475d75d1

Knížka jako ideální dárek za vysvědčení


Pohádky malým čtenářům 

Školáčky prvního stupně určitě potěší malebná kniha Den, kdy voskovky řekly DOST. Krásný příběh o pastelových barvách, které se jednoho dne rozhodly, že svému majiteli Toníkovi začnou psát dopisy. Co takové voskovky všechno dovedou napsat? To si vaše děti určitě rády přečtou. Čeká je zajímavé vyprávění, které je naladí ke kreslení jedna báseň.

Už jste slyšeli o příběhu Tady jsme doma? Spisovatel emotivní dílo napsal během prvních dvou měsících svého syna. Chtěl nejen jemu originálně a s humorem ukázat náš svět. Dětský pohled v jeho podání je nejen zábavný, ale také poučný. Děti se tak nenásilným způsobem dovídají zajímavé informace nejen o naší planetě, ale také o vesmíru. Autor jim také ukazuje, jak nejlépe se k sobě lidé mají chovat, učí je toleranci, zodpovědnosti i pokoře. Taková kniha pomáhá dětem růst!

Nechtějí vaše děti jíst zeleninu? A co jim ji podstrčit prostřednictvím zábavné a zajímavé knihy Pohádky z kouzelné zahrady? Autor kreativním způsobem oživil rostliny a poutavě vypráví jejich dobrodružné příběhy. Možná zapůsobí natolik, že zelenina už nebude nepřítel, ale přínos. Jiří Šandera je rozený vypravěč a jeho pohádkové knihy vtáhnou do kouzelného světa nejen děti, ale i dospělé.

Ačkoliv už zima pomalu ustupuje, stále nám před okny ještě občas prolétnou sněhové vločky. Pokud vaše děti milují sníh a chtějí si o něm přečíst v jakékoliv době, určitě je zaujme emotivní kniha Tanec sněhové vločky. Milý příběh o chlapci, jenž je ohromen kouzelnou sněhovou vločkou, je krásný. Malému čtenáři zobrazuje pestrost a rozmanitost světa. Příběh je prozřetelně nejen v češtině, ale také v angličtině, takže pomůže školákům také s výukou nového jazyka.

Máte školáka na druhém stupni?

Tak ten už určitě čte levou zadní a radost mu kniha udělá o to víc. Mohu doporučit kupříkladu young adultku Moje sestra žije na krbové římse, která se dotýká aktuálních vážných témat a zobrazuje je dětskýma očima. Křehký, emotivní a skrz na skrz lidský příběh o malém Jamiem otevře oči nejen dospívajícím, ale i dospělým.

V novém blankytném vydání vychází také Jedna želva za druhou. Hodnotná young adult známého autora Johna Greena poukazuje na to, že děti to nemají jednoduché, ač si dospělí myslí opak. Už dávno jsme zapomněli na strasti dětství a dospívání a máte-li zvídavé dítko, kterému nestačí obyčejné příběhy, pak bude tímto titulem určitě nadšené.

Jestli máte doma fanouška filmů a nevíte, jak ho zapojit do knižního dobrodružství, mám pro vás vhodný román. Fandom je fantasy, ve kterém mladí hrdinové spadnou do svého oblíbeného filmu a stanou jeho součástí. Náhle je čeká dobrodružství, které by neočekávali. Napětí praská ve švech a někteří se budou trochu i bát, protože se snadno propadnou do dystopického světa, který je o jarních prázdninách zabaví na sto procent.

Jako poslední bych vám ráda představila knihu s jednoduchým a vypovídajícím názvem Povídky podivných. Příběhy k zamyšlení přináší hodně zvláštních, tajemných a pochmurných literárních zážitků. Náročnější malý i velký čtenář si rozhodně přijde na své, pokud má rozmlsané chutě a touží po něčem duchaplném a odvážném. Ačkoliv se sbírka týká známé trilogie Sirotčinec slečny Peregrinové, nemusíte knihy znát, abyste si ji užili.

Za Luxor Chensie Ips/Ivona Salvová-Šabíková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *