https://luxor.cz/popularne-naucna/fresh-kuchyne--389098/

Švédská kuchařka

2. 11. 2017 v 12.34

Severská kuchyně je považována za minimálně stejně zdravou jako kuchyně středomořská. Klade velký důraz na kvalitu, čerstvost a lokální původ surovin. Řada z nich roste nebo je běžně k dostání i v našich zeměpisných šířkách (jahody, borůvky, houby a jiné). Popularita zdravé severské kuchyně ve světě narůstá i zásluhou fenoménu New Nordic Cuisine. Autorka vás naučí, jak připravit na Severu tolik milované ryby nebo zvěřinu či lesní plody. Kniha však neobsahuje pouze recepty, ale představí i švédské zvyky a tradice a jídla s nimi spojená. Dozvíte se také, co se považuje za domácí klasiku, proč se říká oblíbené formě stolování švédský stůl, co znamená FIKA, ale také jak se slaví Vánoce, Velikonoce nebo letní slunovrat.


Komentáře k článku

(Nebude zobrazen v komentáři)

Související

Mohlo by vás zajímat

Náš web zlepšujme pomocí cookies. Do vašeho zařízení ukládáme také cookies třetích stran. Pokud nám dáte souhlas, můžeme náš web také přizpůsobit podle vašeho chování při jeho prohlížení a s vaším souhlasem tyto informace také předat reklamním společnostem a sociálním sítím, aby vám zobrazily cílenou reklamu nebo za účelem e-mailového oslovení. Svůj souhlas můžete odvolat a vybrané cookies odmítnout prostřednictvím linků níže. Více informací Změnit nastavení Rozumím