Srpnové knižní novinky

Vyjde v srpnu: 9 knižních novinek, kterých se nemůžeme dočkat

Letní prázdniny se pomalu překlápí do druhé poloviny, která každý rok uteče jako voda. Dejte si tedy pozor, abyste ji naplno využili – třeba přečtením nějaké novinky! Těch se totiž urodí celá řada. Vybrali jsme pro vás ty, které si rozhodně zaslouží místo na výsluní i na vašem nočním stolku.

Ali Hazelwood – Teorie lásky

9788024954592

Novinka od autorky virální senzace Hypotéza lásky vás opět zavede do vědeckého prostředí (a aby ne, když je autorka zároveň profesorkou neurovědy)! Elsie si ke své mizerně placené práci teoretické fyzičky vydělává jako falešná přítelkyně – pečlivě oddělení světy se však náhle protnou a vše se začne hroutit. Bratr jejího oblíbeného klienta je totiž ten otravně sexy zádumčivý fyzik, který zasedá v komisi MIT a má rozhodnout o tom, zda Elsie dostane své vysněné místo…

RuNyx – Gothikana

Vzrušující gotická romance, která vás dostane do varu! Na univerzitě Nikdyvíce, která se nachází ve starém, odlehlém hradu na vrcholku hory, mají všichni svá tajemství – a pro charismatického Vada Deverella to platí dvojnásob. Přesto k němu Corvinu Clemmovou nějaká prastará síla nezadržitelně přitahuje. Zatímco Corvina se snaží zjistit, proč se na škole každých pět let ztrácejí studenti, Vad se ji musí pokusit ochránit. A tak začíná příběh plný tajemství, hrůzy, a lásky, kterou najdete tam, kde byste ji nikdy nečekali.

large 93

Julie Soto – Nezapomeň na mě

9788024954578

Okouzlující romantický debut zaujme čtenářky Eleny Armas a Ali Hazelwood! Svatební koordinátorka Ama získá zakázku snů, bude organizovat svatbu známé influencerky. Má to však jeden háček: Dvojice snoubenců si už najala floristu, kterým není nikdo jiný než Amin bývalý přítel Elliott. A nedá se popřít, že to mezi nimi stále jiskří… Dokážou překonat společnou minulost a zůstat profesionální? Nebo dají své lásce druhou šanci?

Paulette Kennedyová – Ženy z Cínové Hory

Zamilovali jste si Žítkovské bohyně nebo Bílou Vodu Kateřiny Tučkové? Potom si nenechte ujít ani čtivý román z amerického pohoří Ozark. V městečku Cínová Hora tu už po mnoho generací žijí výjimečné ženy, které mají vzácné vědomosti o bylinkářství a silnou intuici, na kterou ostatní už zapomněli. Lidé se za nimi navzdory pověrám stále vydávají – ať už kvůli léčbě artritidy, nebo zlomeného srdce. Jakmile je však nepotřebují, dívají se na ně skrz prsty. A k tomu dorazí pomstychtivý kazatel, který je chce zničit…

9788076893474

Gil Ribeiro – Případ komisaře Losta

9788024298528

Nová detektivní série, ze které nemrazí – naopak, zahřeje u srdce! Komisař Lost je na rok vyslán na výměnný program do Portugalska. Svým novým kolegům připadá trochu zvláštní: Nechápe humor a sarkasmus, do práce chodí v nažehleném obleku, a k tomu ta jeho otravná absolutní pravdomluvnost… Brzy si ale podivína, který také oplývá dokonale analytickým myšlením a fotografickou pamětí, oblíbí – a vy si ho zamilujete taky!

Štěpán Javůrek – Sudetský dům III

Pokud jste si oblíbili Šikmý kostel nebo Životice Karin Lednické, Sudetský dům by vám neměl uniknout. Třetí díl vás opět zavede za oblíbenými hrdiny z podhorské vesnice Skláře, tentokrát do let 1959–1963. Doba se mění a atmosféra ve společnosti se začíná uvolňovat. Političtí vězni jsou postupně propouštěni na svobodu a vrací se do svých domovů. Návrat do života je ale plný nástrah a staré křivdy nelze jen tak zapomenout…

9788027912902

Patricia Gibney – Hrob na kopci

9788024298948

Dočkáte se také dalšího dílu oblíbené detektivní série s inspektorkou Lottie Parkerovou! Ta tentokrát řeší mimořádně náročný případ: Mladá žena najde na podlaze pokojíčku zavražděnou svou dcerku. Ta má podříznuté hrdlo a v ruce starou žiletku. Ještě téhož dne se začne pohřešovat čtyřletý chlapec – a v jeho domě je nalezena zakrvácená žiletka… Obě matky se navíc v minulosti tajně scházely. Co se tu vlastně děje? A stihne Lottie zabránit další smrti nevinného dítěte?

Kristýna Trpková – Rozsudek smrti

Zamilovali jste si detektivní bestsellery Kristýny Trpkové? Navraťte se zpátky k její prvotině, která právě vychází v novém vydání! Soukromého detektiva Roberta Hermana požádá o pomoc manželka soudce, který byl obviněn z korupčního jednání. Čím hlouběji však vyšetřovatel proniká do životů všech zúčastněných, tím temnější věci vyplouvají na povrch… Těšit se můžete na příjemné čtení s propracovanou zápletkou a pořádně zamotanými vztahy.

9788027915590

Institut pro komunikaci vědy – Zeptej se vědce

9788027153725

Neexistují blbé otázky!
Projekt Zeptej se vědce odpovídá již několik let na jakékoliv vědecké i nevědecké otázky laické veřejnosti prostřednictvím sociálních sítí.
Renomovaní vědci svoje odpovědi zpracovali vědeckou optikou, ale zároveň čtivě a hlavně srozumitelně širokému publiku. 50 nejzajímavějších otázek (a ještě zajímavějších odpovědí) na široký okruh témat teď vychází i v knižní podobě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *