d39074f5

Vánoční tipy pro celou rodinu

Milovníkům napětí

Kříďák

Dětská hra, která se vymkla kontrole… Neumělé křídové panáčky původně používala Eddieho parta jako tajnou šifru, které nikdo jiný nerozumí. Zdá se ale, že panáčci začali žít vlastním životem a objevují se tam, kde došlo k nějaké tragédii. Od posledního záhadného úmrtí uplynulo třicet let a Eddie se s traumaty z dětství stále ještě nesrovnal. Když se ale panáčci znovu začínají rozlézat po městě a dojde k prvním nehodám, musí dát Eddie starou partu dohromady a dobrat se pohřbené pravdy.


Lazar

Ani ve svém nejnovějším případu si komisař Joona Linna neoddechne od nepřetržitého přívalu hrůz, které se pojí s kariérou policejního vyšetřovatele. Při vyšetřování vraždy muže na předměstí Osla zjistí, že zavražděný byl hřbitovní hyena a kanibal, který doma skladoval části těl ukradené z hrobů. Jedním z ostatků, které připojil ke své makabrózní sbírce, byla i lebka Linnovy zesnulé manželky. Když Linna dostane zprávy o vraždě dalšího sexuálního devianta, uvědomí si, že případy spolu souvisí: a vrahem obou mužů musí být někdo, kdo měl být už dávno po smrti…


Šelma

Měla to být jen další nezáživná výprava do terénu. Místo poklidného monitorování stravovacích návyků žab ale biolog Theo Cray tráví čas ve vazbě, zatčený kvůli obvinění z vraždy své bývalé studentky. Když vyjde najevo, že vůbec nešlo o vraždu a dívku v lesích rozsápal rozzuřený medvěd, policie ho s omluvou propustí. Crayovi se na případu něco nezdá, pustí se tedy do vlastního vyšetřování. Bohužel tím vyvolá nezdravý zájem autorit – a také dalších místních predátorů…


Vášnivým kuchařům

Fresh kuchyně

Nová kuchařka známého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který o ní říká: „Čerstvost a lehkost se stávají tématem dnešní doby zcela jednoznačně a časy, kdy kolečko rajčete spolu se zvadlým salátem bylo jedinou čerstvou věcí na talíři, upadnou už brzy v zapomnění. Být fresh bude prostě novou kulturou, to je jistá věc. Chtěli jsme, aby tahle kniha občerstvila váš repertoár a dala vaší kuchyni víc života a dobrých nápadů. Vašemu jídlu sex-appeal, kyslík, energii a pestrost. Není to jen soubor receptů, je to koncept, který vám může značně vylepšit život.“


Maso: Jednoduše a dokonale

Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk vydává dlouho očekávanou kuchařku Jednoduše & dokonale – MASO. Jako vždy s Vaňkem spolupracovala jeho manželka Jana a tým předních českých šéfkuchařů, kteří jsou zároveň lektory Pražského kulinářského institutu. V edici Jednoduše & dokonale tato 3. kniha v pořadí skvěle doplní předchozí kuřecí a zeleninovou kuchařku. Hlavní roli v knize hrají tentokrát vepřové a hovězí maso. Recepty jsou podrobně popsány osvědčeným způsobem „krok za krokem“ tak, aby i zdánlivě „složitý“ pokrm uvařil i absolutní začátečník.


Italská kuchařka

Pro všechny, kteří si italskou kuchyni zamilovali, vznikla tato kuchařka. Obsahuje 104 recepty na rizota, těstoviny, masa, ryby, saláty, polévky, ale i recepty na pravé italské pečivo a dezerty, bez nichž si žádný Ital svůj oběd nebo večeři ani nedokáže představit. Riccardovi Lucquemu, který se usadil v Česku, máme být za co vděční. Přivezl k nám kus pravé italské gastronomie. Srozumitelné, ležérní a promyšlené zároveň. V jeho restauracích se skutečně přenesete přes hranice dvou států a zažijete stejný pocit, který dobře znáte z dovolených − objevování chutí, jež s takovou radostí při cestách po Itálii obdivujete.


Romantickým duším

Rozbouřené vody

Klasička romantického žánru, Danielle Steelová přináší nový příběh. Ellen Whartonová je rozhodnutá odletět do New Yorku stůj co stůj, a to i navzdory varování meteorologů před blížícím se hurikánem. Jede navštívit svou matku, ale důležitějším důvodem je setkání s někým jiným. Bankéř Charles doufá, že se mu podaří uvidět své dvě malé dcerky, které zde žijí u jeho bývalé manželky. A mladá lékařka Juliette pracuje v nemocnici na pohotovosti. Když hurikán udeří, budou muset všichni opustit své plány a utkat se s živelnou pohromou, jejíž sílu podcenili. Jim i jejich blízkým totiž půjde o život.


Námi to končí

Občas právě ten, kdo nás nejvíc miluje, dovede nejvíc ublížit. Lily to neměla v životě vždycky jednoduché. Ušla ale dlouhou cestu a teď žije v Bostonu a rozjíždí vlastní business. K tomu se ještě seznámila s dokonalým a neskutečně přitažlivým neurochirurgem Rylem. Vypadá to, že jí všechno vychází na jedničku. Ryle je do Lily blázen, pronásledují ho ale traumata z minulosti, kvůli kterým se jejich vztah komplikuje. Když se navíc do Lilyina života vrátí její láska z dětství Atlas, všechno, co si tak důkladně budovala, se začíná rozpadat…


Sama sebou

Louisa Clarková z bestellerů Než jsem tě poznala a Život po tobě se vrací v novém románu Jojo Moyesové! A hodně toho ví… Tak například ví, jak daleko je z jejího nového domova v New Yorku do Londýna, kde žije její přítel Sam. Ví také, že její nový zaměstnavatel je dobrý člověk a že před ním jeho manželka skrývá tajemství. Co ovšem Louisa netuší, je to, že nová práce v novém městě jí rozhodně nezaručí idylický život, ve který doufala, a že bude její vztah se Samem podroben zkoušce ohněm. A neví také, že lidé, s nimiž se v nové životní etapě setká, ji možná postrčí dost nečekaným směrem.


Malým čtenářům

Mimi a Líza 3 – Záhada vánočního světla

Mimi vidí svět rukama a ušima, a trochu dokonce i nosem a jazykem. Je totiž nevidomá. Spolu s nejlepší kamarádkou Lízou už navštívily mnoho fantastických světů. Teď konečně přišly Vánoce. Mimi a Líza spolu se sousedy zdobí nádherný, velikánský stromeček. Ale žárovky na něm nechtějí svítit. Kam zmizelo kouzelné vánoční světlo? Uteklo? Nemá v tom prsty podezřelý Viliam, který se s nikým nekamarádí? Odpověď se skrývá v minulosti, kdy byli sousedé ještě dětmi. Mimi a Líza se tedy vydají na dobrodružnou cestu časem, aby vrátily Vánocům jejich čarovné světlo.


Dobrodružné příběhy Čtyřlístku

Již sedmnáctá velká kniha této oblíbené edice obsahuje příběhy z čísel 310 až 326 z roku 2001. Fifinka, Myšpulín, Bobík a Pinďa prožijí zase celou řádku velkých dobrodružství. Trochu popletené pohádky zase napraví v Pohádkové zimě a Brýle mámení odhalí dávno zapomenutou bitvu o Třeskoprsky. Jednoho malého šachového mistra naši čtyři kamarádi naučí, že i sportování má něco do sebe, a spoustu legrace zažijí se zvířátky v příběhu Máme rádi zvířata. Naši kamarádi budou společně cestovat v čase s dvojčaty z budoucnosti nebo si zatančí na diskotéce s jeskyňkami. Jak je vidět, celá tato kniha je plná těch pravých čtyřlístkovských dobrodružství, která můžete prožít společně s naší veselou čtyřkou přátel.


Pohádky z Dobráčkova

Knížka Pohádky z Dobráčkova je určená pro nejmenší děti předškolního věku, ale jejích deset příběhů zaujme i začínající čtenáře. Pohádky jsou psané s humorem, ale nesou i poselství dobra, které je dětské duši srozumitelné. Dědinka Dobráčkov je součástí království, kde žijí lidé, kteří si pomáhají a jsou na sebe slušní. V knize jsou milí nejen lidé, ale příjemný je i drak, vodník, a dokonce i čert pomůže chudobné babičce. Nejhorší postavičkou z celé knihy je tak nakonec jen lakomý sedlák, kterého vytrestá čert, protože lže a chce podvádět.

Ať už vyberete z našich tipů, nebo najdete úplně jiné kousky, které někoho potěší, knížka je vždycky dobrý nápad. A navíc nezapomeňte, že knížky se skvěle a snadno balí.

Přejeme krásný předvánoční čas všem!

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *