5874c5e3

Knižní tipy na svatého Valentýna

Chcete darovat poctivý emotivní zážitek, ideálně s možností slzavého vodopádu? Pak bude správnou volbou trilogie Než jsem tě poznala od Jojo Moyes. U nakladatelství Ikar nedávno vyšel finální díl Sama sebou, který nesmí žádné obdivovatelce Willa Traynora chybět v knihovničce.

Chtějí-li naopak něco neobvyklého a kvalitního v žánru young adult, všemi deseti doporučuji Tíhu vesmíru, která vypovídá o tom, že milovat může každý. Stejně tak o hodnotné lásce vypovídá i příběh V prachu hvězd. Sladší romanci naleznete naopak v románu Navždy a věčně nebo ve dvojdílné pohádkové romanci Cinder a Ella.

Má-li vámi obdarovaný či obdarovaná v oblibě spíše propracované romány, které mohou mít více či méně spletitou detektivní až kriminální linii, pak by jim určitě udělaly radost tito tituly, vzbuzující nepřeslazené a realistické dojmy o lásce. Spřízněné duše jsou románem, který velmi kreativně pohlíží na lásku. Podle daného světa má každý na světě svou polovičku, která jej udělá šťastným, ovšem co když se to zvrtne? Thrillerové ztvárnění s psychologickými prvky vám ukáže, jak moc láska může být nebezpečná. Nejinak tomu je i v románu Má ji rád/Nemá ji rád. Pokud se vaše nejdražší čtenářka zajímá o kontroverzní témata, bude unesená.

Samozřejmě nelze opomenout žhavou položku knih i vztahů, a sice erotiku. Mezi populární vášnivou četbu patří kupříkladu série Elitní klub králů, kde temnější atmosféra a zvrácenosti potěší každou zkaženou romantičku. Erotické romanci pro náročnější, jež nevyznívají prvoplánově, píše Jennifer Probst. Na své si přijdete v sérii Hledání.

Jestli vaše láska či kamarád nebo kamarádka čte různé knihy typu hygge, ale přesto touží po nějaké té romanci, určitě najde potěšení v oddechovém a romantickém čtení Kavárna v Kodani nebo Hygge a polibky.

Nesmíme zapomenout ani na milovníky sci-fi a fantasy žánru. Paranormální romance patří mezi oblíbené žánry romanticky založených žen. Tajemná akční série Upíři z Morganville s romantickou linií ve stylu young adult nabízí spousty napínavých chvil. Mezi propracovanější a oblíbené série patří také Bratrstvo černé dýky od J. R. Ward.  Mezi křehké young adultky, které nabízí zajímavý zážitek patří i díla Lucy Keating – Dreamologie a Psáno životem.

Historické romány jsou v knihovničkách žen také velmi často, takže pokud jste je u své vyvolené zahlédly, určitě ji potěší série Ravenelovi, která je doslova návyková nebo klidně můžete sáhnout po knihách oblíbené české autorky Hany Marie Körnerové, která sází na nevinnou romantici.

Určitě nesmíme zapomenout ani na čtenáře a čtenářky žánru LGBT, který se v České republice více a více rozvíjí. Mezi jeho nejpovedenější romantická díla young adult patří Muffin a čaj, Probuzení Simona Spiera nebo Will Grayson, Will Grayson. V rámci fantasy neopomeňte také titul Nedej se, který vás nadchne svou nápaditostí.

Možností, jak svého milovaného či milovanou potěšit romantickým příběhem, je opravdu hodně. Přejeme vám tedy šťastnou ruku při výběru a krásný den všech zamilovaných.

Za Luxor Chensie Ips

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *