c4b7bc5e

Letní knižní tipy pro dospělé čtenáře

Za zavřenými dveřmi od B. A. Paris je mrazivý psychothriller, který si v posledních dnech získává čím dál víc nadšených příznivců. Jack a Grace jsou pro své okolí ideálním párem, ztělesněním dokonalé lásky a harmonie. Jeden bez druhého nedají ani ránu, Jack svou ženu dokonce doprovází i na obědy s jejími kamarádkami. No považte, který jiný muž by dobrovolně poslouchal holčičí tlachání?

Asi tušíte, že tady nebude něco v pořádku. Grace nemá vlastní mobilní telefon a ložnici zdobí okno s pořádnou mříží. Příběh už od počátku působí lehce děsivě, ale to, v co se děj ve finále vyvrbí, byste nečekali ani v nejhorším snu. U tohoto brilantně napsaného románu se budete doslova třást hrůzou.

Milujete příběhy, v nichž nic není takové, jak se na první pohled zdá? Má ji rád, nemá ji rád od oblíbené autorky S. J. Bolton se řadí mezi ně. Hamish Wolf je uznávaným chirurg odpykávající si doživotní trest za vraždu tří dívek. Trochu neobvyklé, že? Právnička Maggie se rozhodne dokázat jeho nevinu. Bude to mít hodně těžké, protože důkazy mluví proti šarmantnímu chirurgovi, ale Maggie doposud žádný případ neprohrála.

Autorka si se čtenářem pohrává jako kočka s myší. Když už si myslíte, že jste na stopě, totálně vás převeze. Brilantní zápletka, skvělé dialogy a šokující vyústění děje jsou zárukou, že knihu neodložíte.

Máte-li chuť zabrousit do českých luhů a hájů, můžete si na dovolenou přibalit Radku Třeštíkovou. Její poslední počin se jmenuje Osm a jedná se o příběh, v němž není nouze o vztahové propletence i detektivní zápletku.

Kniha začíná poněkud neobvykle, téměř na samém konci příběhu, nálezem postřelené mladé ženy. Postupně odhalujete vazby mezi hrdiny románu, abyste se dostali až na samotný začátek. Milujete-li autorčina pověstná dlouhá souvětí, užijete si je i tady.

A pokud máte z detektivek chuť přesedlat na něco lehčího, příběh o přátelství a rodící se lásce nabízí kniha americké autorky Colleen Oakleyové Stačí jen dotyk. Seznamte se s Jubilee, která trpí alergií na lidi. Jediný dotyk, jediný polibek by ji mohl zabít. Jenže co se stane, když se mladá žena zamiluje?

Něžný příběh, v němž vše plyne jen pozvolna, je opravdovým pohlazením pro duši. Potřebujete-li zvolnit, tahle knížka je pro relax jako stvořená.

Sběratel ztracených věcí vypráví o spisovateli Anthonym Peardewovi, který kdysi ztratil dárek, jenž dostal od milované snoubenky. Když jeho láska zemře, Anthony založí sbírku ztracených věcí, jejich příběhy otiskne do úspěšných povídek. Rád by věci vrátil jejich původním majitelům. Po jeho smrti se tohoto úkolu ujímá Antonyho asistentka Laura, její přátelé a také duch mrtvé snoubenky Therese.

Tento půvabný příběh se odehrává ve dvou časových rovinách, jejichž nitky se pozvolna sbíhají. Poklidné a laskavé vyprávění zaujme věčné snílky a přinutí k zamyšlení nad tím, jak naše životy ovlivňují ztráty věcí i blízkých osob.

Ať už tedy máte chuť drásat si nervy pořádně napínavým thrillerem nebo si jen tak v klidu číst něco lehčího, není nic snazšího než sáhnout po některém románu z naší nabídky.

Autorka: Bára Javorková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *