Letem knižním světem (1. týden 2017)

Chystáte se na povánoční nákupy? Využijte naši akci Neplaťte DPH za knihy, díky níž dostanete na nákup v našich knihkupectvích 10% slevu. Akci lze navíc kombinovat s dalšími slevami, a to až do výše 20 %. Ušetříte např. s ISIC kartou nebo nákupem v e-shopu s osobním odběrem zdarma.

    Připravované knihy

    Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

    • Nakladatelství Host vydalo nový ediční plán na jaro 2017. Prolistovat si ho můžete na Issuu.
    • Pro fanoušky young adult dystopií a fantasy máme dnes hned dva skvělé tipy. Vyjde poslední díl série Selekce s názvem Koruna a kdo má chuť na něco úplně nového, sáhne koncem měsíce po románu Griša – Světlo a stíny, začátku nové série Leigh Bardugo.
    • Nenechte si ujít román Prodejka, za který Jaimy Gordonová získala v roce 2010 americkou Národní knižní cenu. Představuje čtenářům oblíbené dostihové prostředí zcela jinak než jsou zvyklí. Neodehrává se totiž v kulisách velkých závodů, luxusu a bohatství, ale na samém dně dostihového sportu, na závodišti v zapadákově, kde se koně i lidé „za zenitem“ ze všech sil snaží přežít a účel světí prostředky. Vydá nakladatelství Argo.
    • Potřebujete svoji pravidelnou dávku Vlastimila Vondrušky? Koncem ledna vydá MOBA Dobroninské morytáty.
    • Na únor chystá Odeon druhý díl vzpomínek Karla Oveho Knausgarda, Můj boj 2: Zamilovaný muž. Mapuje dobu, kdy Karl ze dne na den opustil manželku i rodné Norsko, zamířil do Stockholmu a spřátelil se s jiným exulantem, intelektuálem a boxerem Geirem. A potkal Lindu, do níž se bláznivě a hluboce zamiloval, usadil se, stal se otcem.
    • Další kousek ze série Vášnivý od Christiny Laurenové nabídne Jota už v únoru pod názvem Vášnivý lhář.
    • J. K. Rowlingová na svém Twitteru oznámila, že právě pracuje na dvou nových knihách. Jednou z nich je pokračování série s Cormoranem Strikem, kterou píše pod pseudonymem Robert Galbraith, tu druhou vydá pod vlastním jménem a detaily stále tají. Co už ale víme, je bližší datum vydání českého překladu scénáře k filmu Fantastická zvířata a kde je najít – Albatros knihu vydá v únoru. Dotisk původní učebnice by měl dorazit v březnu.
    • O nové knize Paula Hawkins, autorky Dívky ve vlaku, jsme vás již informovali. Dnes představujeme její obálku. V originále vyjde 2. května.

    Knižní novinky týdne

    Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

    Filmové novinky

    5. října má v českých kinech premiéru film Blade Runner 2049, jehož postavy pochází z románu Blade Runner – Sní androidi o elektrických ovečkách? od Philipa K. Dicka (nedávno vyšla i audiokniha). V hlavních rolích se představí Harrison Ford a Ryan Gosling, režíroval Denis Villeneuve. Podívejte se na první teaser.


    Premiéra filmové adaptace Volání netvora se blíží. Podívejte se na sérii klipů z filmu. V českých kinech od 30. března.


    Těšíte se na pokračování Trainspottingu (na motivy knihy Porno)? Zveřejněno bylo featurette video, které představuje osudy jedné z hlavních postav – Rentona v podání Ewana McGregora. U nás má film premiéru 2. února.

    7. září jde do českých kin nová adaptace románu To od Stephena Kinga v režii Andrese Muschiettiho. V hlavní roli se objeví Bill Skarsgard. Podívejte se na první fotky.

    Představujeme první trailer filmové adaptace knihy Ztracené město v Amazonii, která se představí pod názvem Ztracené město Z. Hlavní roli ztvárnil Charlie Hunnam, do českých kin bude film uveden 20. dubna.


    Filmovou adaptaci Duny od Franka Herberta by mohl režírovat Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Příchozí). 

    Konečně víme, jak vypadají proměněné postavy z Krásky a zvířete (detaily v galerii pod článkem). Představuje se Lumiére (Ewan McGregor), Cogsworth (Ian McKellen), Plumette (Gugu Mbatha-Raw), Garderobe (Audra McDonald), paní Pottsová (Emma Thompson), Cadenza (Stanley Tucci) a jako bonus i Maurice (Kevin Kline). A navíc pro vás máme i první písničku – poslechněte si, jak Emma Watson zpívá Something There.

    Blíží se vysílání 4. série seriálu The 100, který je natočen na motivy knižní série Prvních 100 od Kass Morgan. Na CW má premiéru 1. února a seriál bude touto řadou končit.


    Autorka: Olga Zbranek Biernátová

    Zdroje: Ew.com, Tor.com, Collider.com, Hollywoodreporter.com, Hypable.com

    Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

    Sdílet

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *