Knihkupci z LUXORU doporučují letní čtení

Co číst na dovolené? 8 tipů od našich knihkupců!

Ještě pořád si nejste jistí, jakou knížku si zabalit na dovolenou? Potom pro vás máme několik tipů od těch nejpovolanějších z nejpovolanějších – knihkupců z Luxoru! Ti vám rádi poradí v každém z našich 36 knihkupectví, tentokrát vám však trochu jejich know-how přinášíme exkluzivně online. Mezi našimi kolegy najdete milovníky všech možných žánrů, tak schválně, kdo se vám trefí do noty!

20240624 Luxor 15 edited

„U moře si touhle bichlí můžete zatížit osušku, aby neodletěla!“

–Roman

Šógun, jeden z nejprodávanějších románů světa, vás na téměř 1 000 stránkách vtáhne do tajů japonské kultury! Se zajatým anglickým kapitánem pochopíte japonský smysl pro zdvořilost a harmonii, představy o náboženství a smrti, prožijete lásku i krutost.

„Oddechová fantasy, která pohladí po duši. Na dovolenou ideální!“

–Míša

Přísně tajnému spolku svérázných čarodějek hrozí prozrazení!

V hřejivé fantasy čarodějka Mika vyráží na záchrannou misi. Čelit bude dětem, právníkům, hněvu nejstarší čarodějky v Anglii i zatraceně pohlednému Irovi.

20240624 Luxor 24 edited

20240624 Luxor 26 edited

„Sbírka povídek o tom, jak by to vypadalo, kdyby náš svět skončil. Depka k vodě!“

–Milan

Země je v troskách. Lidstvo se ale nikdy nevzdá a dál bojuje o svůj osud. Někdo obývá ruiny staré civilizace, další stihli včas kolonizovat jiná místa ve vesmíru. V Troskách Země s hvězdami českého sci-fi nahlédnete do pěti vizí naší budoucnosti. Změní se svět lidí? Změní se lidé?

„Je něco víc letního než žhavý příběh z ledové plochy?“

–Petra

Světová TikToková senzace Na ledě je plná vzrušující chemie a žhavého škádlení! V dokonalé čtivé oddechovce na prázdniny rivalita mezi krasobruslařkou a hokejistou přeroste v něco mnohem víc.

20240624 Luxor 21

20240624 Luxor 1 edited

„RuPaul je jeden z mých největších vzorů, takže na tuhle biografii se už třesu!“

–Adri

Ve své autobiografii The House of Hidden Meanings legenda dragu RuPaul shazuje veškeré masky a odhaluje své nejhlubší nitro. Dozvíte se o tom, jaké bylo vyrůstat jako queer černoch z chudé rozpadlé rodiny, taky vás ale inspiruje k tomu, abyste se nebáli bát sami sebou a hrdě využili to, co vás odlišuje.

„Jeden z mých nejoblíbenějších autorů, takže tuhle novinku si šetřím na dovolenou!“

–Adéla

Vynálezce, potápěč, spisovatel, a ještě k tomu kouzelník – to je Andrew Mayne! V thrilleru Pád do temnoty musí agentka Blackwoodová, bývalá iluzionistka, právě své kouzelnické schopnosti využít pro to, aby rozmotala klubko zdánlivě nesouvisejících bizarních a temných zločinů.

20240624 Luxor 28 edited

20240624 Luxor 3

„Příběh Charlese Mansona, abych se v horku zchladila u pořádného true crime!“

–Viky

Série brutálních vražd v roce 1969 vedla k odhalení Charlese Mansona a jeho zfanatizovaného kultu, který se pod záminkou apokalyptické rasové války Helter Skelter nezastavil před ničím. Jak dokázal samozvaný guru ovládat mladé příznivce natolik, že slepě plnili jeho příkazy a brutálně vraždili? To vám osvětlí státní zástupce, pověřený jeho obžalobou.

„Mistr napětí opět v plné síle – z toho konce mi spadla brada!“

–Týnka

V dalším mistrovském díle Stephena Kinga se vracíme do doby covidu. Holly Gibneyová, kterou pravidelní čtenáři Kinga už znají z jeho předchozích děl, se vrací, aby odhalila hrůznou pravdu o několikanásobném zmizení. Stát bude proti dvojici nepředstavitelně zvrácených a skvěle maskovaných protivníků.

20240624 Luxor 31 edited

Nevybrali jste si? Inspirujte se také tipy našich knihkupců z minulého léta, které zůstávají stále stejně aktuální. Nebo si nechte poradit tváří v tvář v kterémkoliv z našich 36 knihkupectví. Které máte nejblíž?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *