Letem knižním světem (1. týden 2016)

Všechny knihy jsou u nás do 17. ledna 2016 bez DPH. Ušetřit tak můžete až 20 %, protože tato akce se sčítá s dalšími slevami – např. 10% sleva na ISIC kartu + akce bez DPH, 10% online sleva (u osobního odběru v knihkupectví) + akce bez DPH apod.

Dnes jsme spustili nové odběrné místo pro objednávky z e-shopu. Osobní odběr nyní platí také v knihkupectví Dejvická.

V květnu minulého roku se v Tokiu otevřelo nové knihkupectví, které každý týden nabízí pouze jedinou knihu. Celý obchod je pak v daném týdnu vyzdoben podle knihy, kterou prodává. Zatím se prodalo 2100 výtisků.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • George R. R. Martin uvedl, že další díl série Píseň ledu a ohně s názvem Vichry zimy nebude vydán před uvedením 6. řady seriálu Hra o trůny. Tvůrci seriálu zveřejnili první fotku Brana Starka z nové série.

  • V listopadu vydá Knižní klub Velkou knihu příběhů Sherlocka Holmese, na které se podíleli i Stephen King a Neil Gaiman.
  • Nikdo nečekal, že by posádka osmiveslice Washingtonské univerzity, složená ze synů dřevorubců, dělníků a farmářů, mohla porazit elitní týmy z Východního pobřeží a Velké Británie, a přesto to dokázali. Nakonec šokovali celý svět, když porazili i tým Německa, který vesloval pro Adolfa Hitlera na olympijských hrách v roce 1936 v Berlíně. Jejich příběh vypráví Daniel James Brown v knize Muži ve člunu, kterou vydá nakladatelství MOBA.
  • Úžasný román se zvířecími hrdiny, inspirovaný Voláním divočiny a Lvím králem chystá na červen Host, Bude se jmenovat Prvorozený.
  • Další česky vydaná kniha Harukiho Murakamiho s názvem Hon na ovci vyjde v Odeonu začátkem června.
  • Jak to bylo doopravdy s Pinokiovým nosem – to je další kniha Leifa G. W. Perssona. Příběh je vyústěním událostí, které uvedli do pohybu car Mikuláš II., britský premiér sir Winston Churchille, ruský prezident Vladimír Putin a kriminální komisař Evert Bäckström. Vyjde v květnu.
  • V květnu vydá Host knihu Pep Guardiola. První rok v Mnichově – fascinující portrét jednoho z nejlepších sportovních trenérů. Autorovi Martímu Perarnauovi byl během sezony 2013—2014 umožněn neomezený přístup do šatny fotbalového klubu Bayern Mnichov.
  • Kniha Velké osobnosti britské literatury vás provede napříč časem od středověku po nedávné úmrtí Terryho Pretchetta a seznámí vás s britskými velikány všech literárních žánrů. Je prvním dílem z autory připravované řady.
  • Tři dlouhé nervy drásající roky prováděl Naveed Jamali v New Yorku špionáž pro Rusko. Tři roky směňoval flash disky s citlivými technickými daty za obálky s finanční hotovostí a zaprodával svou rodnou zemi v hlučných restauracích a na tichých parkovištích. Nebo si to alespoň Rusové mysleli. Jejich zdroj ve skutečnosti pracoval jako dvojitý agent pro FBI. A všechno se to událo víceméně náhodou… Jak se chytá ruský špion je napínavý a zároveň zábavný příběh ze skutečnosti.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

V Entertainment Weekly se objevily první fotky hlavních hrdinů filmové adaptace knihy Bridget Jonesová: láskou šílená. Opět uvidíte Colina Firtha a Renée Zellweger, nováčkem je Patrick Dempsey. Česká premiéra je naplánována na 29. září.

Podívejte se na první fotky z filmové adaptace Dívky ve vlaku. Vidíme na nich Emily Blunt, která hraje Rachel Watson. Premiéra u nás je naplánována na 27. října.

Několik fotografií máme také z Inferna. Filmovou adaptaci, kterou natočil Ron Howard, uvidíme v kinech 13. října. V hlavní roli se opět představuje Tom Hanks, dále hrají Felicity Jones, Omar Sy, Ben Foster, Irrfan Khan, Sidse Babett Knudsen, Ana Ularu a další.

Zveřejněn byl trailer chystané filmové adaptace knihy Volba, dalšího románu Nicholase Sparkse, který letos v březnu vydá nakladatelství Ikar. V hlavních rolích se představí Benjamin Walker a Teresa Palmer. Světová premiéra je naplánována na 5. února.


Podívejte se na dva nové plakáty k filmové adaptaci Aliance, která jde do českých kin 10. března.

Na kanálu ABC Family byla zveřejněna další promo videa seriálové adaptace knihy Nástroje smrti: Město z kostí, která se již dříve dočkala i vlastního filmu. Premiérový díl uvidíme 12. ledna.


Podívejte se na dvě nové fotky z filmu Fantastická zvířata a kde je najít. V českých kinech se film objeví 17. listopadu.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Vanityfair.com, Snitchseeker.com, Empireonline.com, EW.com, Tor.com, Theguardian.com, Adweek.com, Collider.com, Hypable.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *