1cee16a0

Top 5 nejočekávanějších knih března

Podělaným navrch – Becky Albertalli

Po Probuzení Simona Spiera přichází Becky Albertalli s dalším románem ze středoškolského prostředí. Tentokrát v hlavní roli s ne příliš sebevědomou Molly, jednou z dvojčat. Molly by ráda byla jako ostatní, zamilovala se, byla populární a to všechno okolo, jenže taková ona není a svou křehkou skořápku si ostražitě hlídá. Její bezpečnou bublinu však zničehonic naruší jistý superfanoušek Tolkiena. Může se tohle ještě víc zkomplikovat? Román Podělaným navrch, který vyjde 14. března, není jen dívčím románkem ze střední, ale hlavně silným příběhem o útrapách a radostech dospívání. Becky Albertalli  opět ukazuje, že i takový román jde napsat s láskou a humorem. A bavit se u něho budete ať je vám patnáct nebo pětatřicet.

Do posledního dechu – Robert Bryndza

Fanoušci detektivek šéfinspektorky Eriky Fosterové určitě už nedočkavě vyhlížejí další knihu Roberta Bryndzy Do posledního dechu, která se na pultech knihkupectví objeví 15. března. Ve čtvrtém volně navazujícím románu se Erika pouští do boje s vrahem, který vlastně neexistuje. Kam až bude muset zajít, aby člověka, který vábí mladé ženy na schůzku, vylákala z jeho virtuálního světa? Sama sebe už od začátku staví do nelehké situace, jelikož nalezená mrtvá dívka ani není její případ. Bryndza opět nezklamal, přišel s mrazivým a děsivě současným thrillerem, který čtenářům nedá spát. Ať už jste od tohoto autora nějakou knihu četli nebo ne, tuhle si nemůžete nechat ujít.

Světelný klam – Louise Pennyhová

Už na začátku března vyjde klasická detektivka od Louise Penny s názvem Světelný klam. V kanadském Three Pines je znovu nalezeno mrtvé tělo. Jako by nestačil běžný okruh podezřelých, ve městě se zrovna pořádá umělecká exhibice a tak není o tajemné, přetvařující se umělce nouze. Poznat, kdo se tváří nevině a kdo opravdu nevinný je, bude pěkný oříšek i pro vrchního inspekora Gamache, který přijíždí se svým týmem odhalit pravdu. Proč Lillian Dawsonová musela zemřít v trvalkovém záhoně? Milovníci klasických anglických a amerických detektivek budou dalším románem od Louise Penny nadšení.

Led nebo oheň – Sara Raaschová

Sníh nebo popel pokračuje a 1. března vychází druhý díl této stejnojmenné krásné fantasy série od Sary Raaschové. Meira měla jen na malý okamžik pocit, že její Zimní království je zachráněno. Teď ale musí napnout všechny síly, aby z vítězství nezbyl jen Led nebo oheň. Jak může sedmnáctiletá dívka vládnout a pomoct povstat své říši, když jejím nebližším jde pouze o magii, jenž může být v těch nesprávných rukou zničující? Meira má neblahé tušení, že boj ještě zdaleka neskončil. Pokud máte rádi fantasy série, magii, tajemné světy a království, boj o svobodu, tak je pro vás tahle série ta pravá. 

Geniální přítelkyně 4: Příběh ztracené holčičky – Elena Ferrante

Elena Ferrante uzavírá svou neapolskou tetralogii Geniální přítelkyně posledním románem o osudu Eleny a Lily. Příběh ztracené holčičky je ukončením rozsáhlého vyprávění o přátelství dvou dívek, žen, které spojovalo víc než jen obyčejné přátelství, a které bylo zasaženo záhadným zmizením Lily.  Ta byla pro Elenu kotvou, která ji vracela do jejich rodné čtvrti, do míst, která určila a formovala jejich osud. Geniální přítelkyně je fenomén, který se nevyhnul téměř nikomu. Román, kvůli kterému mnoho žen odjelo objevovat krásy a tajemství Neapole. S Příběhem ztracené holčičky to sice vše končí, ale na tohle uzavření příběhu čekají všichni, kteří knihy od Eleny Ferrante vzali do ruky. 

Autorka: Kristýna Pekárková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *