7f151975

Top 5 nejočekávanějších knih února

Někdo cizí v domě – Shari Lapena

Po strhujícím románu Manželé odvedle přichází autorka s neméně napínavou novinkou Někdo cizí v domě. Šťastné manželství Toma a Karen se změní v noční můru. Karen leží v nemocnici a nic si nepamatuje. Všechno a všichni jsou pro ni cizí, ale po čase se odhodlá vrátit domů. Jenže i tam je něco špatně. Přestože je pro ni cizí i celý dům, cítí, že tu něco nehraje a tajemství přibývá. Někdo je odhodlaný pro jeho udržení i vraždit. Pro milovníky psychologických románů je Někdo cizí v domě to pravé. 

Počátek – Dan Brown

Všichni fanoušci symbologa Roberta Langdona již netrpělivě odškrtávají dny do vydání jeho novinky s názvem Počátek. Dobrodružství tentokrát začíná ve Španělském Bilbau, kam jede navštívit svého bývalého studenta, který pořádá konferenci u příležitosti odhalení svého převratného objevu. Ze slavnostní události je Langdon nucen prchnout, ale je rozhodnutý zjistit pravdu. Pátrání ho zavede do Barcelony a po boku elegantní ředitelky muzea Ambry čelí nebezpečnému zločinci. Jaká historická fakta a tajemství si Dan Brown pro Počátek vybral, si počkejte do 7. února.

Víkend v Londýně – Jan Folný

Jaký je muž na prahu čtyřicítky? Podle statistik je už za polovinou života. Vlastně v té horší, kdy už půjde všechno šejdrem. Petr, Marek a Adam. Tři kamarádi, kteří se vydávají do Londýna oslavit čtyřicáté narozeniny a zároveň zapomenout na realitu. A dohnat to, co ještě nestihli. Pohled do mužské duše, na život tří odlišných mužů, kterým se během víkendu změní nejen věk. Zajímavý román Víkend v Londýně z pera českého autora Jana Folného.

Na lovu – Meagan Spooner

Další oblíbený re-telling na klasické příběhy jako je Kráska a zvíře a Pták ohnivák, jen trochu jinak. Příběh je přesto osobitý, čtivý a nepostrádá dávku romantiky, která není přehnaná. Yeva žije se svou rodinou mezi šlechtici, ale doma je víc v lese. A když se musí odstěhovat na samotu je neskutečně šťastná. Pak ale v lesích zmizí její otec, který sledoval záhadné zvíře a Yeva se vydává ho najít. Autorka si v knize pohrává i s myšlenkou, že Yeva v zajetí Zvířete trpí Stockholským syndromem. Yeva v lesích objevuje své skutečné já. Jestli jsou dívčiny city skutečné, se dozvíte v připravované novince Na lovu.

Tvář vody – Guillermo Del Toro, Daniel Kraus

Na pozadí studené války se odehrává lyrický příběh o podobách svobody, sebeúcty a lásky. Elisa žije osamělý život, chodí do zaměstnání, domů a zase do práce. Jednotvárnou bublinu naruší tajný vládní experiment, ke kterému se připlete. V ten moment se její život naprosto změní. Podle knižní předlohy Tvář vody byl natočen i stejnojmenný film, který získal hned několik cen a nominací, i na Oscara. Do českých kin vstupuje 15. 2., na pultech knihkupců bude kniha v druhé půlce února.


Autorka: Kristýna Pekárková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *