9586216b

5 tipů na letní čtení, od kterého se neodtrhnete

Jedna želva za druhou

Nejnovější kniha úspěšného spisovatele Johna GreenaJedna želva za druhou své čtenáře zavede do světa šestnáctileté Azy. Společně s ní se pustíte do vyšetřování případu zmizelého miliardáře Rusella Picketta. Vidina tučné odměny v ní a v její kamarádce Daisy budí velký zájem. To zdárně nejdůležitější se však odehrává hluboko v její hlavě. Azu trápí duševní porucha a rozhodně to nemá v životě vůbec jednoduché. Jedna želva za druhou odhaluje i tuto temnější stránku na první pohled bezproblémového života náctileté dívky a poukazuje na to, s čím se musí den co den potýkat. Více o knize se dozvíte z naší recenze.

Labyrint pohybu

pohyb v našem životě význam? Ovlivňují jej naše geny, stres či třeba přetěžování? Renomovaný fyzioterapeut Pavel Kolář na tyto a mnohé další otázky týkající se našeho zdraví a pohybu odpovídá ve své úspěšné knize Labyrint pohybu

Pět mrtvých psů

Český spisovatel Michal Sýkora opět povolává do služby komisařku Marii Výrovou. Ta tentokrát vyšetřuje na první pohled nesmyslné zmizení několika zvířat z Olomoucké zoologické zahrady. O kus dál, ve Šternberku, pátrá Kristýna Horová po nelegálních zápasech bojových plemen psů. Oba případy, ačkoliv spolu nesouvisející, nesou spoustu podobných znaků a obě ženy tak stojí před těžkým úkolem – přijít všemu na kloub. 

Zakázané ovoce

Jak chutná Zakázané ovoce? To Celia a Lottie brzy pocítí. Do jejich městečka Merham přijíždí volnomyšlenkářská skupina umělců, která spořádanou komunitou sousedů silně otřese. Zakázané ovoce je dalším románem autorky Jojo Moyesová, jenž u čtenářů boduje s každým svým dílem. Proč byste si knihu měli přečíst i vy se dozvíte v našem článku Proč se zakousnout do Zakázaného ovoce.

A Court of Frost and Starlight

Čekáte nedočkavě na další díl fantasy série Dvůr trnů a růží? Pokud vám nevadí ponořit se do angličtiny, tak sáhněte po nejnovější novele A Court of Frost and Starlight  a přivítejte zpět své oblíbené knižní postavy Feyre, Rhysanda a mnohé další. 

Autorka: Lucie Želenská

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *