1ffb3a40

Ohlédnutí za velkými knižními hity

1. Mlhy Serengeti

Mlhy Serengeti nabízejí silný příběh o ztrátě dítěte inspirovaný skutečnými událostmi. Jack Warden ztratil svou jedinou dceru při výbuchu bomby v africkém nákupním centru. Tato událost jej svede k Rodel Emersonové, se kterou se pokusí zachránit tři děti, které stojí před jistou smrtí. 

2. Neobyčejný kluk

Desetiletý Auggie to nemá úplně jednoduché. Jde poprvé do školy a jen těžko může hádat, jak na něj budou jeho budoucí spolužáci reagovat. Auggie se narodil s deformovaným obličejem, ale i přesto je to úplně normální veselý kluk. Dalo by se říct i Neobyčejný kluk. Podaří se Auggiemu najít přátelé a dokázat jim, že je zcela stejný jako oni?

3. Obhajova šílencova

Woodyho Allena není nikdy dost. A tak když mu vyjde nová povídková sbírka Obhajoba šílencova, musí to být pecka. Jak už to tak bývá, setkáme se v jeho díle se spoustou zajímavých a aktuálních námětů… i když trochu šílených. š

4. Psí domov

Pokud jste si zamilovali Psí poslání a Psí cestu, neváhejte a utíkejte pro Psí domov. Tento srdceryvný příběh sleduje Bellu – štěně pitbula, které zachránil hlavní hrdina této knihy Lucas. Ačkoliv je to pouhé štěně, nemůže s Lucasem zůstat napořád. Bella je pitbul a ti jsou v Detroitů zakázaní. To však neznamená nic pro Bellu, která se odhodlaně vydává z nového domova v Coloradu zpět k Lucasovi.

5. Námi to končí

Colleen Hoover je jednou z nejlepších young adult a new adult autorek současnosti. Svůj um dokazuje i v nedávné novince Námi to končí. Život není vždy jen pohádka prožívaná skrze růžové brýle. Život je někdy krutý a nespravedlivý. Své o tom ví i Lilly, která si již zažila své – lásku, zklamání, radost i smutek. 

6. Poslední neadertálská žena

Tato kniha je příběhem dvou žen, jednoho osudu a tisíciletí, která je od sebe dělí. Před čtyřiceti tisíci lety zemi brázdí poslední rodina Neandertálců. Zdrcující zimu jich přežilo málo a dívku zanechává zcela samotnou. V současnosti pracuje archeoložka Rosamunde Galeová až do pozdní fáze těhotenství ve snaze odkrýt nově nalezené ostatky Poslední neandertálské ženy předtím, než porodí. 

7. Tatér z Osvětimi

Tetování vězňů v Osvětimi se stala symbolem holocaustu. Jedním z těch, kdo čísla na předloktí tetovali, byl slovenský Žid Lale Sokolov, rodným jménem Ludwig Eisenberg. Jeho příběh v knize Tatér z Osvětimi připomíná děsivé události v dějinách lidstva a ukazuje, že vedle sebe mohou existovat promyšlená brutalita i nesobecká láska.

8. Dračí město

Lidé zkoumají hluboký vesmír, a přitom netuší, kdo s nimi sdílí planetu Zemi. Ještěři, potomci Věčného ohně, vědí, jak splynout s davem. Jejich společnost však na prahu nového tisíci letí skomírá. A co víc, lidské dívka Jana, jenž byla proti své vůli proměněna v ještěra, drží v rukou moc, se kterou lze ovlivnit celé Dračí město. Jak tento boj člověka a ještěra skončí?

9. Nejsem mrtvá

Návrat zpět do běžného života, po dlouhých třech letech strávených v podzemní cele, není pro detektivku Jude vůbec jednoduchý. její bývalí kolegové jsou vůči jejímu znovuobjevení dosti skeptičtí, její přítel má novou rodinu a Jude nezbývá nic jiného než se po hlavě vrátit zpět do práce a snažit se na vše, co jí potkalo, zapomenout. Nejsem mrtvá je silný psychologický detektivní thriller, jenž se vydává do vod zvrácených psychopatů a jejich až nemysliných a zvrácených činů. 

10. Nenech to být

Detektiv Dumas už dlouhých patnáct let pátrá po odpovědích – kdo zabil jeho bratra Lea a kam a proč zmizela jeho přítelkyně Maura. V souvislosti se svým novým vyšetřováním jisté vraždy, byly objeveny Mauřiny otisky prstů. S každým dalším krokem, který Dumas učiní, se však vynořují nové otázky – o ženě, kterou miloval, o přátelích z dětství a zejména o Leovi a Dianě. 

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *