Leden v Luxoru

Navzdory temným předpovědím se neodehrálo žádné dramatické zvyšování cen. Jak jsme už psali, zvýšené DPH mělo vliv především na odbornou literaturu a učebnice. Navíc jsme v lednu zlevnili vybrané tituly, abychom částečně vyšší DPH na knihy vám, našim zákazníkům, kompenzovali.

Co se nejvíc v lednu kupovalo?

Oblíbené hitovky předvánočních prodejů se stále drží na špici vašeho zájmu. Severská krimi, Pražský hřbitov, Steve Jobs, Nové povídky Zdeňka Svěráka – stále ty samé oblíbené knihy. Ale do bojů o pomyslnou bednu vítězů promluvila třeba Karin Fossumová s Indickou nevěstou, která se dokonce jeden týden probojovala mezi pětici nejprodávanějších titulů. Nebo kuchařka Romana Vaňka z Pražského kulinářského institutu Poklady klasické české kuchyně. Na druhé straně je vidět, že po vánočních svátcích toužíte shazovat nabytá kila – třeba s knihou Zhubněte jednou provždy Antónie Mačingové.

Naši hosté

Máme knihy rádi a stejně rádi vám zprostředkováváme setkání s jejich autory. V lednu tomu nebylo jinak, pořádali jsme několik autogramiád, které přilákaly početné zástupy vás, čtenářů. Začali jsme hned zkraje ledna – a kontroverzně.

Své paměti u nás podepisoval bývalý československý premiér a komunistický politik Lubomír Štrougal, a díky své kontroverzi tato akce zaměstnala novináře na několik dní. O několik dní později nás navštívili Halina Pawlowská a Jiří Menzel, měli jsme také na návštěvě paní Marii Poledňákovou, která podepisovala svou poslední knihu Líbáš jako ďábel. Z akcí pak ještě vzpomeneme na Juraje Šeba, který si se svými rockovými kamarády Petrem Jandou, Viktorem Sodomou, Pavlem Sedláčkem a režisérem Hřebejkem zavzpomínali na socialismus – bez nostalgie.

Byly i další akce, na které jsme vás zvali a máme radost, že jste naše pozvání přijali. I na únor pro vás máme přichystáno nejedno zajímavé setkání – sledujte naše webové stránky, nebo profil na Facebooku.

Zajímavosti

Zdálo by se, že nakladatelé v lednu dospávají předvánoční časy. Přesto ale v lednu vyšlo několik novinek, o kterých byste měli vědět.

V nakladatelství Mladá Fronta vyšel špionážní román Johna le Carrého Jeden musí z kola ven – ve stejně době se do kin dostal stejnojmenný film. Vyšla také už zmiňovaná detektivka Indická nevěsta od Karin Fossumové, na kterou jsme pro vás připravili recenzi.

V kinech se objevilo několik zajímavých filmů, které se vážou k oblíbeným knihám – a vy, naši zákazníci, máte možnost získat 1+1 lístek zdarma, když si koupíte román Jeden musí z kola ven – a film se povedl znamenitě.

V neposlední řadě taky začal nový ročník ankety Obchodník roku, takže pokud máte naše knihkupectví rádi, budeme rádi za podporu.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *