezení. Jo se jí rozhodla vyhovět, ale brzy svého rozhodnutí litovala. Podivná pasažérka totiž zná její jméno, zná i jejího manžela Maxe a navíc má u sebe rukavici, která patří Joeině dvouleté dceři. Co teď? Čas zbývá pouze na Útěk. 4. V knize Vetřelci – Hon na brouky se setkáte s osmnácti novými povídkami světoznámých autorů nás zavede do vesmíru plného xenomorfů, kde se koloniální mariňáci pouštějí na hon té nejděsivější kořisti, vetřelců, a platí, že buď zabijí, nebo budou zabiti. 5. Nedávno také vyšla kniha V pasti času ve které Jedné temné bouřlivé noci do domu Murryových zavítá podivná návštěva – paní Kdovíco. Jak se ukáže, paní Kdovíco má ještě dvě stejně podivné přítelkyně, a všechny tři chtějí hlavní hrdince Meg a jejímu bratrovi Charlesovi pomoct najít tátu. 

Filmové a televizní novinky

Je to již téměř rok od chvíle, kdy film Wonder woman bodoval u diváků po celém světě. Přišla tak vhodná doba na přípravu druhého dílu. Zatím tou největší novinkou je obsazení nové záporné role. Herečka Kristen Wiig si tak zahraje archeoložku doktorku Barbaru Ann Minervu, která je ve skutečnosti hybrid člověka a geparda se jménem The Cheetah. Na film si počkáme až do listopadu 2019. 

Druhá série Příběhu služebnice se blíží mílovými kroky. Na televizních obrazovkách se objeví jíž 25. dubna a proto tu je další ukázka. která vás dostane. Co na ní říkáte? 

Režisér Armando Iannucci se nechal slyšet, že by velmi rád přenesl na plátna kin knihu David Copperfield britského spisovatele Charlese Dickense. My mu velmi fandíme neboť adaptací této knihy příliš není a jsme na ní vskutku zvědaví. 

Před dvěma týdny jsme vás informovali o chystané seriálové adaptaci Zlatého kompasu. Nyní se již na veřejnost dostali další zajímavé informace. Ty se týkají i samotného hereckého obsazení. Hlavní postavu Lyru si zahraje Dafne Keen, která je známá především z filmu Logan. Tato osmidílná mini-série se začně natáčet již brzo a další herci, kteří se na projektu podílejí, budou odhaleni běhěm následujících týdnů. 

Tešíte se na film 451 stupňům Fahrenheita? Věříme, že ano. My vám teď uděláme radost i zcela první ukázkou k tomuto připravovanému filmu z dílny HBO. V galerii na konci článku navíc naleznete i několik fotografií.

Michael Bay, režisér filmů Armageddon, Pearl Harbor či Transformers, údajně podepsat smlouvu a bude režírovat dva sci-fi filmy. Jedním z nich by měla být adaptace knihy Robokalypsa od Daniela H. Wilsona. V ne příliš vzdálené budoucnosti se vyspělé technologie řídící svět lidí obrátí proti svým stvořitelům. Za pomoci superinteligentního stroje zvaného Archos se jim podaří téměř kompletně vyhladit lidstvo: ti, co přežili, však ukryti chystají odvetu.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.deadline.com, www.valture.com, www.montrosepress.com, www.avclub.com, www.bustle.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *