ddb67c30

Top 5 nejočekávanějších knih června

Loutkář – Daniel Cole

Detektiv William Fawkes si na osmnáct měsíců dal od případu Hadrového panáka oddech. Panika se stále vznáší ve vzduchu a už musí řešit další hrůzný případ. I tentokrát s kolegyní seržantkou Emily Baxterovou bude čelit neobvyklým vraždám. Autor Daniel Cole je pověstný svými propracovanými detektivkami o chorých sériových vrazích a zvrácených mordech. Loutkáře, druhý díl Hadrového panáka, by si v žádném případě neměl nechat uniknout žádný čtenář, který tajuplnost a pátrání mezi kapkami krve zbožňuje.

Zakázané ovoce – Jojo Moyes

Spisovatelka Jojo Moyes je známá svými emotivními tituly, nad kterými se vám zastaví srdce. Zřejmě nejznámějším románem je Než jsem tě poznala, který byl také zfilmován. Nyní však přichází s horkou novinkou Zakázané ovoce, ve které vás zavede do poklidného přímořského městečka Merham. Tam se lidé ještě vzpamatovávají z následků druhé světové války, když na jejich území vstoupí bohémská skupina s nejasnými vztahy. Zda si i tentokrát vypláčeme oči nejsme schopní říct, ovšem určitě si spousta z vás nenechá Jojo Moyes a její nový příběh uniknout.

Černooká – Anna Musilová

Nakladatelství Yoli příliš české autory nevydává, ale za rok 2018 už je Černooká druhým českým titulem. Tím prvním byl precizní debut Muffin a čaj spadající do LGBT žánru. I tentokrát se jedná o prvotinu. Připravte  se na temnější thrillerovou atmosféru, protože Černooká hovoří o pozvolném propadu do deprese vyvolaným dávným traumatem. Ústřední hrdinka Viktorie to nebude mít vůbec jednoduché, protože musí vybojovat své vnitřní bitvy a utkat se s nezlomnými vnitřními démony. Euromedia Group se rozhodla začít více vydávat české romány, což je skvělá zpráva a doufáme, že se nejen od Yoli dočkáme dalších zajímavých knih českých autorů.

Manželka mezi námi – Greer Hendricks, Sarah Pekkanen

Spolupráce se autorům Sarah Pekkanen a Greerovi Hendricksovi více než vydařila a tak ze zahraničí pronikají se svým psychologickým thrillerem až do českých knihovniček. Nakladatelství Motto vydává působivé thrillery pro ženy a ani tentokrát nesáhnete vedle, pokud se zaměříte právě na příběh Vanessy Thompsonové. Kniha o manželství, zradě a nebezpečných pravdách zobrazuje pohnutky a detaily milostného trojúhelníku. Jste odhodlané číst mezi řádky a odhalit pravdu dříve, než v samotném závěru?

Běsa – Dita Táborská

Spisovatelka Dita Táborská debutovala v roce 2017 se svým románem Malinka, který, stejně jako její nejnovější dílo, vyšel u nakladatelství Host. Velmi dobře hodnocený titul si své čtenáře získal velmi rychle a my věříme, že stejně tak to bude i s románem Běsa, jenž pojednávající o hledání a ztrátě těch nejbližších. Emotivní příběh čtenáře seznamuje s jednovaječnými dvojčaty Bělou a Sabinou, která na sebe byla silně napojená, než jejich pouto začaly ničit drogy. I Vitalij nabízí příběh, který rozhodně stál za sepsání. Postavy propojí až dítě, které se po mnoha letech začne hlásit o slovo. Jak budou pokračovat životy těch, kteří hledají a nenachází?

V červnu se těšíme také na:

Autorka: Ivona Salvová-Šabíková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *