Český internet pomáhá

Sbírku se jmenuje Český internet pomáhá a pořádá ji Konto BARIÉRY a Český národní registr dárců kostní dřeně. Unikátní je v tom, že se sami rozhodnete, komu pošlete peníze.  Od 8. dubna si můžete přečíst o životních příbězích těchto třech lidí: Pětiletého Vojty, který od narození neslyší a potřebuje na výuku speciální počítač. Další je desetiletý Martin, který bojuje s dětskou mozkovou obrnou a potřebuje elektrický vozík, který by mu pomohl v pohybu. Třetí je Kristýna, které je 33 let, které od 2 let kvůli svalové atrofii ochabuje svalstvo. Aby se mohla samostatně pohybovat, potřebuje lehký mechanický vozík.

Pokud si nevyberete z těchto tří příběhů, můžete přispět na vstupní vyšetření vzorku krve každého nového dárce kostní dřeně, které stojí 1500 korun. Rychlé nalezení vhodného dárce kostní dřeně bývá často životně důležité, jak ukazují příběhy lidí z minulých ročníků této sbírky. Podrobnosti a všechny příběhy naleznete na www.internetpomaha.cz

„Pro Konto BARIÉRY se projekt stává tradicí. Pomohli jsme díky němu už šesti rodinám, ale hlavně tisíce lidí se prostřednictvím internetové sbírky dozvěděly, co je charita. A že se dá přispět rychle, účinně a adresně,“ říká Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY

Jaké jsou konkrétní možnosti pomoci:

Vojtovi, Martinovi či Kristýně můžete pomoci odesláním libovolné finanční částky on-line platební kartou nebo bankovním převodem na sbírkový účet Konta BARIÉRY:  17 111 444/5500 se speciálním variabilním symbolem. Pro Vojtu 301301, Martina 301302 a Kristýnu 301303. Podpořit všechny najednou je možné i roční dárcovskou SMS ve tvaru DMS ROK KONTOBARIERY na tel. číslo 87 777. Každý měsíc po dobu jednoho roku bude dárci automaticky odepisována 1 DMS v hodnotě 30 Kč.

Přispět Českému národnímu registru dárců dřeně na vstupní vyšetření nových vzorků mohou lidé zasláním libovolné finanční částky on-line platební kartou nebo převodem na sbírkový účet registru 257983292/0300. Variabilní symbol je 301304. Podpořit vyšetření všech nových vzorků lze i dárcovskou SMS ve tvaru DMS KOSTNIDREN odeslanou na tel. číslo 87 777.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *