Svatební plánovač

Organizujte svatbu bez stresu: Proč investovat do svatebního plánovače

Svatební přípravy dají pořádně zabrat, na tom se shodnou snad všichni budoucí novomanželé. Věcí, které je potřeba vybrat, rozhodnout, zamluvit, objednat, je opravdu hodně, navíc jsou na sebe často navázané. Proto je dobré nespoléhat se jen na to, že to snad nějak klapne. Kromě najmutí specializované agentury, která za nemalý obnos zařídí vše za vás, můžete zvolit zlatou střední cestu – pořídit si svatební plánovač neboli diář, který vám připomene, co a kdy je potřeba zařídit, abyste vše stihli bez stresu. Plánování svého velkého dne si tak náležitě užijete.

Jak vám svatební plánovač může pomoci?

Hlavním úkolem svatebního diáře nebo plánovače je zajistit, že v přípravách nic neopomenete, a každý jednotlivý úkol budete řešit včas. S plánováním svatby nelze mít zkušenosti dopředu, ani se nelze příliš spoléhat na rady zkušených kamarádek. Vše se totiž rychle mění, a to, co platilo před pár lety, nemusí být dnes vůbec aktuální. Nejeden pár se musel vzdát svého oblíbeného místa, protože je potřeba ho rezervovat minimálně rok dopředu. Nejedna budoucí nevěsta musela slevit z nároků na vytoužené snubní prstýnky, protože se nestihly narychlo vyrobit. Se svatebním plánovačem si rozvrhnete přípravy tak, abyste řešili prioritní úkoly před těmi, na které zatím tolik spěchat nemusíte. Oba partneři se mohou domluvit, jakou část příprav si vezmou na starost, případně které úkoly delegují na svědkyni, kamarády nebo příbuzné.

Kdy je čas na pořízení svatebního plánovače?

Možná vás to překvapí, ale svatbu byste měli řešit minimálně 12 měsíců před plánovaným termínem. Alespoň pokud nejste až tak dobrodružné povahy a nechcete dělat žádné kompromisy. Čím větší a honosnější bude svatba, tím více času potřebujete na její plánování. Zde je pro vaši představu jen několik položek ze svatebního checklistu, které byste si měli pohlídat včetně přibližných termínů. Podrobnější přehled jednotlivých úkolů najdete třeba ve svatebním checklistu.

  • 12 až 18 měsíců do svatby: výběr a rezervace místa pro svatební obřad
  • 8 měsíců do svatby: objednávka svatebních šatů na míru
  • 6 měsíců do svatby: rezervace cateringu
  • 3 měsíce do svatby: objednávka snubních prstýnků
  • 2 měsíce do svatby: rozeslání pozvánek svatebním hostům

Co svatební plánovač obsahuje a jak se používá?

Svatební plánovače nejsou jen prázdné zápisníky, mohou poskytovat také mnoho
užitečného obsahu, rad, tipů a informací. Může to pro vás být cenný zdroj inspirace, který
budete mít při ruce, kdykoliv to budete potřebovat. Svatební plánovače mohou mít různou
strukturu, rozsah i pojetí. Většinou však obsahují tyto hlavní části:

  • Témata svatebních příprav. V plánovačích najdete kompletní přehled všech náležitostí, které by vám neměly uniknout. Seřazené jsou většinou podle termínu, kdy je potřeba dané úkoly začít řešit.
  • Prostor pro vlastní poznámky. Pár měsíců před svatbou si organizační zápřah novomanželů v ničem nezadá s vytížeností event manažerů. Využijete proto prostor, kam si můžete zapisovat všechny poznámky, nápady a důležité kontakty na různé dodavatele služeb jako je kadeřnictví, květinářství nebo restaurace.
  • Krásné ilustrace a/nebo volné stránky pro vlastní fotky. Nejen samotná svatba, ale celé svatební přípravy jsou krásným obdobím, které si budete chtít pamatovat celý život. Svatební plánovače si zakládají i na estetické stránce, a proto i jejich grafika a ilustrace jsou promyšlené tak, aby knížce přidaly na hodnotě. Po svatbě ji pravděpodobně nebudete chtít vyhodit, ale schováte si ji jako svou osobní kroniku.
  • Rozpočet a nákupní položky. Některé plánovače vám také výrazně pomohou s tvorbou a hlídáním rozpočtu. Jistě oceníte seznam všech položek včetně odhadované ceny. Velmi rychle si tak uděláte obrázek o tom, na kolik vás to celé vyjde.
  • Diář/ kalendář. Svatební plánovače většinou obsahují i kalendář na celý rok, kam si můžete zapisovat všechny termíny, schůzky a povinnosti.
  • Kapsa pro vložení papírků, útržků z časopisů či vizitek. Se svatebním plánovačem budete mít všechny potřebné informace na jednom místě. Pokud se vám stane, že v časopisu uvidíte své vysněné šaty, oceníte praktickou kapsu, kam si jejich obrázek můžete schovat.

Svatební plánovač je zkrátka neocenitelným pomocníkem, díky kterému budete mít vše pod kontrolou. Zajistí vám klidný spánek a jistotu, že jste na nic nezapomněli. Mimo to se stane také krásnou upomínkou, ke které se budete s chutí vracet i po mnoha letech společného soužití.

Vyberte si plánovač dle svého vkusu:

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *